Sidetrip Cambodja: Siem Reap arrangement

Sidetrip Cambodja: Siem Reap arrangement


Siem Reap arrangement (5 dagen / 4 nachten)

Dag 24: Vliegreis Singapore – Siem Reap
U vliegt met Singapore Airlines naar Siem Reap. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. U logeert vier nachten in het Golden Mango Inn.


Golden Mango Inn
Golden Mango Inn ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de majestueuze Angkor Wat en op 5 minuten lopen van Phsar Leu, de grootste markt van Siem Reap. In het restaurant worden traditionele Khmer specialiteiten geserveerd. ’s Middags kunt u in de tuin ontspannen en genieten van gratis koffie en thee. De kamers bevinden zich in een koloniaal gebouw en hebben airconditioning, satelliet televisie, koelkast en badkamer.


Dag 25: Siem Reap inclusief tour
Bezoek het indrukwekkende Angkor complex! Tijdens deze dagen gaat u na het ontbijt op stap met een Engelssprekende gids voor één van de hoogtepunten van uw vakantie: het bezichtigen van een aantal tempels van het indrukwekkende Angkor complex. Op het programma staat in ieder geval een bezoek aan Angkor Thom, The South Gate, Bayon, Ta Prom en natuurlijk de belangrijkste van allemaal: Angkor Wat. De adembenemende Angkor Wat is niet alleen beroemd vanwege zijn schitterende architectuur maar ook vanwege zijn unieke decoraties en reliëfs.


Dag 26: Siem Reap inclusief excursie naar het Tonle Sap meer

Vanochtend wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel en reist u per auto naar uw eerste stopplaats Krabei Riel. Hier maakt u een rit per traditionele ossenkar. Vervolgens wordt naar de drijvende markt van Mechrey gereden. Mechrey is een indrukwekkend dorp met drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk kan mee bewegen met het niveau van het water. Het water in het Tonle Sap meer kan namelijk tijdens het regenseizoen zo’n 10 meter stijgen. Tijdens een boottocht maakt u kennis met het dagelijks leven van de bewoners in hun bootjes. Ook winkels en een schooltje liggen in het meer. Na een lokale lunch in dit drijvende dorp keert u weer terug naar uw hotel in Siem Reap.


Dag 27: Siem Reap
Een dag ter vrije besteding.

Angkor Wat
De vele tempels en bouwwerken dateren uit de 9de tot 13de eeuw na Christus. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18de eeuw ‘herontdekt’. Tot op de dag van vandaag zijn sommige tempels nog in dezelfde staat als waarin de Fransman Henri Mouhot ze in 1860 aantrof. Wortels van eeuwenoude bomen grijpen als tentakels in fraai bewerkte muren en geven de al overvloedig bewerkte gebouwen en ruïnes een extra mysterieuze sfeer. Om alle bouwwerken en ruïnes te bezichtigen heeft u dagen nodig aangezien het gehele complex meer dan 25 km2 beslaat. Angkor was zelfs ooit de grootste stad ter wereld!


Dag 28:  Vliegreis Siem Reap – Singapore – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Siem Reap. Hier checkt u in voor uw vluchten naar Nederland. 


Dag 29: Amsterdam 
Aankomst op Schiphol.