5 van 8

Parador Special: De route van El Cid

 • Interessante autoreis Bilbao naar Valencia.
 • Bezoek het Guggenheim Museum in Bilbao.
 • Geniet van het immer afwisselend landschap.
 • 11 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ASP201223
 • Gemiddeld: 4 / 5 sterren
€ 1625,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autoreis van Bilbao naar Valencia met verblijf in Paradores!

Aan het begin van de 11de eeuw wordt de in Burgos geboren Rodrigo Díaz, bekend onder zijn bijnaam ‘El Cid’. De briljante en ambitieuze zwaardridder vocht met zijn leger beurtelings zij aan zij met de Castiliaanse koningen en de Moorse bezetters. Nadat zijn legers in 1094 Valencia hadden veroverd verzoent de ridder zich weer met de Spaanse koning en wordt hij tot held uitgeroepen. 

Deze mooie en interessante reis start in Bilbao met het beroemde Guggenheim Museum. Via de monumentale stad Burgos en geboorteplaats van El Cid, reist u door het Castiliaanse land, genietend van een immer afwisselend landschap vol burchten, kastelen en middeleeuwse plaatsen naar de streken waar Spanje’s nationale held zijn overwinningen behaalde. 
 
U verblijft tijdens deze reis in diverse Paradores.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Bilbao + luchthaven Bilbao – stad ca. 15 km
Fantastisch ogende Guggenheim museum 
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Bilbao. Na aankomst reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. In Bilbao vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is een echt meesterwerk. In het historische hart van de stad vindt u tal van gezellige bars en restaurantjes waar u de lekkerste tapas kunt proeven.  

Hotel Conde Duque Bilbao

Deze accommodatie ligt op nog geen kilometer van het Guggenheim museum en biedt uitzicht op de Calatrava-brug over de rivier de Nervión. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, koffiebar, cocktailbar, fitnessruimte, sauna en biedt gratis wifi. De 67 moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, centrale verwarming, satelliet-televisie, bureau, kluisje en badkamer met haardroger en gratis toiletartikelen. 

Dag 2: Bilbao
Deze dag is ter vrije besteding. 
Dag 3: Bilbao – Burgos – Lerma ca. 210 km
Nadat u vanochtend uw huurauto heeft opgehaald begint u aan uw schitterende reis door Spanje. Op weg naar uw eindbestemming Lerma adviseren wij u om een bezoek te brengen aan Burgos.

Parador van Lerma

Het 17de eeuwse paleis van de Graaf van Lerma werd gebouwd op de grondvesten van een voormalig kasteel uit de 15e eeuw. Het  imposante buitenverblijf werd veelvuldig bezocht door Koning Philip de III. Na een grondige renovatie en met behoud van zoveel mogelijk authenticiteit en nostalgische sfeer, is het hotel een ware aanwinst voor de  paradorketen. De nabijgelegen dorpen Lerma en Covarubbia kennen vele monumentale huizen en middeleeuwse straatjes. In de grote basiliek van Santo Domingo de Silos kunt u het Vespers bijwonen met Gregoriaanse zang. Burgos ligt op 60 km afstand.

Dag 4: Lerma
Deze dag is ter vrije besteding.
Dag 5 - 6: Lerma – Soria ca. 128 km
Langs de oevers van de rivier de Duero zet u koers naar Soria. Onderweg passeert u de wijnboerderijen en schattige dorpen en stadjes als El Burgo de Osma. Met barokke bouwwerken en booggewelven aan leuke straten en pleinen. Beslist indrukwekkend is de Cañon del Río Lobos, een diepe kloof in een kalksteenlandschap vol grotten en kloven met een kerkje dat behoorde bij een tempeliersklooster.

Parador van Soria

De moderne parador ligt op een heuvel en met uitzicht op de rivier Duero. De kamers zijn gezellig ingericht met lichte meubels en zachte kleuren.

Het nabijgelegen Soria is een authentiek provinciestadje en er zijn leuke tochten te maken in de omgeving. 

Dag 7: Soria – Sigüenza ca. 98 km
Door een landschap dat is bespikkeld met dorpen waar de tijd heeft stil gestaan, voert de tocht naar Sigüenza.

Parador van Sigüenza

De Arabische citadel waarin de parador is gevestigd, werd in de 12de eeuw gebouwd op de Romaanse grondvesten. Het kasteel wordt gekenmerkt door vele torens met kantelen en is beslist indrukwekkend. In vroegere tijden was het de residentie van koningen en bisschoppen. De statige zalen van het kasteel zijn koninklijk ingericht met antieke meubels en schilderijen. Maar ook de kamers voeren terug naar historische tijden met bedden voorzien van baldakijnen. Tussen de muren bevindt zich een mooi geplaveide patio. Met recht een koninklijk verblijf!

Dag 8: Sigüenza – Teruel ca. 188 km
In het fraaie natuurgebied van de Montes Universales wisselen dennenbossen, rode zandsteen formaties, watervallen en bergdorpen die tot de hoogste van Spanje behoren elkaar af. De middeleeuwse citadel van het bekoorlijke stadje Albarracín, steekt scherp af tegen de bergtoppen die hier en daar bijna 2000m hoog zijn. Even naar het oosten ligt Teruel. In deze bijna Moorse stad is de keramiekkunst overal aanwezig zoals in de vijf prachtige wachttorens die rijkelijk versierd zijn met wit en heldergroen geglazuurde stenen. 

Parador van Teruel

Even buiten de stad Teruel ligt de parador. Omgeven met tuin en een mooi zwembad, biedt deze parador alle luxe voor een comfortabel verblijf. De inrichting met marmer en kleurrijk, keramiek tegeltjes doet oosters aan. Teruel werd immers eeuwenlang bezet door de Moren die hier hun sporen hebben achtergelaten. Prachtige mudéjar torens met wit en helder groen geglazuurde stenen zijn daar een bewijs van.

Dag 9: Teruel – El Saler (Valencia) ca. 154 km
De spectaculaire rit die vandaag op het programma staat voert dwars door de Maestrazgo. Dit is het land waar de ridders van de Tempeliers en de legendarische held El Cid zich jarenlang ophielden in hun strijd tegen de Moren. Het landschap is woest en ongenaakbaar en mooi en lieflijk tegelijk. De strategisch gelegen verstilde dorpen dienen regelmatig als filmdecor vanwege hun puurheid en authentieke karakter. De sinaasappelbomen verraden dat u de kust van Valencia nadert. Valencia was de laatste overwinning van El Cid die opdracht gaf tot de bouw van de kathedraal bovenop de moskee. De ridder stierf in 1099 omringd door een luisterrijke Valenciaanse hofhouding. De laatste jaren is Valencia uitgegroeid tot de derde meest populaire stad van Spanje.

Parador van El Saler

Tussen de Albufera lagune en de Middellandse Zee ligt een smalle landstrook waarop de parador ligt. Dit golf hotel ligt aan de 18-hole golfbaan die wel wordt beschouwd als een van de beste van de wereld! De kamers zijn ruim en licht en enkele hebben uitzicht op zee. Ook strandliefhebbers komen hier volop aan hun trekken met zoveel verschillende stranden in de omgeving.  

Dag 10: El Saler (Valencia)
Deze dag is ter vrije besteding. U kunt deze dag relaxen aan het strand of een bezoek brengen aan Valencia. 
Dag 11: El Saler – luchthaven Valencia ca. 20 km + vliegreis Valencia – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Valencia. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht. Ongetwijfeld kunt u terugkijken op een schitterende en veelzijdige reis.  

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 4 van de 5 sterren
Parador Special: De route van El Cid 1625 EUR
4 6 6
4
4


Wij hebben deze reis met z'n vieren gemaakt en vonden alle vier deze route zeer de moeite waard. Leuke afwisseling van steden, cultuur, middeleeuwse dorpjes en natuur. Wij hebben veel gebruik gemaakt van ons navigatiesysteem dat het reizen en vinden van de accommodaties vereenvoudigt. Wij zullen deze route zeker aanbevelen; wij vragen ons echter af of de overnachtingen niet beter in hotels in de steden dan in de paradores kunnen plaatsvinden. Eerdere ervaringen met Paradores Zilverroute hebben ons wellicht verwend. Wij hebben deze 10-daagse reis verlengd met 1 dag in Bilbao en 1 dag in Valencia hetgeen ons goed bevallen is. Op de route van Siguënza naar Teruel is een bezoek aan het stadje Albarracín zeer de moeite waard.

toon meer
3
3


Begin (Bilbao en Burgos) en einde (Valencia) geweldig leuk, tussenstuk vonden wij wat minder interessant. In juni is het ook nog erg rustig overal, dus de stadjes en dorpjes die we onderweg bezochten, waren wat te stil. Wel mooie route gereden qua natuurschoon. Misschien een idee om wat meer tijd in Bilbao in het reisprogramma op te nemen. Zo'n mooie stad! 

toon meer
4
4


Mooie reis! Wij vonden het jammer dat de tijd in Bilbao erg kort was. We kwamen vrijdagavond aan en moesten zaterdag doorreizen. In plaats daarvan hadden wij liever korter in bv. Soria verbleven. Helaas zijn, afgezien van Saler, in juni in de hotels nergens de zwembaden open. De parador in Saler was erg slecht te vinden. Met vriendelijke groet, fam. Mars-de Vries

toon meer
5
5


Prima reis, goed verzorgd en ook de verlenging was een goed gekozen lokatie.
Opmerkingen: Het adres van het hotel in Bilbao zoals opgegeven is niet te vinden in de GPS. De routebeschrijving naar El Saler was bedroevend fout. Deze twee zaken hebben ons en twee andere mensen die dezelfde route hadden (Belgen) veel tijd en nog meer irritatie gekost.

Met vr. gr.

Hans Verhoeven

Note van Zuid-Europa Reizen: onze lokale agent heeft de tekst / route direct aangepast naar aanleiding van genoemde kritiekpuntjes. Onze agent heeft deze route vorig jaar nog gereden, maar deze klopt dus kennelijk niet meer. 

toon meer
4
4


Prima reis, uitstekende hotels.
Kritiekpuntjes:
1. Adres Hotel Tryp Areal onbekend bij TomTom.
2. Routebeschrijvingen Bilbao, Burgos(autovrij) en El Saler onduidelijk en onvolledig.
3. In Lerma is geen park, tennisbaan en zwembad. Je kunt zelfs niet buiten zitten. Deze informatie klopt volstrekt niet!
4.In Teruel was het zwembad half juni nog gesloten. Geen terras. Alle Hollanders ergerden zich erg hieraan.
5. De Parador ligt 7 kilometer ten zuiden van El Saler! Wij (en anderen) hebben lang moeten zoeken voor we het adres vonden. Erg slecht.
6. Het blijft vreemd, dat je als klant zelf je vliegreis moet regelen, als je een directe vliegreis wilt. Ging overigens prima met Vueling (heen) en Transavia (terug) Ook nog goedkoper en geen 5 uur wachten op vliegveld Madrid!

Note van Zuid-Europa Reizen: onze lokale agent heeft de tekst / route direct aangepast naar aanleiding van genoemde kritiekpuntjes. Onze agent heeft deze route vorig jaar nog gereden, maar deze klopt dus kennelijk niet meer.

toon meer
4
4


Wij hebben een mooie reis gemaakt vanaf Bilbao naar Valencia (Route van El Cid). De hotels in Bilbao en Burgos waren prima, de paradors prachtig qua ligging en inrichting. In de beschrijving stond dat de Parador in Lerma een tuin had met zwembad en tennisbaan, maar dat was niet waar. De meeste paradors hebben geen zwembad met ligbedden (met uitzondering van Teruel, maar dat was nog niet open eind mei en de parador aan de kust in El Saler). Ook hebben ze vaak geen buitenterras, wat wel jammer is. Een tomtom is een aanrader, zeker in de steden en plaatsjes, want de verstrekte reisbeschrijving is vrij summier en bordjes naar paradors ontbreken vaak. De natuur was op zijn mooist, heel groen en veel bloemen, de steden Bilbao, Burgos en Valencia zijn leuk om te bezoeken en er is veel te zien (musea, kathedraal, architectuur enz.). De aangeraden routes in de reisbeschrijving hebben we bijna allemaal gereden en zijn prima qua wegen.

Note van Zuid-Europa Reizen: bedankt voor het doorgeven dat de Parador in Lerma geen zwembad en tennisbaan meer heeft. Wij hebben dit inmiddels uit de tekst verwijderd. 

toon meer

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen t/m 31 december 2022

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Reissom vanaf
1625

Inbegrepen:     

 • Vliegreis Amsterdam - Bilbao en Valencia - Amsterdam. 
 • Luchthavenbelasting en 1 stuk ruimbagage.
 • 10 Overnachtingen tijdens de rondreis in een 2-persoonskamer, waarvan 2 overnachtingen op basis van logies (Bilbao) en 8 overnachtingen op basis van logies en ontbijt (Paradores).
 • 09 Dagen autohuur van Avis (dag 3-11) op basis van all inclusive tarief, Auto type B (EDMR), ophalen Bilbao stad, inleveren Valencia luchthaven.*

Niet inbegrepen:   

 • Bijdrage garantiefonds SGR €5,- per persoon.
 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds € 45,- per boeking.
 • Parkeergelden.
 • Transfer luchthaven - Bilbao - hotel - autoverhuurstation Bilbao.

* Indien u ervoor kiest om de laatste 2 nachten in een hotel in Valencia te verblijven, dan raden wij u aan om bij aankomst in Valencia, op dag 9, de huurauto in te leveren bij het Avis verhuurkantoor in de stad en op eigen gelegenheid naar het hotel en van het hotel naar de luchthaven te reizen. Het openbaar vervoer in de stad is zeer goed en taxi's zijn voordelig. 

 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Bilbao Hotel Conde Duque Bilbao
Dag 3 - 4 Lerma Parador van Lerma
Dag 5 - 6 Soria Parador van Soria
Dag 7 Sigüenza Parador van Sigüenza
Dag 8 Teruel Parador van Teruel
Dag 9 - 10 El Saler Parador van El Saler