Routesuggestie camperreis Het beste van Tasmanië

Routesuggestie camperreis Het beste van Tasmanië


Deze routesuggestie begint en eindigt in Hobart.

Dag Route Afstand
Dag 1  Hobart  
Dag 2 Hobart – Coles Bay / Freycinet National Park ca. 190 km
Dag 3 Coles Bay / Freycinet National Park – Launceston ca. 180 km
Dag 4 Launceston – Cradle Mountain National Park ca. 155 km
Dag 5 Cradle Mountain National Park – Strahan ca. 150 km
Dag 6 Strahan – Tarraleah ca. 175 km
Dag 7 Tarraleah – Hobart ca. 130 km

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Hobart
Na aankomst haalt u uw camper op. De stad Hobart ligt in de beschutting van Mt Wellington. Hobart heeft een levendige haven waar vissersboten, zeiljachten, 100 jaar oude boten en antarctische expeditieschepen zij aan zij liggen. Sullivans Cove, het gebied langs de kade, is omgeven door het oude Hobart Parliament House (het parlementsgebouw) en de uit zandsteen opgetrokken voormalige pakhuizen van Salamanca Place, waar nu kunstgalerijen, restaurants en kunstwinkeltjes in zitten. Vlakbij vindt u het Theatre Royal, Australië’s oudste theater.

Nadat u Hobart heeft verkend, is er in de omgeving nog voldoende te doen. Veertig minuten ten zuiden van Hobart ligt de HuonValley. In dit waterrijke gebied zijn veel appelboomgaarden en zalmkwekerijen te vinden. Neem de kustweg voor spectaculaire uitzichten. Bezoek Bruny Island, wandel tussen de boomtoppen tijdens de Tahune Air Walk, bekijk HastingsCaves en duik vervolgens in de warmwaterbronnen. Wandel tenslotte naar het einde van de wereld bij Cockle Creek, het allerzuidelijkste puntje van Australië. Het schiereiland Tasman, 90 minuten van Hobart, is een plek waar u kunt teruggaan in de tijd tijdens een bezoek aan Port Arthur Historic Site, ooit een roemruchte strafkolonie. Bezoek ook de schitterende rotsformaties van Devils Kitchen, TasmanArch, de Blowhole en Remarkable Cave. Geef uw ogen de kost tijdens de rit langs de spectaculaire kust en bekijk de Historic Port Arthur Site met Port Arthur Cruises.

Freycinet National Park
Het Freycinet National Park kunt u het beste wandelend verkennen. U kunt hier bijna 150 vogelsoorten waarnemen en in dit park leven veel wombats en kleine kangoeroes. Heel mooi is de twee tot drie uur durende wandeling door eucalyptusbossen langs de witte zandstranden van de Wineglass Bay. Ook ziet u hier de Hazards (300 meter hoge roze granieten heuvels die uit de oceaan oprijzen) en tevens prachtige stranden en baaien.

Launceston
Launceston is de op één na grootste stad van Tasmanië (ca. 70.000 inwoners) en is een populaire bestemming voor fijnproevers en liefhebbers van kunst en historische architectuur. Bezoek het Design Centre of Tasmania en de Wood Design Collection voor lokale kunstnijverheid. Cataract Gorge met zijn tuinen, wandelpaden, hangbrug en stoeltjeslift ligt maar een paar minuten van het stadscentrum verwijderd. In de omgeving van Launceston kunt u de wijnboerderijen in de Tamar Valley, de historische landgoederen Woolmers en Brickendon, en het charmante stadje Evandale bezoeken.

Cradle Mountain National Park
Cradle Mountain National Park is een bijna ongerept berglandschap met beroemde wandelroutes. Bezoek ook Dove Lake waar in het ijskoude water van het meer de rotspunten van Cradle Mountain (1560m) weerspiegelen. Om het meer loopt een goed wandelpad langs hoge woudreuzen en armdikke slingerplanten.

Strahan
U rijdt vandaag naar de ruige westkust van Tasmanië. Strahan is gelegen aan de ruige westkust van Tasmanië en is een verzameling houten en bakstenen huisjes (700 inwoners). In de door heuvels omgeven natuurlijke haven MacquarieHarbour liggen vissersboten en jachten. Deze voormalige strafkolonie en houthakkers nederzetting is tegenwoordig de toegangspoort tot de grootste wildernis van Tasmanië: Franklin & Gordon Wild Rivers National Park. U ziet hier 2000 jaar oude bomen en Hells Gate, waar vroeger veel schepen door de golven schipbreuk leden.

Tarraleah
Tarraleah ligt midden in de Tasmaanse wildernis. In de omgeving kunt u vele sportieve activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, kanoën, vissen of wandelen door dichte bossen en langs mooie watervallen.