Routesuggestie camperreis Calgary en Rockies

Routesuggestie camperreis Calgary en Rockies


Wilt u graag een camperreis maken en zoveel mogelijk zien van de Rocky Mountains? Tijdens deze camperreis vanaf Calgary bezoekt u al het moois in de Rocky Mountains in Canada en Amerika.

Dag Route Afstand
Dag 1 Calgary  
Dag 2 Calgary - Banff NP 150 km
Dag 3 Banff NP - Lake Louise 60 km
Dag 4 Lake Louise - Jasper National Park 230 km
Dag 5 Jasper National Park - Abraham Lake 200 km
Dag 6 Abraham Lake - Radium Hot Springs 250 km
Dag 7 Radium Hot Springs - Glacier National Park 360 km
Dag 8 Glacier National Park - Dillon 480 km
Dag 9 Dillon - Arco 275 km
Dag 10 Arco - Jackson 250 km
Dag 11 Jackson - Grand Teton National Park 20 km
Dag 12 Grand Teton National Park -Yellowstone National Park 50 km
Dag 13 Yellowstone National Park -Great Falls 375 km
Dag 14 Great Falls - Waterton Lakes National Park 325 km
Dag 15 Waterton Lakes National Park - Calgary 275 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis: 

Banff National Park
Dit is het meest bekende nationale park van West-Canada. Niet voor niets, want het is een gigantisch en adembenemend mooi park. Eén van de grote attracties is het azuurblauwe Lake Louise met daaraan grenzend het luxe en prachtig gelegen Fairmont Chateau Lake Louise. Het is hier erg leuk om de gondel te nemen die u verder de bergen in brengt voor een spectaculair uitzicht over het meer. U maakt hier dan ook prachtige foto’s van de omgeving. Moraine Lake wordt door sommige mensen nóg mooier genoemd dan Lake Louise. In het park vindt u veel wandelroutes en onderweg is de kans groot dat u wilde dieren spot, waaronder grizzly beren, coyotes, wolven, zwarte beren en elanden. Naast wandelen kunt u in Banff ook deelnemen aan raft-, boot-, vis- en klimtochten. Na een lange dag in het park is het heerlijk toeven in de Banff Hot Springs. Geniet in de heetwaterbronnen terwijl u het uitzicht over de bergen rustig in u opneemt.

Jasper National Park
Dit is het grootste nationale park in de Canadese Rockies en ook erg geliefd bij toeristen. Columbia Icefield, een verzameling van gletsjers, is één van de redenen dat het park op de Werelderfgoedlijst staat. U kunt hier met een Snowcoach Tour de gletsjer op, een geweldige ervaring. Athabasca Falls is de meest krachtige waterval in het gebied. Als u op de parkeerplaats de camper uitstapt, hoort u het water al suizen. Via de wandelpaden en uitzichtpunten kunt u de waterval van erg dichtbij bekijken. Verder is een bezoek aan Maligne Lake zeker de moeite waard. Dit is het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains. In het felblauwgekleurde gletsjerwater ligt één van de meest gefotografeerde plekken van Canada: Spirit Island. U kunt een boottocht maken naar dit eiland. Maligne Canyon mag ook niet worden overgeslagen. Via een wandelpad en over verschillende bruggen loopt u door de verbluffende kloof, langs de Maligne River. De meest gebruikelijke manier om het park te verkennen is om een aantal van de vele wandelroutes te lopen, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor mountainbiken, vissen en bergbeklimmen.

Glacier National Park
Het 4100 m2 grote Glacier National Park is één van de grootste beschermde natuurgebieden in de Rocky Mountains. Het spectaculair mooie en ongerepte landschap bestaat uit vele gletsjers, ruwe bergpieken, vele meren en watervallen, weelderige bossen en uitgestrekte weides vol met prachtige bloemen. Tijdens uw bezoek aan het park kunt u oog in oog komen te staan met bevers, otters, berggeiten en dikhoornschapen. En wie weet... als u veel geluk heeft spot u zelfs een eland of een grizzlybeer! Tip! Maak een indrukwekkende boottocht over de gletsjermeren Lake McDonald of Lake St. Mary.

Grand Teton National Park
Het Grand Teton National Park is één van de jongste bergketens van Noord-Amerika. Een adembenemend landschap met bergtoppen tot ruim 4000 meter, gletsjers die steile canyons hebben uitgesleten en waarvan de tong de vallei bereikt waardoor zich er veel mooie meren hebben gevormd. Aan de oostelijke zijde ligt de Jackson Hole vallei met het Jackson Lake, Jenny Lake en Leigh Lake, en het stroomgebied van de Snake River. Het park ligt midden in een zeer uitgestrekt gebied met bijna geen wegen. Niet alleen de grootsheid en ontoegankelijkheid van de Teton Range, maar ook de natuurlijke pracht van de granieten barrière maken het park zeer indrukwekkend.

Yellowstone National Park
Een prachtig vulkanisch gebied waar u hoogspuitende geysers, hete modderpoelen, rivieren, donderende watervallen, pastelkleurige ravijnen en kristalheldere blauwe en groene heetwaterbronnen ziet. Eén van de hoogtepunten van het park is Old Faithful, bij elke uitbarsting spuit Old Faithful tussen de 1 en 5 minuten lang water en stoom tot een hoogte van maar liefst 55 meter. Zeker niet te vergeten zijn de witte kalkplateaus van Mammoth Hot Springs, gekleurd met dieprood. In Yellowstone leven diverse kuddes buffels en vaak ziet u hier beren, bisons, elanden en veel ander wild. Het omvat tevens het grootste natuurreservaat van het land, een enorm meer, het Continental Divide en meer dan 1600 kilometer aan wandelpaden. Eén van de meest populaire activiteiten is paardrijden. Er worden tochten van 2 uur aangeboden, maar ook een dagtour per paard behoort tot de mogelijkheden. 

Waterton Lakes National Park
Dit relatief kleine nationale park ligt aan de rand van de prairies en is vernoemd naar de langgerekte bergmeren die zich ver over de grens tot aan het Glacier National Park in Montana uitstrekken. Goede wandelpaden voeren naar het nog altijd geheel ongerepte, niet door mens aangetaste achterland. Een hele mooie (en korte) wandelroute is de tocht naar Red Rock Canyon. De vuurrode wanden bestaan uit 1,5 miljard jaar oud sediments gesteente. Neem een drankje of geniet van een lunch in het Prince of Wales hotel. Vanaf het terras heeft u het beste uitzicht over het meer en de bergen. Tip!: De echte liefhebber maakt de wandeling naar het Crypt Lake. Vanaf de oever voert de route eerst steil bergopwaarts om vervolgens via een ladder en door een tunnel naar het hoog in de bergen gelegen Crypt Lake.