4 van 13

Parador Special: De route van Don Quijote

 • Autorondreis Madrid langs Parador hotels.
 • In het spoor van de edelman Don Quijote.
 • De verscheidenheid in flora en fauna is enorm.
 • 10 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ASP191113
€ 1100,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autorondreis vanuit Madrid met verblijf in Paradores!

La Mancha, in het hart van Spanje, verwierf wereldfaam dankzij Don Quijote. Deze Spaanse ridder uit het boek van Miguel de Cervantes, beleeft samen met zijn helper Sancho Panza magische avonturen en vecht tegen windmolens. Het verhaal speelt zich af in La Mancha, het gebied ten zuiden van de monumentale stad Toledo. 

Met deze reis volgt u het spoor van de zonderlinge edelman Don Quijote waar de eindeloze kale hoogvlakte van Castilia la Mancha overgaat in bergen en wetlands. De verscheidenheid in flora en fauna is enorm en wordt beschermd middels natuurparken. Geniet van de charme van dromerige dorpjes en fraaie steden met een rijke historie. Dit alles samen met de culinaire lekkernijen die de streek te bieden heeft en verblijf in monumentale kloosters en kastelen, maakt deze reis zo bijzonder.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Vliegreis Amsterdam – Madrid

Bruisende hoofdstad Madrid

U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Madrid. Na aankomst reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. De bruisende hoofdstad heeft de bezoeker veel te bieden. Vanuit uw hotel nabij het stadscentrum waaiert de stad zich voor u uit. Via de brede boulevard Gran Via en de Plaza de la Cibeles, kunt u een ‘Paseo del Arte’ maken met o.a. een bezoek aan het beroemde Museo del Prado. Strijk neer op één van de vele terrasjes in de nauwe straatjes voor een tinto met tapas. U logeert twee nachten in Hotel Barcelo Torre de Madrid.

Hotel Barcelo Torre de Madrid

Dit prachtige hotel ligt aan de Plaza de España en nabij een park met klaterende fonteinen. Vanuit het hotel kunt u alle richtingen uit zoals naar het koninklijk paleis, de Puerta del Sol, de beroemde Gran Vía en vele andere interessante bezienswaardigheden die op loopafstand van het hotel liggen. De moderne en elegante kamers zijn voorzien van kingsize bedden en de badkamers zijn uitgerust met een regendouche. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en sauna.

Dag 3 - 4: Madrid – Toledo – Oropesa ca. 250 km
Nadat u de huurauto heeft opgehaald begint u aan uw autoreis. In een bocht van de rivier de Taag torent de monumentale stad Toledo hoog op een granietrots. De opmerkelijke opeenvolging van monumenten langs een wirwar van straatjes hebben veel weg van een toneeldecor. Alles staat in het teken van een luisterrijk verleden waar een smeltkroes van Christenen, Joden en Arabieren in de middeleeuwen hun stempel drukten op de cultuur. U verblijft in het kasteel van Oropesa. Nabij ligt de Sierra de Gredos met prachtige dorpjes, beroemd om borduurwerk met levendige kleuren. 

Parador van Oropesa

Het indrukwekkende paleiskasteel uit de 14de eeuw ligt op een heuvel midden in het dorp Oropesa. Vroeger een toevluchtsoord voor monniken en edellieden, nu een gerieflijke parador. De zware dikke muren en kasteeltorens vormen het decor van dit hotel dat weids uitzicht biedt op de Sierra de Gredos. De inrichting wordt gekenmerkt door  het veelvuldig gebruik van hout, decoratieve lampen en zware gordijnen. In de tuin met verfrissend zwembad kunt u rustig nagenieten van uw bezoek aan bezienswaardigheden in de omgeving.

Dag 5: Oropesa – Sigüenza ca. 291 km
In het noordwesten van Guadalajara ligt de bijzondere plaats Sigüenza. Dankzij het rijke monumentaal erfgoed werd de stad in 1965 uitgeroepen tot kunsthistorisch monument. Het oude stadscentrum van Sigüenza is in zeer goede staat bewaard gebleven met nog talrijke sporen uit het middeleeuwse verleden. Boven de stad torent het kasteel uit, nu de parador waar u vannacht verblijft.

Parador van Sigüenza

De Arabische citadel waarin de parador is gevestigd, werd in de 12de eeuw gebouwd op de Romaanse grondvesten. Het kasteel wordt gekenmerkt door vele torens met kantelen en is beslist indrukwekkend. In vroegere tijden was het de residentie van koningen en bisschoppen. De statige zalen van het kasteel zijn koninklijk ingericht met antieke meubels en schilderijen. Maar ook de kamers voeren terug naar historische tijden met bedden voorzien van baldakijnen. Tussen de muren bevindt zich een mooi geplaveide patio. Met recht een koninklijk verblijf!

Dag 6: Sigüenza – Cuenca ca. 176 km
Langs het schitterende natuurgebied van de Alto Tajo voert de reis naar Cuenca. De stad is gebouwd op een uitstekende rots boven de rivierengtes van de Júcar en de Huécar. Uniek is het uitzicht op het door erosie gevormde kalkmassief met de ‘casas colgadas’, huisjes die overhangen aan de rand van een duizelingwekkende afgrond. De loopbrug van San Pablo die de indrukwekkende kloof overspant voert naar het klooster van San Pablo, uw parador voor vannacht. 

Parador van Cuenca

Na een minutieuze restauratie is het klooster van San Pablo uit het einde van de 16de eeuw nu een parador met een bijzondere luxe. In de kloostergangen en patio met arcades hangt een oase van rust. De locatie is uniek met uitzicht op het door erosie gevormde kalkmassief met de “casas colgadas”, huisjes die overhangen aan de rand van een duizelingwekkende afgrond. De stad Cuenca is gebouwd op een uitstekende rots boven de rivierengtes van de Júcar en de Huécar. 

Dag 7: Cuenca – Albacete ca. 162 km

Typische witte molens

Over de kleine binnenwegen van La Mancha reist u naar Belmonte. Met zijn witgekalkte huizen, sfeervolle pleintjes en imposant middeleeuws kasteel is Belmonte typisch een dorp van La Mancha. Zo ook de mooie witte molens van Mota del Cuervo van de Don Quijote route die u kunt bezoeken op weg naar Alarcón. Het stadje ligt strategisch op een smal plateau in een diepe gesloten bocht van de rivier de Júcar. Lunch (i.p.v. diner) in de parador Alarcón voor diegenen die de reis boeken op basis van halfpension. Vervolgens naar Albacete het hart van La Mancha.

Parador van Albacete

In het hart van La Mancha, het land van Don Quijote, ligt deze charmante parador. Omgeven door een bloemrijke tuin en zwembad met zonneterras, is dit een prima plaats om even uit te rusten na het opdoen van zoveel indrukken die het land te bieden heeft. In het nabijgelegen Albacete kunt u o.a. de kathedraal en het archeologisch museum bezoeken.

Dag 8: Albacete – Almagro ca. 203 km

Windmolens, geiten en kastelen

Met de route van vandaag verkent u vele plekken waar de dolende ridder Don Quijote zijn strijd leverde. Zo zag hij de windmolens aan voor reuzen met lange armen, kuddes mekkerende geiten voor bulderende legers en herbergen voor kastelen. De meest spectaculaire exemplaren van windmolens staan in Consuegro en Campo de Criptana.

Parador van Almagro

De parador is ondergebracht in het voormalige 16de eeuws nonnenklooster van de Orde van San Francisco. Het hotel straalt een oase van rust uit met maar liefst 14 patios en binnentuinen. Door de gunstige ligging in het hart van de historische binnenstad, kunt u te voet het lieflijke plaatsje Almagro bezoeken. Aan de authentieke Plaza Mayor met pilaren en arcades ligt het oudste theater van Spanje. Nabij liggen de schitterende natuurparken Las Tablas de Daimiel en Las Lagunas de  Ruidera, terwijl  even noordelijk de legendarische witte windmolens van Consuegro te zien zijn.

Dag 9: Almagro – Manzanares ca. 34 km
Na een heerlijk ontbijt buffet voert de tocht naar Valdepeñas, het wijngebied van La Mancha. Rond Plaza Mayor liggen diverse bodegas en restaurants waar de wijn geproefd kan worden, vergezeld van overheerlijke ham en kaas, de Manchego. Het verder gelegen bevallige historische stadje Villanueva de los Infantes zou volgens Cervantes’ roman de woonplaats zijn geweest van Don Quijote. 

Parador van Manzanares

De parador is gelegen tussen het Daimiel Nauurreservaat en de lagunes van Ruidera in de La Mancha regio. Het mooi aangelegde zwembad van het landelijke hotel nodigt uit voor het nemen van een verfrissende duik. Even ten zuiden liggen de wijngaarden van Valdepeñas. Onderweg zult u zeker de voor de streek La Mancha zo beroemde windmolens tegenkomen.

Dag 10: Manzanares – luchthaven Madrid ca. 182 km + vliegreis Madrid - Amsterdam
Leuk is onderweg een stop te maken in de veel bezongen tuinen van Aranjuez, een ware oase rondom de koninklijke paleizen. Vervolgens door naar Madrid waarna de reis weer huiswaarts gaat of, indien u hier een reservering voor heeft gemaakt, nog een nacht in de Spaanse hoofdstad verblijft. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht. 

Routekaart

Recensies

Parador Special: De route van Don Quijote 1100 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2020 – 31 december 2020


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Vertrek:
Laagseizoen, vanaf:  1100
Midden seizoen, vanaf 1150
Hoogseizoen, vanaf 1150

Indicatie seizoenen:
Laagseizoen, vanaf: 01 april - 30 juni.
Midden seizoen, vanaf: 01 juli - 30 september. 
Hoogseizoen, vanaf: 01 oktober - 31 december.

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Madrid v.v. met Iberia.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 09 Overnachtingen tijdens de rondreis op basis van een 2-persoonskamer, inclusief logies en ontbijt.
 • 08 Dagen autohuur van Avis op basis van All Inclusive tarief, Auto type: B (EDMR). Ophalen op dag 3 in de ochtend in Madrid Downtown, inleveren op dag 6 in de middag op Madrid Airport. 
 • Reis informatieboek (per email)

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds € 45,- per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Madrid Hotel Barcelo Torre de Madrid
Dag 3 - 4 Oropesa Parador van Oropesa
Dag 5 Sigüenza Parador van Sigüenza
Dag 6 Cuenca Parador van Cuenca
Dag 7 Albacete Parador van Albacete
Dag 8 Almagro Parador van Almagro
Dag 9 Manzanares Parador van Manzanares