Routesuggestie camperreis Vancouver met Inside Passage

Routesuggestie camperreis Vancouver met Inside Passage


Ervaar het mooiste van West-Canada met de Inside passage. Vaar van Prince Rupert naar Port Hardy en bewonder de prachtige fjorden en mysterieuze eilandjes. Met deze reis geniet u op een unieke manier van de ongerepte kustlijn van West-Canada.

Dag Route Afstand
Dag 1 Vancouver   
Dag 2 Vancouver -  Hope 150 km
Dag 3 Hope - Manning Provincial Park 70 km
Dag 4 Manning Provincial Park - Osoyoos 180 km
Dag 5 Osoyoos - Kelowna 130 km
Dag 6 Kelowna - Revelstoke 200 km
Dag 7 Revelstoke - Banff National Park 280 km
Dag 8 Banff National Park - Lake Louise 60 km
Dag 9 Lake Louise - Abraham Lake 130 km
Dag 10 Abraham Lake - Jasper National Park 200 km
Dag 11 Jasper National Park - Prince George 375 km
Dag 12 Prince George - Smithers 370 km
Dag 13 Smithers - Prince Rupert 350 km
Dag 14 Inside Passage  
Dag 15 Port Hardy - Campbell River  235 km
Dag 16 Campbell River - Tofino 270 km
Dag 17 Tofino - Victoria  320 km
Dag 18 Victoria - Vancouver 120 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis: 

Manning Provincial Park
Dit mooie groene park is, door de ligging, een perfecte stop vóór of ná een bezoek aan Vancouver. Lightning Lake is het populairste meer in het park. U kunt hier erg mooi wandelen langs de waterkant, maar ook kanoën. Bij het meer en in de bossen ligt een prachtige camping. Bezoekt u het park in juni? Neem dan een kijkje bij de Rhododendron Flats. De rhododendrons die hier groeien staan dan in bloei!

Revelstoke
In het oogverblindend mooie Mount Revelstoke National Park kunt u zich gemakkelijk een aantal dagen vermaken. De mooie Meadows in the Sky Parkway is de belangrijkste weg in het park. De weg kronkelt door de bergen en regelmatig zijn er uitzichtpunten waar u verrast wordt door geweldige vergezichten. De Giant Cedars Boardwalk Trail en de Skunk Cabbage Trail zijn beiden geweldige wandelingen. Bij de Giant Cedars Boardwalk loopt u over een aangelegd houten pad door een regenwoud van oeroude bomen. Het is geen lange wandeling (ongeveer een half uurtje), maar u kunt hier onderweg wel regelmatig stoppen om de natuur in u op te nemen op één van de vele bankjes naast het wandelpad. De Skunk Cabbage Trail voert u door een moeras, waar veel wilde dieren (verschillende soorten vogels, muskusratten en bevers) leven. Er is een shuttlebus, die u van Balsam Lake naar de top van Mount Rvelstoke brengt. Hier zijn ook verschillende wandelingen te maken.

 

Banff National Park
Dit is het meest bekende nationale park van West-Canada. Niet voor niets, want het is een gigantisch en adembenemend mooi park. Eén van de grote attracties is het azuurblauwe Lake Louise met daaraan grenzend het luxe en prachtig gelegen Fairmont Chateau Lake Louise. Het is hier erg leuk om de gondel te nemen die u verder de bergen in brengt voor een spectaculair uitzicht over het meer. U maakt hier dan ook prachtige foto’s van de omgeving. Moraine Lake wordt door sommige mensen nóg mooier genoemd dan Lake Louise. In het park vindt u veel wandelroutes en onderweg is de kans groot dat u wilde dieren spot, waaronder grizzly beren, coyotes, wolven, zwarte beren en elanden. Naast wandelen kunt u in Banff ook deelnemen aan raft-, boot-, vis- en klimtochten. Na een lange dag in het park is het heerlijk toeven in de Banff Hot Springs. Geniet in de heetwaterbronnen terwijl u het uitzicht over de bergen rustig in u opneemt.

Jasper National Park
Dit is het grootste nationale park in de Canadese Rockies en ook erg geliefd bij toeristen. Columbia Icefield, een verzameling van gletsjers, is één van de redenen dat het park op de Werelderfgoedlijst staat. U kunt hier met een Snowcoach Tour de gletsjer op, een geweldige ervaring. Athabasca Falls is de meest krachtige waterval in het gebied. Als u op de parkeerplaats de camper uitstapt, hoort u het water al suizen. Via de wandelpaden en uitzichtpunten kunt u de waterval van erg dichtbij bekijken. Verder is een bezoek aan Maligne Lake zeker de moeite waard. Dit is het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains. In het felblauwgekleurde gletsjerwater ligt één van de meest gefotografeerde plekken van Canada: Spirit Island. U kunt een boottocht maken naar dit eiland. Maligne Canyon mag ook niet worden overgeslagen. Via een wandelpad en over verschillende bruggen loopt u door de verbluffende kloof, langs de Maligne River. De meest gebruikelijke manier om het park te verkennen is om een aantal van de vele wandelroutes te lopen, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor mountainbiken, vissen en bergbeklimmen.

Icefields Parkway
Deze 230 kilometer lange, schilderachtige weg behoort tot één van de mooiste wegen van de wereld en verbindt Banff National Park met Jasper National Park. De route kronkelt door de hoge bergen en biedt regelmatig prachtige uitzichten. Rijd voorzichtig, want de kans is groot dat u hier wilde dieren spot zoals beren en elanden. Al rijdend passeert u enorme besneeuwde bergtoppen, diepe groene wouden, denderende watervallen en immense gletsjers. Ook komt u verschillende kraakheldere felblauwe gletsjermeren tegen, zoals het oogstrelende Bow Lake en Peyto Lake.

Tofino
Tofino ligt aan de kust en in het Pacific Rim NP. Een gebied dat zich kenmerkt door uitgestrekte en verlaten stranden en natuurlijk het gematigde regenwoud. De bestemming leent zich dan ook als perfecte uitvalsbasis voor het ondernemen van allerlei activiteiten; whale watchen, kajakken, wandelen over één van de vele uitgezette routes of strandjutten... u zult niet de eerste zijn die de meest bijzondere vondst doet!

Victoria
De hoofdstad van British Columbia koestert zich in de koloniale erfenis van het Britse Rijk, met fraai verzorgde tuinen, Victoriaanse architectuur, dubbeldeks bussen en rijtuigen met paard voor toeristen. Victoria staat bekend om haar schilderachtige, oude gebouwen, de mooie oude straatlantaarns en de dubbeldekkers. Het zachte klimaat en de door water omgeven ligging aan de Juan de Fuca Strait dragen ertoe bij dat Victoria één van de populairste toeristenplaatsen van West Canada is. In deze stad vestigen zich steeds meer gefortuneerde senioren om bij mooi weer een partijtje golf te spelen. Het trekt ook jonge mensen aan die van zeilen houden en de mogelijkheden van de stad op waarde weten te schatten. Vanuit Victoria kunt u de ‘Orka watching’ excursie maken.