Routesuggestie De Nationale Parken van Zuid-Afrika

Routesuggestie De Nationale Parken van Zuid-Afrika


Deze routesuggestie begint in Johannesburg en brengt u langs een aantal National Parken
Zuid-Afrika herbergt maar liefst 10% van alle bloeiende planten ter wereld. De meer dan 22.000 verschillende planten tonen aan hoe overvloedig en gevarieerd de flora is. Daarnaast vindt u in Zuid-Afrika een zeer indrukwekkende fauna. Het land met haar vele nationale parken is één van de beste plaatsen in Afrika om de ‘Big five’ (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) te zien. Vreemd genoeg behoort het gevaarlijkste Afrikaanse dier, het nijlpaard, niet tot de Big Five. Aan de Zuidkaap vindt u tevens bijzondere haaien, walvissen, dolfijnen, struisvogels en arenden. Maar ook de springbok (het symbool van Zuid-Afrika), wilde beesten, slangen, krokodillen en een enorme hoeveelheid vogelsoorten maken deel uit van de rijke fauna.

Dag Route  Afstand
Dag 1 Johannesburg  
Dag 2 Johannesburg -  Blyde River Canyon 400 km
Dag 3 Blyde River Canyon - Kruger National Park 140 km
Dag 4 Kruger National Park - Mlilwane / Swaziland 325 km
Dag 5 Mlilwane / Swaziland - Hluhluwe-Umfolozi Park 265 km
Dag 6 Hluhluwe-Umfolozi Park - St. Lucia 80 km
Dag 7 St. Lucia - Ballito / Durban 195 km
Dag 8 Ballito / Durban - Drakensbergen 245 km
Dag 9 Drakensbergen - Johannesburg 395 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 2 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis: 

Blyde River Canyon
De Blyde River Canyon is de op twee na diepste canyon ter wereld en strekt uit over een lengte van 20 kilometer. Blyde River Canyon is één van de grootste trekpleisters van Zuid-Afrika en mag u dan ook niet missen! Blyde River Canyon loopt door de Drakensberg bergketen, één van de zeven grote bergketens in Zuid-Afrika. De horizon weerspiegelt bergen en dalen zo ver u kijken kunt, terwijl u aan de rand staat van de 600 tot 800 meter diepe canyon. Met name tijdens de zonsondergang is de schoonheid van de omgeving onvergetelijk.

 

Kruger National Park
Het wereldwijd bekende Kruger National Park is in 1898 in het leven geroepen om het wildleven van het Zuid-Afrikaanse Lowveld te beschermen. Het park omvat ongeveer 2 miljoen hectare met de meest prachtige flora en fauna. Het park is het thuis van een indrukwekkend aantal verschillende soorten leefvormen: 226 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. De mens heeft door de jaren heen haar sporen achtergelaten in het park - van Bushman wandschilderingen tot majestueuze archeologische opgravingen. Al deze schatten tesamen representeren cultuur, mens en gebeurtenissen die een rol hebben gespeeld in de rijke historie van het Kruger National Park. Samen met alle natuurlijke schatten die bewaard zijn gebleven maken zij het Kruger National Park tot wat zij vandaag de dag is. Absoluut een bezoek waar dus!

Hluhluwe-Umfolozi Park
Bekend is Hluhuwe-Umfolozi, vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter. Het beste tijdstip om een bezoek te brengen aan dit park is net na zonsopgang of net voor zonsondergang.

St. Lucia / iSimangaliso Wetland Park (voorheen Greater St. Lucia Wetland Park)
Het iSimangaliso Wetland Park is een nationaal park dat is opgenomen in de werelderfgoedlijst. Het dé plek om zeeschildpadden, subtropische koralen, dolfijnen en zaagtandhaaien te spotten. Het dorpje St. Lucia is een zeer populaire bestemming en beschikt over een rijk aanbod aan campings, hotels, restaurantjes en barretjes. Vanuit deze plaats is het ook mogelijk een tour te maken naar het natuurpark. Dit gebied is ook een vakantiebestemming voor de plaatselijke bevolking. Dit komt onder andere door de schitterende stranden die St. Lucia heeft. Ook een bezoek aan St. Lucia Lake mag niet ontbreken. Dit is één van de grootste zoetwatermeren van Afrika. Tijdens een boottocht ziet u flamingo´s, pelikanen, waadvogels en er leven hier zo´n 1500 nijlkrokodillen en 900 nijlpaarden.

Ballito / Durban
Ballito is een klein stadje en ligt ca. 30 minuten ten noorden van Durban, aan de North Coast of Dolphin Coast. Het stadje staat bekend om haar mooie en veilige stranden. Met zo'n 2,5 km kustlijn en een mooie boulevard is het een prima locatie voor een ontspannen strandwandeling. Het hoofdstrand in Ballito, Willard Beach, heeft de blauwe vlag status. Het strand is beschermd door haaiennetten en er zijn 7 dagen per week lifeguards aanwezig.  Durban is een grote, drukke en exotische havenstad. Het centrum is interessant en heeft prachtige gebouwen. Met haar brede, witte stranden aan de Indische Oceaan is Durban het populairste vakantieoord van de Zuid-Afrikanen. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar.

Drakensbergen
In het oosten van Zuid-Afrika ligt de bergketen Drakensbergen. Deze bergketen is ongeveer 1000 kilometer lang en loopt van het zuidwesten naar het noordoosten. De hoogste plek van de Drakensbergen is Thabana Ntlenyana en maar liefst 3482 meter hoog. Drakensbergen is niet alleen een populaire bestemming onder de bergbeklimmers maar ook voor de gewone toeristen. Zo kunt u hier een bezoek brengen aan het Amphitheater en de Tugela Falls. Deze Tugela Falls zijn de op één na hoogste watervallen ter wereld, namelijk 948 meter hoog. Een bezoek aan het Royal National Park mag absoluut niet ontbreken. In dit park leven meer dan 200 vogelsoorten.