Saskia Louwrink - Senior Reisspecialist & Duurzaam Coördinator

Saskia Louwrink - Senior Reisspecialist & Duurzaam Coördinator


Mijn eerste verre reis kan ik mij nog goed herinneren, met het gezin naar Florida in de Verenigde Staten. Met als klein meisje de ultieme droom, een bezoek aan Disneyworld! Er volgden daarna vele reizen naar Frankrijk, een bezoek aan Mallorca en andere landen binnen Europa. Maar ergens keek ik altijd uit naar het moment waarop ik weer een verre reis kon maken.

Dat moment was tijdens mijn studie waar de kans zich voordeed om naar China af te reizen. Ik dacht als ik deze kans niet pak kom ik daar nooit meer, ik keek mijn ogen uit! Niet wetende dat ik nog minstens 3 keer terug zou gaan en waarschijnlijk nog wel vaker in de toekomst want er is zoveel te zien, het is een fascinerende bestemming.

Inmiddels kan ik mij geen leven meer voorstellen zonder het maken van mooie verre reizen. Het gevoel van vrijheid, ontdekken van andere culturen, gebruiken, keukens en al het moois dat de wereld te bieden heeft. Tijdens elke reis zie en leer je weer wat nieuws en dat is wat het voor mij zo bijzonder maakt! Ik hou niet alleen van op reis zijn maar erover praten en mensen enthousiast maken over wat voor mij het leukste is om te doen, geeft mij energie en maakt mij blij.

Ik ben inmiddels een echt Azië liefhebber, het liefst bezoek ik elk jaar wel een land in deze regio. Zo heb ik de afgelopen jaren naast China ook Zuid-Korea, Taiwan, Tibet, Sri Lanka en Myanmar bezocht. Maar er is altijd één bestemming waar je echt verliefd op wordt en in mijn geval is dat Japan. Ik hou echt van dit land, Tokyo is dan ook echt één van mijn favoriete steden. Een stad met vele gezichten en voor elk wat wils! Door de verschillende wijken kun je hier prima meerdere dagen doorbrengen en elke dag een totaal andere beleving hebben. Ik hou van de levendigheid die deze stad heeft en toch ook de orde en structuur. Je kunt genieten van de diverse parken, het heerlijke eten, de vele winkelcentra maar ook van de traditionele tempels, de oude gebruiken en omgangsvormen. Ik vind zelf dat het de mix is tussen de totale gekkigheid in kleuren, anime en games versus de authentieke tempels en cultuur en diversiteit. Dit maakt het een stad om steeds weer naar terug te keren!

Wat ik ook echt een unieke ervaring vond was een bezoek aan de Dode Zee tijdens mijn reis door Jordanië. En dan doel ik op het drijven in de Dode Zee! Dit moet je een keer gedaan hebben. Het is zo iets bijzonders en uniek. De opwaartse druk van het zout is zo groot dat je zonder enige moeite direct drijft.

Maar ook Europa heeft zoveel te bieden en wordt vaak 'vergeten'. De stad Valencia in Spanje is een echte aanrader voor een stedentripje. Rijke historie, cultuur, strand en de lekkerste tapas en drankjes. Hier maakte ik kennis met het lokale drankje Agua de Valencia, een verfrissende mix van sinaasappel met gin, vodka en cava. Je kunt de stad perfect met de fiets verkennen. En uiteraard mag ook een bezoek aan Ciudad de las Artes y las Ciencias niet ontbreken, je vindt hier o.a. het grootste aquarium van Europa.

Of Griekenland, onlangs bezocht ik het eiland Zakynthos. De perfecte bestemming voor een korte vakantie! Prachtige stranden over het gehele eiland. Met een huurauto kun je elke dag een ander gedeelte bezoeken. 

De wereld heeft zoveel moois te bieden, ik help u graag bij het samenstellen van de perfecte reis!

Met reislustige groet, Saskia
Saskia@wrc.nl  - 088 – 0101100