Routesuggestie Sydney-Adelaide

Routesuggestie Sydney-Adelaide


Dag Route Afstand
Dag 1  Sydney  
Dag 2 Sydney - Huskisson ca. 400 km
Dag 3 Huskisson – Canberra ca. 325 km
Dag 4 Canberra – Thredbo / Snowy Mountains ca. 325 km
Dag 5 Thredbo / Snowy Mountains – Lakes Entrance ca. 500 km
Dag 6 Lakes Entrance – Foster / Wilsons Promontory NP ca. 565 km
Dag 7 Foster – Cowes / Phillip Island ca. 110 km
Dag 8 Cowes / Phillip Island – Melbourne ca. 250 km
Dag 9 Melbourne – Apollo Bay  ca. 285 km
Dag 10 Apollo Bay – Port Fairy ca. 115 km
Dag 11 Port Fairy – Halls Gap / The Grampians National Park ca. 115 km
Dag 12 Halls Gap – Naracoorte ca. 115 km
Dag 13 Naracoorte – Victor Harbour ca. 115 km
Dag 14 Victor Harbour – Cape Jervis + per ferry Kangaroo Island ca. 115 km
Dag 15 Kangaroo Island - ferry Cape Jervis – Adelaide ca. 115 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Sydney
In Sydney is veel te doen: u kunt een boottocht door de haven van Sydney maken. Als u de veerboot vanaf Circular Quay naar Manly neemt, dan vaart u langs de Sydney Harbour Bridge en het Opera House de hele baai door. Een mooie tocht die weinig kost. Wandel langs de oude pakhuizen in The Rocks of maak een wandeling door de Botanic Gardens, ga lunchen of dineren in Darling Harbour, bezoek het Sydney Aquarium of de Taronga Zoo. Vergeet uiteraard de populaire stranden en mooie kustlijn niet. Maak een wandeling van Coogee Beach naar Bondi Beach, of andersom. Een mooie tocht van zo’n anderhalf uur. Via een smal pad wandelt u langs verlaten stranden, mooie kliffen met spectaculaire zee zichten. Sydney ligt aan de Stille Oceaan en heeft tientallen stranden die vrijwel allemaal snel te bereiken zijn. Wat meteen opvalt, is dat de stranden er puur natuur uitzien.

Huskisson / Jervis Bay
Jervis Bay, gelegen aan The South Coast van New South Wales. Velen verwachten het niet, maar de stranden rondom Jervis Bay behoren tot de witste stranden van Australië. De kust is werkelijk spectaculair: witte stranden, omgeven door steile rotspartijen die uitkomen in glas helder water. In de wateren van Jervis Bay woont een grote dolfijnen kolonie, die zich vaak laten zien. In de periode mei t/m november delen de dolfijnen het water onder meer met diverse soorten walvissen. Kangoeroes spotten op het strand, kajakken of zeilen tussen de dolfijnen, genieten van de schitterende stranden, waarschijnlijk wilt u hier langer verblijven.


Canberra
De hoofdstad van Australië: Canberra. Om Sydney en Melbourne niet voor het hoofd te stoten, besloot de Australische regering in 1908 een compleet nieuwe hoofdstad te bouwen. Er is veel te beleven in Canberra. Zoals het uitzicht vanaf de Black Mountain Telstra-toren, moderne en oude Aboriginalkunst in de National Gallery, het indrukwekkende Australian War Memorial, de watersportmogelijkheden in en op het Burley Griffinmeer en een uitgaansleven waar de andere grote Australische steden een puntje aan kunnen zuigen.

Thredbo / SnowyMountains
De ‘Australische Alpen’, die de toepasselijke naam SnowyMountains hebben gekregen. Een groot deel van de SnowyMountains is beschermd natuurgebied, waaronder Mount Kosciuszko National Park. Mount Kosciuszko is met 2228 meter de hoogste berg van Australië. ’s Winters is dit het domein van de wintersporters. ‘s Zomers kunt u hier schitterende wandelingen maken. Voor een adrenaline kick zijn er diverse spectaculaire ‘down hill’ routes om per mountainbike af te leggen.


Lakes Entrance
Lakes Entrance is van oorsprong een vissersplaats en tegenwoordig een populaire vakantieplaats mede door het milde klimaat. De populaire voetgangersbrug verbindt het centrum van de stad met de duinen en de mooie stranden, geliefd bij surfers, zwemmers en wandelaars.

Foster / Wilsons
Wilsons Promontory National Park, kortweg Wilsons Prom genoemd, ligt op het schiereiland dat de meest zuidelijk gelegen punt van het Australische vasteland vormt. Het park biedt wandelaars ruim 80 kilometer aan wandelroutes, die onder andere de prachtigste afgelegen stranden van Australië aandoen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het park staat bekend om de unieke vegetatie, uitzonderlijk mooie stranden en uitgestrekte bossen en is een waar paradijs voor de vele wombats, kangoeroes, wallaby’s, emoes en koala’s die woonachtig zijn in het park.


Cowes / Phillip Island
Phillip Island Nature Park is één van de meest bekende natuurparken van Australië. Dit komt mede door de bekende ‘Penguin Parade’, die hoewel het een toeristische attractie is, zeker niet gemist mag worden. Bij het Phillip Island Nature Park Information Centre kunt u tickets kopen voor de Penguin Parade. De beste tijd voor het bekijken van de optocht van piepkleine dwergpinguïns die na hun dagelijkse zoektocht naar voedsel (lees vis) terugkeren naar hun ‘huisjes’ op Summerland Beach is tegen zonsondergang. Naast het bekijken van de parade, kunt u ook een Penguin Eco Explorer tour maken, het Koala Conservation Centre bezoeken of Churchill Island aandoen. Indien u interesse heeft in alle opties is een 3 Parks Pass voordeliger. Met deze pas heeft u toegang tot bovengenoemde attracties.

Melbourne
Melbourne, een sfeervolle, multiculturele stad. U kunt met de gratis City Circle Tram de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bekijken zoals onder andere: het Melbourne Museum, de Royal Botanical Gardens, het altijd gezellige Chinatown, Melbourne Aquarium en het historische St. Kilda Beach. In de stad zijn gedurende het jaar talloze festivals, feesten, tentoonstellingen en grote sportevenementen.


Great Ocean Road
De Great Ocean Road is een van ’s werelds bekendste kustroutes. Via de havenplaats Geelong gelegen aan Port Phillip baai rijdt u naar het begin van de Great Ocean Road: het surf mekka Torquay. Vanuit Angles voert de weg langs steile kliffen naar Lone met haar fantastische zandstrand. Dit levert mooi fotomateriaal op. Onderweg kunt u een Tree Top Walk maken. Dat is een wandeling over bruggen die tussen en boven de bomen gebouwd is. Het hoogste punt is 45 meter. U heeft tevens de gelegenheid om te stoppen bij de bezienswaardigheden langs de Great Ocean Road, zoals TwelveApostles, Lord ArchGorge, Thunder Cave, London Bridge, Tumbling Bridge, Blowhole, Broken Head, Sherwood River, Bay of Marteyrsen Bay of Islands. Deze spectaculaire rotsformaties zorgen voor fantastisch fotomateriaal. De reis eindigt vandaag in Port Fairy, een historische vissersplaats, gelegen aan het einde van de Great Ocean Road.

Halls Gap / The Grampians National Park
Halls Gap ligt midden in het centrum van het prachtige Grampians National Park. Het park bestaat uit rotsachtige hellingen, watervallen en zandstenen bergtoppen. Een prima plek om typisch Australisch ‘wildlife’ te spotten.The Grampians is één van de mooiste nationale parken van Australië. De tot 1000 meter hoge, door kloven doorsneden bergen van de Grampians rijzen op uit een groen weidelandschap. Verborgen ravijnen, heldere rivieren en spectaculaire watervallen vormen het leefmilieu van talloze planten en dieren. Een prima plek om typisch Australisch ‘wildlife’ te spotten.

Naracoorte
Naracoorte ligt in een wijngebied waar de heerlijkste rode wijnen vandaan komen. Er liggen meer dan 25 wijnboerderijen in dit gebied. Bezoek één van deze bedrijven en proef de heerlijke wijn. Tevens liggen hier de indrukwekkende Naracoorte grotten, die op de werelderfgoedlijst staan. In deze kalkstenen grotten wonen grote kolonies vleermuizen en zijn veel prehistorische fossielen te vinden.

Victor Harbour
Victor Harbour is een prettige badplaats. Vlak voor de kust ligt Granite Island, verbonden met Victor Harbour d.m.v. een brug. Deze brug kunt u lopend of per authentieke paardenkoets oversteken. Op het eiland leeft een kolonie pinguïns. Via een wandelpad kunt u in ca. 1 uur het eiland rondwandelen. Onderweg zijn diverse uitkijkpunten die u een schitterende blik op het kustgebied geven. Vaak kunnen dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen (mei – oktober) gespot worden.

Kangaroo Island
Vanuit Cape Jervis vertrekt de ferry (4 x per dag) naar Kangaroo Island. De camper kunt u meenemen op de ferry (u dient bij het ondertekenen van het huurcontract melding te maken dat u per camper Kangaroo Island gaat bezoeken). De overtocht duurt 45 minuten.

Het eiland is 145 km lang en gemiddeld 42 kilometer breed en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Er leven grote populaties zeeleeuwen, kangoeroes, koala’s, vogelbekdieren en vele vogelsoorten op het eiland. Maar liefst 19 diersoorten zijn inheems. Aangezien veel wegen onverhard zijn, verdient het aanbeveling een 4WD tour te boeken onder leiding van een gids (optioneel). De ruige, ongerepte natuur zal beslist indruk op u maken: uitgestrekte eucalyptusbossen, steile rotsformaties, verlaten stranden en het rijke dierenleven.

Adelaide
Adelaide, de grootste stad van Zuid-Australië. Hoewel Adelaide ruim 1 miljoen inwoners heeft, is Adelaide een overzichtelijke stad. De straten zijn breed, files komen er nauwelijks voor, alles is gemakkelijk bereikbaar. Adelaide laat zich dan ook graag de ’20 minuten-stad’ noemen; alles wat de moeite van het bekijken waard is bereikt u al wandelend in minder dan een half uur. Bovendien is het een mooie groene stad, een ‘city in a park’, met veel parken en tuinen, met door bomen omzoomde pleinen.