Rkia Barhi - Online Marketing & Content Specialist

Rkia Barhi - Online Marketing & Content Specialist


Mijn voorliefde voor reizen is allemaal in 2012 begonnen tijdens mijn studie Hotel- en Eventmanagement. Toen we stage mochten lopen in het buitenland twijfelde ik dan ook geen moment en heb ik fantastische tijden beleefd. Dit smaakte natuurlijk naar meer en zo volgden er nog velen verre reizen naar Azië en Midden- en Zuid-Amerika.

Mijn favoriete reisbestemming in Azië? Dan staat Bangkok toch wel met stipt op nummer 1. Deze stad combineerde ik met een rondreis van 4 weken door Vietnam en Cambodja. Bangkok is een dynamische, drukke en vooral overweldigende stad met een rijke cultuur, heerlijk vers eten en gastvrije mensen. Struinen door de straten, onderhandelen over de prijs van een rit met de tuktuk en mooie tempels bezoeken. Het liefst ga ik als toerist helemaal op in de locals en koop- en eet ik maar al te graag op straat of in een van de vele overdekte markten.

Een van de indrukwekkendste momenten in Cambodja was mijn bezoek aan de Killing Fields in Phnom Penh. Hier wordt het gruwelijke verhaal verteld van het beleid van de Rode Khmer. Middels een koptelefoon hoor je geëmotioneerde verhalen van nabestaanden en onderweg loop je langs diverse historische plekken en elementen. Een historische plek om gezien te hebben.

Goed, verder naar een vrolijke en kleurrijke plek in Vietnam. Hoi An. Deze prachtige stad bevindt aan de kust en is daarom uitstekend te combineren met een heerlijke dag op het strand. Struinen door de koloniale straatjes, op de foto met kleurrijke lampionnen of met de scooter of fiets naar een nabijgelegen rijstveld; ik werd helemaal vrolijk van deze sfeervolle stad.

Het leuke aan verre reizen vind ik de afwisseling die je steeds weer vindt in verschillende continenten en culturen. Zo wissel ik Azië maar al te graag af met bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika. De eerste verre reis vergeet men natuurlijk nooit meer. Voor mij was dat Costa Rica met een korte stop in Bocas del Torro (Panama). Costa Rica is voor mij een valhalla als het gaat om rijke flora en fauna. Koala's, Toekans, Krokodillen, Slangen en talloze reptielen, je vindt het in Costa Rica allemaal.

Ik kan niet wachten om nog veel meer van de wereld te ontdekken.

Met veel plezier neem ik mijn passie voor reizen mee naar werk om u van het laatste nieuws, tips en inspirerende reisverhalen te voorzien.

Met reislustige groet, Rkia Barhi

Rkia@outsight.nl