Sidetrip Thailand: Bangkok & River Kwai arrangement

Sidetrip Thailand: Bangkok & River Kwai arrangement


Bangkok & River Kwai arrangement (6 dagen / 5 nachten)

 

Dag 24: Vliegreis Singapore – Bangkok
U vliegt met Singapore Airlines naar Bangkok. Na aankomst te Bangkok vindt de transfer plaats naar uw accommodatie. U logeert twee nachten in het Nouvo City in een deluxe kamer, op basis van logies en ontbijt. 


Nouvo City Hotel**** 
Nouvo City Hotel is een modern boetiekhotel in de wijk Khaosan van Bangkok. Op 10 minuten loopafstand kunt u de bruisende markt Banglumphu bezoeken. Op een kwartiertje lopen ligt het koninklijk paleis en de tempel Wat Phra Kaew. WiFi is gratis. Op het dak treft u een zwembad aan met ligstoelen. Overige faciliteiten zijn een spa, excursiebalie en twee restaurants. De knusse kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-televisie, minibar, koffie- & theefaciliteiten en eigen badkamer.

Dag 25: Bangkok inclusief fietstour
Op de pedalen! 
Om nog even bij te komen van het tijdsverschil, heeft u vandaag de gelegenheid om eerst lekker uit te slapen. Daarna gaat u op eigen gelegenheid (bv. per taxi) naar het opstappunt van de beroemde Bangkok fietstour waar u zich om 13:00 uur dient te melden. De gids neemt u mee naar plaatsen die onbereikbaar zijn voor het grote verkeer en waardoor er bijna geen toeristen komen. Tijdens het fietsen worden alle zintuigen op scherp gesteld en krijgt u een heel ander beeld van Bangkok en haar inwoners.

 

Dag 26: Bangkok – River Kwai
Om circa 06:00 uur dient u gereed te staan in de lobby van uw hotel. U wordt dan opgehaald voor de reis naar de River Kwai (in internationaal gezelschap). De tocht gaat eerst naar het oorlogsmuseum van Kanchanaburi en vervolgens naar de begraafplaats en de beroemde brug over de River Kwai. Daarna wordt u naar de aanlegplaats Pak Seang gereden. Een longtail boot vaart u over de rivier naar het Floatel (River Kwai Jungle Rafts). U zult hier vanavond overnachten, maar zover is het nu nog niet. U geniet van een goede lunch met op de achtergrond de junglegeluiden. Na de lunch wordt er stroomopwaarts gevaren naar de Hellfire Pass. Hier hebben de krijgsgevangenen tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden een doorgang door de rotsige bergen moeten hakken. Uw gids, het museum en de gratis hoofdtelefoon met Nederlandstalige uitleg over de diverse punten in de bergpas, lichten het e.e.a. uitgebreid toe. Eenmaal terug bij het Floatel neemt u uw intrek op de jungle raft. De op bamboevlotten gebouwde bungalows bevinden zich midden in de jungle. Er is geen elektriciteit, maar  olielampen die voor een gezellige atmosfeer zorgen. Vanavond krijgt u ook een mooie authentieke Birmese dansvoorstelling te zien. Verblijf is vandaag inclusief ontbijt, lunch en diner.
 

Dag 27: River Kwai
’s Ochtends ontbijt. Hierna bezoekt u een inheems Mon-dorp en maakt u een wandeling door de jungle in de directe omgeving van het Floatel of u kunt lekker in de rivier zwemmen. ’s Middags kunt u relaxen in dit tropische paradijs. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

 

Dag 28: River Kwai – Bangkok
U kunt op uw gemak ontbijten. Rond 11:00 uur checkt u uit en vervolgens brengt de bootsman u terug naar de aanlegsteiger en wordt er geluncht bij de pier. Daarna helpt de gids u aan boord van het boemeltreintje naar Kanchanaburi. De spoorlijn begint waar nu de beruchte Birma spoorlijn ophoudt. Gelukkig rijdt de trein heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat u goed van de vergezichten kunt genieten. U stapt uit bij de ‘Bridge on the River Kwai’ en vandaar wordt teruggereden naar Bangkok. U logeert wederom in het Nouvo City in een deluxe kamer, op basis van logies en ontbijt.


Dag 29: Vliegreis Bangkok – Singapore – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Bangkok. Vervolgens checkt u in voor uw vluchten naar Nederland. 


Dag 30: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.