Routesuggestie camperreis Eastern Wonder Camper Tour

Routesuggestie camperreis Eastern Wonder Camper Tour


Deze route neemt u mee naar het spectaculaire natuurschoon van Oost-Canada en laat u tevens kennismaken met de bruisende steden en de rijke cultuur. Maak tijdens deze reis heerlijke kanotochten in Algonquin Provincial Park, bezoek de indrukwekkende parlementsgebouwen in de hoofdstad Ottawa en bekijk de Niagara Falls van dichtbij tijdens de Maid of the Mist boottocht.

Dag Route  Afstand 
Dag 1 Toronto  
Dag 2 Toronto - Niagara Falls 130 km
Dag 3 Niagara Falls - Bruce Peninsula 380 km
Dag 4 Bruce Peninsula - Manitoulin Island 100 km
Dag 5 Manitoulin Island - Killarney Provincial Park 280 km
Dag 6 Killarney Provincial Park - Huntsville/Algonquin Provincial Park 260 km
Dag 7 Huntsville - Ottawa 345 km
Dag 8 Ottawa - Montreal 200 km
Dag 9 Montreal - Brighton 400 km
Dag 10 Brighton - Toronto 200 km
  Verlengingsmogelijkheid  
Dag 10 Brighton - Quebec City 250 km
Dag 11 Quebec City - Charlevoix 150 km
Dag 12 Charlevoix - Maurice 275 km
Dag 13 Maurice - Brighton 550 km
Dag 14 Brighton - Toronto 200 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor het eerste gedeelte van deze route tenminste 2 weken de tijd te nemen. Mocht u kiezen voor de route inclusief de verlengingsmogelijkheid dan raden wij u aan om hiervoor tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Toronto
De grootste stad van Ontario is tegelijkertijd de grootste van het land en Toronto mag zich met recht een echte metropool noemen. Yonge Street, een tweeduizend (!) kilometer lange verkeersader tussen Lake Simcoe en de oevers van Lake Ontario, verdeelt de stad praktisch in tweeën. Aan beide zijden van Yonge is dan ook immens veel te doen, van hoogwaardige musea als het Royal Ontario Museum tot een diner in het ronddraaiende restaurant in de onvermijdelijke CN Tower. Dwaal rond in één van de grootste Chinatowns van Noord-Amerika, nip aan signature cocktails en proef lokale kazen in het overdekte vers walhalla St. Lawrence Market. Wat opvalt, is dat historie naadloos opgaat in design.

Niagara Falls
De Niagara Falls zijn waarschijnlijk de bekendste watervallen ter wereld. Het aanzicht van deze enorme watervallen zal een grote indruk op u maken. Een boottocht met de Maid of the Mist is een absolute aanrader. Gehuld in een blauwe regenjas komt u zo dicht mogelijk bij de watervallen. Gaat u liever te voet? Dan is de Journey Behind The Falls erg leuk. U loopt hier achter de Niagara Falls door en u ziet de watervallen van de andere kant. Het dorpje Niagara on the Lake is een prachtig oud dorpje met huizen en winkeltjes gebouwd in Victoriaanse stijl. In dit gebied liggen veel wijngaarden waar u een rondleiding kunt krijgen en de heerlijke Canadese wijnen kunt proeven. 

Killarney Provincial Park
Dit park staat bekend om de uitstekende kampeermogelijkheden. Een groep kunstenaars vond dit gebied zó mooi dat ze de regering van Ontario hebben overgehaald om er een provinciaal park van te maken. Witte rotsen en naaldbomen worden afgewisseld door sprankelende saffierblauwe meren. U komt hier helemaal tot rust tijdens de mooie wandel- en kanotochten die in dit gebied mogelijk zijn.

Algonquin Provincial Park
Het beroemde Algonquin Provincial Park is een enorm bosrijk gebied met vele meren en rivieren. U vindt hier een veelvoud aan flora en fauna, waaronder zwarte beren, wolven, bevers en herten. Via de Dorset Lookout Tower Trail, komt u bij de Dorset toren. Vanaf hier heeft u een verbluffend uitzicht over dit schitterende park.

 

Montreal
Montreal is de hoofdstad van de Franstalige provincie Quebec. Net als bij veel steden in deze provincie zijn de Franse invloeden volop aanwezig. Een bewijs hiervan is de schitterende Notre Dame kathedraal. Dit zal beslist een hoogtepunt zijn tijdens uw bezoek aan deze stad. Vanuit het hoger gelegen Mont Royal Park heeft u een prachtig uitzicht op de stad. U kunt hier mooie wandelingen maken. Winkelen kan in Montreal volop. Er is een hele ondergrondse stad waar u veel winkels, maar ook bioscopen en zelfs kantoren tegenkomt. Een unieke ervaring!

Quebec City
In Quebec City zijn de Franse invloeden duidelijk te zien. De charmante stad staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, als één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. De oude stadsmuur staat nog steeds overeind, wat uitzonderlijk is voor Noord-Amerikaanse steden. Wilt u dit bouwwerk van dichtbij bekijken? Dat kan door een vier kilometer lange wandeling over de muur! Maak zeker ook een wandeling rondom Rue du Champlain en loop door de gezellige nauwe straatjes.