Routesuggestie Zuid-Afrika en Mozambique: Daars altyd ’n wereld, wat jy nog nie ken nie

Routesuggestie Zuid-Afrika en Mozambique: Daars altyd ’n wereld, wat jy nog nie ken nie


Deze routesuggestie combineert het beste van de twee landen Zuid-Afrika & Mozambique
Beleef de veelzijdigheid van het Afrikaanse landschap in Zuid-Afrika en sta versteld van de dierenwereld in het beroemde Krugerpark. Ontspan aan het tropische strand van Mozambique en ga zwemmen tussen de dolfijnen in Ponta do Ouro. U merkt het – deze buurlanden zijn erg verschillend! Voor deze reis dient u avontuurlijk ingesteld te zijn en goed te kunnen rijden.

Dag Route  Afstand
Dag 1 Johannesburg  
Dag 2 Johannesburg -  Blyde River Canyon 400 km
Dag 3 Blyde River Canyon - Kruger National Park 140 km
Dag 4 Kruger National Park - Lagoa Nova / Massingir Dam 125 km
Dag 5 Lagoa Nova / Massingir Dam - Chidenguele  290 km
Dag 6 Chidenguele  - Tofo  225 km
Dag 7 Tofo  - Bilene 350 km
Dag 8 Bilene - Ponta do Ouro  270 km
Dag 9 Ponta do Ouro - Hluhluwe-Umfolozi Park 180 km
Dag 10 Hluhluwe-Umfolozi Park - Mlilwane / Swaziland 300 km
Dag 11 Mlilwane / Swaziland - Johannesburg 385 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Johannesburg
Johannesburg is het economisch en cultureel centrum van Zuid-Afrika. Johannesburg is het best te omschrijven als een dynamische metropool, alles en iedereen is altijd in beweging. Johannesburg beschikt over fantastische eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden en interessante bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en entertainment.  Het is een stad met zowel dure wijken met chique restaurants en winkels zoals Melville en Sandton tot armoedige wijken waar de misdaadcijfers hoog oplopen.

Blyde River Canyon
De Blyde River Canyon is de op twee na diepste canyon ter wereld en strekt uit over een lengte van 20 kilometer. Blyde River Canyon is één van de grootste trekpleisters van Zuid-Afrika en mag u dan ook niet missen! Blyde River Canyon loopt door de Drakensberg bergketen, één van de zeven grote bergketens in Zuid-Afrika. De horizon weerspiegelt bergen en dalen zo ver u kijken kunt, terwijl u aan de rand staat van de 600 tot 800 meter diepe canyon. Met name tijdens de zonsondergang is de schoonheid van de omgeving onvergetelijk.

 

Kruger National Park
Het wereldwijd bekende Kruger National Park is in 1898 in het leven geroepen om het wildleven van het Zuid-Afrikaanse Lowveld te beschermen. Het park omvat ongeveer 2 miljoen hectare met de meest prachtige flora en fauna. Het park is het thuis van een indrukwekkend aantal verschillende soorten leefvormen: 226 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. De mens heeft door de jaren heen haar sporen achtergelaten in het park - van Bushman wandschilderingen tot majestueuze archeologische opgravingen. Al deze schatten tesamen representeren cultuur, mens en gebeurtenissen die een rol hebben gespeeld in de rijke historie van het Kruger National Park. Samen met alle natuurlijke schatten die bewaard zijn gebleven maken zij het Kruger National Park tot wat zij vandaag de dag is. Absoluut een bezoek waar dus!

Limpopo Transfrontier Park
Dit uitgebreide park ligt op de grens van Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe en is qua oppervlakte zo groot als Nederland. In het park zijn rotstekeningen te vinden die duiden op menselijke aanwezigheid sinds het stenen tijdperk. Het park bestaat voornamelijk uit vrij vlak savanne landschap en wordt door de Lebombo bergen, die van noord naar zuid lopen, in tweeën gedeeld. Vier rivieren doorkruisen het park van west naar oost.

Tofo
Vanwege de spectaculaire onderwaterwereld is dit een geliefde bestemming voor de duik- en snorkelliefhebbers.Walvishaaien en reuzenmanta’s zwemmen hier tot vlak voor de kust. Naast snorkelen en duiken kunt u hier ook diepzeevissen, quadbiken, paardrijden en een cruise maken met een traditionele show. Inhambane is een bezoek waard vanwege het historische centrum dat tal van bezienswaardigheden uit de koloniale periode herbergt. 

Ponta da Oura
Zwemmen met de dolfijnen: dit zuidelijkste puntje van Mozambique staat naast de langgerekte stranden bekend om de grote dolfijnenpopulatie. U kunt een dergelijke excursie ter plaatse regelen. Een bioloog vertelt over het leven onder water en het voortbestaan van de dieren voordat u de zee opgaat. Eenmaal in het vizier, kunt u het water in en begeeft u zich tussen deze dieren. Net als met een safari op het land, kunnen we u niet garanderen dat u de dolfijnen ziet. Deze excursie kan niet vooraf worden gereserveerd omdat doorgang afhankelijk is van de weersomstandigheden.
Snorkelen en duiken: Ponta do Ouro is tevens een goede plek om te duiken of te snorkelen. Er zijn verschillende duikscholen waar u de benodigde spullen kunt huren. Ook kunt u hier snorkelen tussen de tropische vissen. Ponta do Ouro is ook een populaire plaats voor de Zuid-Afrikanen waardoor het in de weekenden en vakantieperiodes druk kan zijn. Voor een meer afgelegen strand rijdt u 5 km noordelijker naar Ponta Malongane. Behalve een ongerept strand en een paar beach resorts is hier niets!

Hluhluwe-Umfolozi Park
Bekend is Hluhuwe-Umfolozi, vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter. Het beste tijdstip om een bezoek te brengen aan dit park is net na zonsopgang of net voor zonsondergang.

iSimangaliso Wetland Park (voorheen Greater St. Lucia Wetland Park)
Het iSimangaliso Wetland Park is een nationaal park dat is opgenomen in de werelderfgoedlijst. Het dé plek om zeeschildpadden, subtropische koralen, dolfijnen en zaagtandhaaien te spotten. Het dorpje St. Lucia is een zeer populaire bestemming en beschikt over een rijk aanbod aan campings, hotels, restaurantjes en barretjes. Vanuit deze plaats is het ook mogelijk een tour te maken naar het natuurpark. Dit gebied is ook een vakantiebestemming voor de plaatselijke bevolking. Dit komt onder andere door de schitterende stranden die St. Lucia heeft. 
Ook een bezoek aan St. Lucia Lake mag niet ontbreken. Dit is één van de grootste zoetwatermeren van Afrika. Tijdens een boottocht ziet u flamingo´s, pelikanen, waadvogels en er leven hier zo´n 1500 nijlkrokodillen en 900 nijlpaarden.

Mlilwane
Tijdens uw bezoek aan Swaziland is de kans groot dat u een nachtje doorbrengt in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Een park dat oorspronkelijk ontstaan is om de wildstand te beschermen en de dieren die met uitsterven werden bedreigd opnieuw te introduceren. Tegenwoordig leven hier onder andere buffels, giraffen, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en diverse andere soorten dieren. Het park is zo'n 4500 hectare groot en is gelegen tussen Mbabane en Manzini. Het landschap bestaat uit veel heuvels een graslanden. Tijdens uw bezoek aan het park kunt u kiezen uit diverse activiteiten. Zo kunt u deelnemen aan wandelsafari's, jeepsafari's en  paardrijden.