Routesuggestie camperreis Sydney-Cairns

Routesuggestie camperreis Sydney-Cairns


Dag Route Afstand
Dag 1  Sydney  
Dag 2 Sydney – Nelson Bay ca. 210 km
Dag 3 Nelson Bay – Port Macquarie ca. 250 km
Dag 4 Port Macquarie – Coffs Harbour  ca. 160 km
Dag 5 Coffs Harbour – Byron Bay ca. 240 km
Dag 6 Byron Bay – Lamington National Park ca. 125 km
Dag 7 Lamington National Park – Brisbane ca. 105 km
Dag 8 Brisbane – Fraser Island ca. 290 km
Dag 9 Fraser Island – Bundaberg ca. 120 km
Dag 10 Bundaberg – Yeppoon - Great Keppel Island ca. 330 km
Dag 11 Great Keppel Island – Yeppoon – Mackay ca. 360 km
Dag 12 Mackay – Airlie Beach ca. 150 km
Dag 13 Airlie Beach – Townsville ca. 275 km
Dag 14 Townsville – Mission Beach ca. 240 km
Dag 15 Mission Beach – Port Douglas  ca. 205 km
Dag 16 Port Douglas – Cairns ca. 60 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Sydney
Sydney is de stad van het goede leven. Het is met 4,75 miljoen inwoners de grootste stad van Australië. Sydney heeft de grootste natuurlijke haven ter wereld, een prettig klimaat, veel groen, talloze leuke restaurantjes en kroegjes waar u de gezelligheid kunt opzoeken en – niet te vergeten – er zijn prachtige stranden.

Er is zoveel te doen; u kunt een boottocht door de haven van Sydney maken. Als u de veerboot vanaf Circular Quay naar Manly neemt, dan vaart u langs de Sydney Harbour Bridge en het Opera House de hele baai door. Een mooie tocht die weinig kost. Wandel langs de oude pakhuizen in The Rocks of maak een wandeling door de Botanic Gardens, ga lunchen of dineren in Darling Harbour, bezoek het Sydney Aquarium of de Taronga Zoo. Vergeet uiteraard de populaire stranden en mooie kustlijn niet. Maak een wandeling van Coogee Beach naar Bondi Beach, of andersom. Een mooie tocht van zo’n anderhalf uur. Via een smal pad wandelt u langs verlaten stranden, mooie kliffen met spectaculaire zeezichten. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Port Macquarie
Port Macquarie ligt aan de monding van de Hastings River en werd in 1821 door gevangenen gesticht. Het is één van de oudste plaatsen van Australië. Port Macquarie biedt veel watersportactiviteiten en kilometerslange bad- en surfstranden. Boek een whalewatch tour in het seizoen (mei – november), dit is een absolute aanrader. Net ten zuiden van Port Macquarie ligt het nationale park Crowdy Bay. Hier kunt u genieten van de speciale flora en fauna.


Coffs Harbour
Coffs Harbour wordt omringd door prachtige stranden. Ook in Coffs Harbour kunt u boottochten boeken om walvissen te spotten. Een onvergetelijke ervaring.

Byron Bay
Byron Bay is het meest oostelijke punt van Australië. De sfeer is hier bijzonder relaxed. Vanwege de hoge golven is het een populaire surfbestemming en hebben zich hier vele kunstenaars gevestigd. Dit geeft de plaats een artistiek karakter.


Lamington National Park
Lamington National Park, een heuvelachtig landschap bedekt met subtropisch regenwoud en door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. In dit imposante park zorgen de 500 watervallen voor een passend achtergrondgeluid.

Dit berggebied is onderdeel van de Mac Pherson Ranges. Het schitterende, ruige berglandschap biedt een rijke afwisseling aan subtropisch regenwoud, eucalyptusbossen, watervallen en rivieren. De diversiteit aan dieren die hier leven is groot. Er is een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Een aanrader is de tree top walk: op 16 meter hoogte ziet het bos, tussen de boomtoppen er heel anders uit dan vanaf de grond.

Brisbane
Brisbane staat bekend als de ‘Sunshine City’, vanwege de relaxte atmosfeer en het zonnige klimaat. Maak kennis met één van de Australische iconen: de koddige koala beer in het Lone Pine Koala Sanctuary. Geniet van de live muziek die hier op veel plekken te horen is, ga winkelen in het autovrije winkelgebied, pak een terrasje langs de waterkant van de Brisbane River en wandel door één van de vele parken die Brisbane rijk is.


Fraser Island
Fraser Island is het grootste zandeiland op aarde en valt onder het Unesco-erfgoed. Het eiland kent een buitengewoon gevarieerde planten- en dierenwereld. De bekendste bewoner is de dingo, de Australische wilde hond. Aboriginals hebben minstens 5000 jaar lang op het eiland gewoond. De regenwouden en de 40 zoetwatermeren zijn via zandpaden te bereiken. Fraser Island verkent u tijdens de Beauty spots tour. In een speciaal gebouwde 4-WD bus verkent u onder leiding van een gids de mooiste plekjes van Fraser Island, zoals het schitterende Lake McKenzie, Seventy-Five Mile Beach Highway, het heldere water van Eli Creek, het gekleurde zand van de Pinnacles en de machtige Stone Tool Sand Blow.

Great Keppel Island
Vanuit Yeppoon kunt u Great Keppel Island bezoeken (meerdaags arrangement bij te boeken, optioneel). U laat uw camper achter in de haven van Yeppoon. Met de ferry vaart u in ongeveer een half uur vanuit Rosslyn Bay Marina bij Yeppoon naar Great Keppel Island. Aangekomen op het eiland stapt u met uw voeten in het zand en voelt onmiddellijk de rust over u heen komen.

Het eiland is het grootste van de achttien eilanden van de Keppel Archipel en beslaat een gebied van bijna 15 km². De eilanden zijn zo genoemd door kapitein James Cook in 1770 naar admiraal Augustus Keppel. Een groot deel van het eiland is een nationaal park. Het omringende water bevat vele vissoorten en andere zeedieren. Tijdens het begin van de Europese geschiedenis werd het gebied gebruikt om schapen te fokken. Tegenwoordig is het een geliefd eiland onder de toeristen. Het tropische klimaat en de verschillende stranden trekken toeristen van heinde en verre aan. U vindt er veel mooie snorkelplekken en u kunt er paddle boarden, of een begeleide kajaktour maken.


Eungella National Park.
Het Eungella National Park ligt in het binnenland van Queensland, ca. 80 km ten westen van Mackay. In dit park vindt u een enorme diversiteit aan planten en dieren, weelderige tropische vegetatie, diepe kloven, mooie uitkijkpunten en bijzondere dieren als de platypus (vogelbekdier).

Airlie Beach
Airlie Beach is de toegangspoort tot de paradijselijke Whitsunday eilanden. U heeft hier de gelegenheid deel te nemen (optioneel) aan één van de vele boottochten naar de Whitsunday eilanden.

Whitsunday Islands: een absolute aanrader! Voor de kust rond Airlie Beach liggen 74 tropische eilandjes, samen de Whitsunday Islands genaamd. Slechts acht ervan zijn bewoond. Enkele eilanden zijn echte vakantie-eilanden met hotels en een uitgaansleven, andere zijn beschermde nationale parken, die men op een dagtocht kan bezoeken. Het hoofdeiland Whitsunday is een prachtig onbewoond eiland met mangrovebossen en fijn wit zand. Hier ligt één van de mooiste stranden ter wereld: Whitehaven Beach.


Townsville
Townsville is de op twee na grootste stad van Queensland. Men heeft 300 zon-dagen in deze stad en het strand is dan ook het centrum om elkaar te ontmoeten. Eén van de attracties in deze stad is het Great Barrier Reef Wonderland, een ‘levend koraalaquarium’.

Mission Beach
Mission Beach is vooral bekend om het prachtige zandstrand dat een schitterend uitzicht biedt op de eilanden voor de kust. Voor de kust bij Mission Beach liggen Dunk en Bedarra Island. Dit zijn heuvelachtige eilanden begroeid met tropisch regenwoud en omzoomd door fraaie zandstranden. De eilanden zijn te bereiken per watertaxi.


Port Douglas
Port Douglas is een voormalig vissersdorp en is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming, maar heeft het landelijke karakter weten te behouden. Veel gebouwen herinneren aan een ver verleden.

Port Douglas grenst aan twee Unesco werelderfgoed gebieden. In het oosten aan de Great Barrier Reef en ten westen aan het Daintree National Park. De keuze aan dagtours (optioneel) vanuit Port Douglas naar deze twee attracties is groot. Bekijk de kleurrijke koralen, vissen en andere zeedieren die op het Great Barrier Reef vanaf een schip (vaak met glazen bodem), zwemmend, snorkelend of tijdens een duikexcursie. Of ga het oudste regenwoud ter wereld verkennen onder leiding van een gids. De biodiversiteit in dit gebied is ongekend. Bovendien kunt u hier ook kennismaken met de bijzondere cultuur en gebruiken van de oorspronkelijke Aboriginal bewoners.

 

Cairns
In en om Cairns is veel te beleven. De ontmoetingsplek in Cairns is de Esplenade: een boulevard met vele winkels, restaurants en terrassen.Vanuit Cairns zijn talloze dagtochten te maken naar het rif en regenwoud of u kunt deelnemen aan vele spectaculaire activiteiten als sky-diven en ballonvaarten (optioneel). Een leuke excursie vanuit Cairns is naar het stadje Kurunda. Midden in het tropische regenwoud vindt u de langste kabelbaan ter wereld (7 km). Met een historische trein die langs de berghelling naar beneden slingert gaat u weer naar beneden.