Routesuggestie camperreis Sunshine State Florida

Routesuggestie camperreis Sunshine State Florida


Parelwitte stranden met wuivende palmbomen en een schitterende blauwe zee dat is waar Florida bekend om staat. Maar deze staat heeft veel meer te bieden! Laat u verrassen door de vele prachtige staatsparken en bronnen met kristalhelder water. Kinderen én volwassenen hebben de grootste lol in de vele pretparken in en rondom Orlando. In het Everglades National Park bewondert u prachtige moerasgebieden waar alligators en ontelbaar veel vogelsoorten leven. En ook de wereldstad Miami met het bruisende South Beach en het sfeervolle Little Havana mag niet worden overgeslagen.

Dag Route Afstand
Dag 1 Orlando  
Dag 2 Orlando - Wekiwa Springs State Park 30 km
Dag 3 Wekiwa Springs State Park - St. Augustine - Daytona Beach 260 km
Dag 4 Daytona Beach - Kennedy Space Center 100 km
Dag 5 Kennedy Space Center - Fort Lauderdale 320 km
Dag 6 Fort Lauderdale - Miami 50 km
Dag 7 Miami - Key Largo 110 km
Dag 8 Key Largo - Key West 155 km
Dag 9 Key West - Bahia Honda State Park - Miami 260 km
Dag 10 Miami - Highway 41 door de Everglades - Naples  180 km
Dag 11 Naples - Sanibel 80 km
Dag 12 Sanibel -  Sunshine Skyway Bridge - St. Petersburg  230 km
Dag 13 St. Petersburg - Clearwater Beach 40 km
Dag 14 Clearwater Beach - Orlando 180 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Orlando
Orlando, ook wel ‘The Entertainment Capital of the World’ genoemd, ligt in het centrum van Florida en staat bekend om de vele pretparken. Nergens ter wereld vindt u op zo’n relatief kleine oppervlakte zoveel wereldattracties bij elkaar. U treft in en rondom Orlando de volgende parken aan: Magic Kingdom, Epcot Center, MGM Studio’s, Sea World, Universal Studio’s, Wet ’n Wild. In de avonduren kunt u naar Church Street met typische Amerikaanse restaurants, winkels, saloons en bars. Ook vindt u in de omgeving nog rust. Prachtig begroeide heuvels, fleurige sinaasappelplantages en ongeveer 2000 meertjes. Vanuit Orlando kunt u onder meer Cape Canaveral met het Kennedy Space Center bezoeken.

St. Augustine
St. Augustine is een oud en historische stadje, gesticht in de 16e eeuw. Dit stadje is rijk aan cultuur en historie en is erg mooi gelegen aan de oostkust van Florida. Het heeft een zeer gezellig en sfeervol centrum vol met oude, klassieke en houten gebouwen. Het is alsof u zichzelf in een oud piratenverhaal bevindt. Voor livemuziek en heerlijk eten bent u hier ook zeker aan het juiste adres. Maak een mooie wandeling bij Fort Castillo de San Marcos, leer meer over de geschiedenis in het Lightner Museum en breng een bezoek aan de fontein van de eeuwige jeugd. Meer opzoek naar rust en natuur, dan mag Anastasia State Park zeker niet worden overgeslagen. Hier maakt u een fijne strandwandeling genietend van de prachtige natuur om u heen. 

Miami
Ontdek Miami, een internationale stad met een multi-etnische cultuur wat men vooral terugziet in de architectuur en de restaurants. In Downtown Miami vindt u het vermaarde Miami’s Food Court met zijn vele en gevarieerde restaurants en cafés, Coral Gables, nagenoeg volkomen gebouwd in Mediterraanse Renaissance stijl en Little Havana, een Cubaans immigrantengebied, beroemd om zijn specifieke elementen, zoals Calle Ocho en Domino Park en zijn culturele en politieke activiteiten. Miami’s South Beach is een bijzonder mooi gebied. Warme briesjes, wiegende palmen en het geluid van de golven bespelen het strand met als coulissen de pastelkleurige Art Deco gebouwen. Deze wereldberoemde South Beach is erg populair vanwege het fabuleuze winkelen, de restaurants voor de fijnproevers, mode, film en theater.

De Keys
De Keys bestaan uit verschillende eilandjes die met elkaar verbonden zijn door de U.S. Route 1. Op veel plekken heeft u tijdens het rijden over deze weg een geweldig uitzicht over de Golf van Mexico aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant. Stop regelmatig om van deze uitzichten te genieten of om even pootje te baden in het azuurblauwe zeewater. In het John Pennekamp Coral State Park kunt u met een Glass Bottom Boat tour mee om het mooie koraal te bewonderen. Ook snorkelen en duiken behoort tot de mogelijkheden. Op de camping van Bahia Honda State Park hebt u vanaf uw camperplek een schitterend uitzicht over de zee en de mooie witte stranden. Key West, het meest zuidelijke puntje van Amerika, is een erg leuk plaatsje met een bruisende winkelstraat, goede restaurants, een gezellig nachtleven, prachtige stranden en indrukwekkende Victoriaanse huizen. Huur hier een scooter om alle highlights gemakkelijk te kunnen bezoeken.

Everglades
De Everglades ook wel genoemd ‘The River of Grass’ bestaat uit moeras en het gebied is een paradijs qua flora en fauna. De alligator is één van de bekendste bewoners van het park. U kunt het park verkennen per airboat (een boot met een platte bodem, aangedreven door een propeller). Een airboatride is een spannende belevenis, zeker ook voor kinderen. U glijdt met hoge snelheid over het water en over stukken moeras. Onderweg komt u als het meezit tientallen alligators tegen. De gids legt veel uit over de dieren en over de Everglades, wat een beschermd natuurreservaat is. Een gemakkelijke wandeling, waarbij u een goede indruk krijgt van dit park, is de Aningha Trail. U loopt over een verhard pad en deels over bruggen over het water, met uitzicht over het uitgestrekte moeras, alligators en verschillende vogelsoorten. 

St. Petersburg
St. Petersburg staat bekend om het Salvador Dali Museum, wat na Madrid beschikt over de grootste collectie van de Spaanse kunstenaar. Ook een bezoek aan bijvoorbeeld het Museum of Fine Arts en het Museum of History is de moeite waard. De stranden in dit gebied zijn steevast opgenomen in diverse gerenommeerde ‘beste stranden’ lijstjes. Deze regio wordt in het Guinness World Records boek vermeld voor de meeste dagen zonneschijn achtereen: 768 dagen! Geen verkeerde bestemming om te genieten van zonnig weer. 

Clearwater Beach
Blauwe zee, parelwitte stranden, palmbomen en de zon die altijd lijkt te schijnen. In Clearwater komt u helemaal tot rust. Ook het nabijgelegen St. Petersburg Beach heeft mooie brede stranden, waar het heerlijk toeven is. Pier 60 is de beste plek voor een mooie zonsondergang en er is op veel avonden een openluchtbioscoop. De Beach Walk is een voetgangersgebied vol bars, restaurants, winkels en hotels. Via SR699 komt u bij het wat rustigere strand van Sand Key Park. Wilt u extra genieten van de zon, de zee en het strand, Parkeer dan uw auto/camper bij Honeymoon Island State Park. Vanaf daar gaat een ferry naar Caladesi Island State Park. Dit kleine state park is autovrij en omdat er slechts een aantal keren per dag een ferry gaat is het er erg rustig. Grote kans dat u hier dolfijnen voor de kust ziet zwemmen! Huur een kano en vaar door de mangrove tunnels, een zeer bijzondere ervaring.