Routesuggestie van Cairns naar Brisbane of Sydney

Routesuggestie van Cairns naar Brisbane of Sydney


Een camperreis van Cairns naar Brisbane of Sydney laat u de prachtige plaatsen van de Australische oostkust zien; wonderschone witte stranden, mooie kuststroken, het Great Barrier Reef, tropische regenwouden, Aboriginal cultuur, kangoeroes, krokodillen en interessante steden. Door de relatief korte afstanden kunt u optimaal genieten van uw reis.

Dag Route Afstand
Dag 1 Cairns  
Dag 2 Cairns - Port Douglas 68 km
Dag 3 Port Douglas - Cape Tribulation 83 km
Dag 4 Cape Tribulation - Port Douglas/Great Barrier Reef 83 km
Dag 5 Port Douglas/Great Barrier Reef - Cairns 68 km
Dag 6 Cairns - Atherton Tablelands 82 km
Dag 7 Atherton Tablelands - Townsville/Magnetic Island 350 km
Dag 8 Townsville/Magnetic Island - Bowen 200 km
Dag 9 Bowen - Airlie Beach/Whitsunday Islands 80 km
Dag 10 Airlie Beach/Whitsunday Islands - Rockhampton 480 km
Dag 11 Rockhampton - Hervey Bay 400 km
Dag 12 Hervey Bay - Fraser Island 40 km
Dag 13 Fraser Island - Noosa National Park 215 km
Dag 14 Noosa National Park - Brisbane 140 km
Indien u kiest voor de route tot Sydney dan wachten nog de volgende bezienswaardigheden: koala’s, wijnvelden, de Blue Mountains en eindigt uw reis in de geweldige stad Sydney.
Dag 15 Brisbane - Byron Bay 165 km
Dag 16 Byron Bay - Port Macquarie 400 km
Dag 17 Port Macquarie - Hunter Valley 285 km
Dag 18 Hunter Valley - Blue Mountains 170 km
Dag 19 Blue Mountains - Sydney 105 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor de route Cairns naar Brisbane tenminste 3 weken de tijd te nemen en voor de route Cairns naar Sydney tenminste vier weken. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Cairns
Deze toeristische stad aan de Trinity Bay zorgt voor veel vermaak. U kunt genieten van de lagoon in hartje Cairns, maar ook zijn er vele dagtripmogelijkheden. Wat u zeker niet mag missen is het Great Barrier Reef. Bij het bijzondere koraalrif kunt u snorkelen en duiken. Ook kunt u en bezoek brengen aan de Atherton Tablelands, de Cascade Falls, Kuranda of het Daintree National Park. 

Port Douglas
Dit is een schilderachtige doch mondaine kustplaats vanwaar excursies vertrekken naar het outer reef om te snorkelen of te duiken.

Cape Tribulation
Hier kunt u het eeuwenoude Daintree Rainforest bezoeken. Het Daintree Rainforest eindigt hier in de oceaan aan de zandstranden. Er zijn vele dagtripmogelijkheden dus u zult u zeker vermaken. Maak een wandeling door het regenwoud of vaar mee over de Daintree rivier zoekend naar krokodillen. 

Townsville
Een gezellige stad met een tropisch klimaat aan de Magnetic Coast. U kunt een wandeling maken over de promenade of ´Castle Hill´ beklimmen. Wat ook zeker de moeite waard is, is een bezoek aan Magnetic Island. Geniet van de onaangetaste natuur en de extreme rust op dit wonderbaarlijk schitterende eiland. 

Whitsunday Islands
Deze tropische eilanden, met witte poederstranden, groene bossen en bijzondere rotspartijen grenzend aan een diepblauwe zee, zijn een paradijs op aarde. Vaar naar Whitehaven Beach waar het zand zo zacht is dat je je sieraden ermee kunt polijsten. Er zijn vele mogelijkheden om te snorkelen, een of meerdere dagen te gaan duiken en de diverse eilanden te verkennen. Een verblijf van enkele dagen op één van de eilanden als Hamilton Island of Daydream Island behoort ook tot de mogelijkheden. 

Fraser Island
Dit is het grootste zandeiland ter wereld waar u met een 4WD over het uitgestrekte strand en over zandwegen die zich een weg door de bossen banen kunt rijden. Het azuurblauwe water van Lake McKenzie nodigt uit tot een frisse duik in het water, waarna u kunt uitrusten op het heerlijk zachte zand. Laat u meevoeren door de rivier in Eli Creek, geniet van het uitzicht vanaf Indian Head en ga walvissen spotten.Bekijk het Maheno Shipwreck, de gekleurde Cathedrals, baad in de Champagne Pools en observeer de dingo´s. 

Brisbane
De ´Stad der Zonnedagen´, gelegen aan de Brisbane River, staat bekend om haar schoonheid en vriendelijke sfeer. Het centrum van de stad biedt historische plaatjes en er zijn dan ook vele Victoriaanse invloeden terug te vinden. Wanneer u in deze stad bent, breng dan een bezoek aan ´Glass House Mountain National Park´. Dit park kenmerkt zich door het verbluffende vlakke landschap met oprijzende rotsformaties. 

Byron Bay
Byron Bay is erg geliefd onder de jongeren en is een perfecte bestemming voor waterliefhebbers. De plek is uitermate geschikt om te leren surfen maar ook kunt u er duiken en snorkelen. 

Port Macquarie
Wanneer u deze stad bezoekt, mag een bezoek aan Billabong Koala and Wildlife Park zeker niet ontbreken. Bekijk koala´s van dichtbij, voer een kangoeroe of sta oog in oog met diverse apensoorten. 

Hunter Valley
Hunter Valley is bekend en populair vanwege de langgerekte wijngaarden en de heerlijke Australische wijnen. Laat u verrassen door de overweldigende smaaksensatie van de verschillende wijnsoorten. Er zijn diverse ´winery tours´ waar u aan kunt deelnemen. 

Blue Mountains
In dit park kunt u de indrukwekkende ´Three Sisters´ bezichtigen en prachtige wandelingen maken door de natuur. De blauwe waas die boven de bergen hangt, veroorzaakt door de eucalyptusbomen, maakt dit park uniek. 

Sydney
Vaar met de ferry van Darling Harbour naar Circular Quay en zie de Harbour Bridge en het Opera House voor u opdoemen, een prachtige eerste blik op deze twee iconen van de stad. Bezoek de stranden bij Manly en Bondi Beach en wandel de prachtige kustroute tussen Bronte en Bondi. Breng een dag door in de Taronga Zoo en het Sydney Aquarium of ga picknicken in de Botanic Gardens. U kunt winkelen bij de enorme Paddy´s Markets, cultuur proeven in Chinatown en de Chinese Gardens of Friendship en heerlijk uit eten bij één van de vele restaurants bij Darling Harbour of the Rocks. In Sydney is enorm veel te beleven en dit maakt het tot de perfecte afsluiting van uw reis door Australië.