Sidetrip Indonesië: Yogyakarta & Borobudur arrangement

Sidetrip Indonesië: Yogyakarta & Borobudur arrangement


Yogyakarta & Borobudur arrangement 5 dagen / 4 nachten

 

Dag 24: Vliegreis Singapore - Yogyakarta
U vliegt met Singapore Airlines naar Yogyakarta. Op de luchthaven van Yogyakarta wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vindt de transfer plaats naar Magelang. U logeert twee nachten in Rumah Dharma, een sfeervol guesthouse gelegen tussen de rijstvelden op circa 500 meter van het Borobudur complex, een prachtige omgeving! 


Rumah Dharma
Rumah Dharma is een eenvoudig guesthouse met slechts 7 kamers prachtig gelegen tussen de rijstvelden. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht.

Dag 25: Per fiets naar zonsopkomst Borobudur & wandeling Selogriyo
In de zeer vroege ochtend wordt u naar het beginpunt van de fietstocht gereden en fietst u naar een kleine heuvel. Na een wandeling van een kwartier staat u bovenop de heuvel en heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving en op de Borobudur tempel. Er hangt een mystieke sfeer. Vervolgens wandelt u naar beneden en fietst u terug richting het guesthouse. Onderweg wordt op een leuke locatie een zeer speciaal ontbijt geserveerd. Met één van de meest bijzondere Boeddhistische tempels op de achtergrond geniet u van een typisch monniken-ontbijt. In de late ochtend wordt u naar het dorpje Selogriyo gereden, het beginpunt van uw wandeling. Een bezoek aan een ‘verborgen’ tempel is het doel, maar de reis ernaartoe maakt de wandeling zo speciaal. Omgeven door heuvels en hellingen met beeldschone rijstterrassen volgt u een pad met adembenemende uitzichten.


Dag 26: Magelang – Prambanan – Yogyakarta
Op weg naar Yogyakarta passeert u het net buiten Yogya gelegen Prambanan tempelcomplex. Dit hindoeïstische tempelcomplex is van imposante schoonheid, en is geheel gewijd aan de goden Brahma, Shiva en Vishnoe. In de middag wandelt u in ca. 15 minuten (of u neemt een becak) naar het startpunt van een hele leuke wandeling door een typische Yogya volkswijk. U neemt een kijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking en u krijgt inzicht hoe een wijk georganiseerd is. De wandeling duurt ca. 2,5-3 uur en eindigt met een becak rit terug naar het startpunt. Deze wandeling is een join-in-trip en er kunnen dus andere mensen mee lopen.


Dusun Jogja Village Inn 
Mooi boetiek hotel dichtbij het toeristisch centrum van de stad en te midden van weelderige, tropische tuinen in de regio Prawirotaman. De accommodatie beschikt over een mooi openluchtrestaurant en een bar. Er is een buitenzwembad met zout water en een spa met massages. De 24 sfeervolle kamers zijn voorzien van airconditioning.


Dag 27: Yogyakarta 
De ochtend is ter vrije besteding. Vanmiddag maakt u een culturele tour naar Kota Gede, beroemd om haar zilverwerk.


Dag 28: Vliegreis Yogyakarta – Singapore – Amsterdam 
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Yogyakarta. Hier checkt u in voor uw vluchten met Singapore Airlines naar Nederland.


Dag 29: Amsterdam 
Aankomst op Schiphol.