Parador Special: Het beste van Andalusië

 • Verblijf in unieke Parador hotels
 • Vertrek: iedere zaterdag
 • Bezoek aan het vaak bezongen Granada
 • 10 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ASP171120
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Excursies

Autoreis van Málaga naar Sevilla met verblijf in Paradores!

 
Andalusië is een smeltkroes van Moorse en Christelijke culturen. Deze melange heeft een bijzondere stempel gedrukt op de Andalusische cultuur die overal zichtbaar is en die Andalusië zo bijzonder maken. Steden met klinkende namen als Jaén en Ubeda, het Alhambra van Granada, de Mezquita van Córdoba, de kathedraal van Sevilla en de hooggelegen witte dorpen zijn daar een tastbaar bewijs van. 

Naast een rijke culturele erfenis valt Andalusië ook op door een veelvoud aan volslagen uiteenlopende, vaak zelfs contrasterende landschappen en grote, beschermde natuurgebieden als de Sierra de Cazorla en Sierra de Segura. Met deze prachtige en veelzijdige reis kunnen cultuur- en natuurliefhebbers hun hart ophalen aan de vele rijkdommen van het culturele en natuurlijke erfgoed.
 
Fraaie berglandschappen, een ongerepte natuur, de schaduwrijke straatjes, de rust van de siësta, bruisende fiestas, de bedwelmende geur van olijven en natuurlijk een uitstekende Andalusische keuken dragen bij om te genieten in een onvervalste Spaanse sfeer. 

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Malaga + Malaga – Antequera ca. 54 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Malaga. Na aankomst neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar het landelijke stadje Antequera dat is gelegen in de vruchtbare vlakte van de Guadalhorce rivier aan de voet van de Sierra El Torcal. Dit hoge karstgebergte lijkt op een uitgestrekt stenen museum waar erosie het poreuze kalksteen in fantastische rotssculpturen heeft omgetoverd. Het gebied werd al in het Neolithicum bewoond en er zijn tal van hunebedden te vinden. In de 16de eeuw kwam Antequera tot grote bloei en veel paleizen, kloosters en kerken zijn overblijfselen uit die tijd waarin zich hier machtige adellijke families en religieuze orden vestigden. 

Hotel Fuente del Sol****

Dit exclusieve landelijke hotel ligt op de zuidelijke hellingen van de Sierra del Torcal de Antequera, waar de natuurlijke aroma's en stilte volop aanwezig zijn. De inrichting en de namen van de 14 slaapkamers is geïnspireerd op de verschillende soorten bloemen van het gebied. De hotelfaciliteiten zijn bedoeld voor het opwekken van ontspanning en rust. De hotelservice bestaat uit een spa, grote tuinen en een restaurant.

Dag 2: Antequera – Jaén ca. 181 km
‘Het zilveren Jaén’, zo noemde de Spaanse dichter Antonio Machado de provincie Jaén. De eindeloze rijen olijfbomen, die zich als een groen net uitspreiden over de rode heuvels, lichten zilver op in het felle zonlicht. Zo’n 10% van de wereldproductie van olijfolie komt uit de provincie Jaén en een bezoek aan het olijfmuseum mag dan ook niet ontbreken. Het gelijknamige renaissance stadje Jaén is dan ook in economisch opzicht van de olijf afhankelijk. Boven de daken van de oude stad verheft zich één van de mooiste renaissance kerken van Andalusië. Even verder ligt het Palacio de Villardompardo met Arabische baden die behoren tot de grootste van Spanje en die de hoog ontwikkelde badcultuur uit die tijd tonen.

Parador Jaén**** (stijl: H)

De parador is ondergebracht in een 13de eeuws Arabisch fort. Op zo’n 5 km afstand van Jaén, is het kasteel strategisch gelegen op de top van de Cerro de Santa Catalina. De 20 meter hoge Moorse bogen in de lounge met openhaard doen indrukwekkend aan. De kamers zijn comfortabel en gedecoreerd met zachte tinten. In het restaurant kunt u genieten van streekgerechten van een voortreffelijke kwaliteit en geeft een fenomenaal uitzicht over de vallei. De omgeving is rijk aan zowel natuur als cultuur.

Dag 3: Jaén – Ubeda ca. 61 km
Tussen het landschap waar de olijf domineert liggen schitterende oude stadjes zoals het middeleeuwse Baéza. Het was de eerste stad die Ferdinand III in Andalusië veroverde op de Moren. Een wandeling over de smalle geplaveide straatjes langs de schitterende honingkleurige paleizen, kerken en openbare gebouwen heeft menig kunstenaar geïnspireerd. Op de heuvel ernaast ligt Ubeda. De eeuwenoude cultuur is overal voelbaar en tal van indrukwekkende kerken en sierlijke aristocratische paleizen zijn hier een bewijs van. Leuk is een wandeling over de oude stadswallen. Vooral Ubeda wordt gezien als één groot openluchtmuseum, met zo’n 500 erkende monumenten. Beide stadjes behoren gezamenlijk tot het Werelderfgoed van UNESCO. 

Parador Úbeda**** (stijl: H)

De parador van Úbeda bevindt zich in een sierlijk 16de eeuws paleis in hartje centrum. Tal van indrukwekkende kerken en aristocratische paleizen omringd door stadswallen bepalen het beeld van dit mooie stadje. Kalmte en rust zijn de sleutelwoorden in dit sfeervolle en luxueuze hotel. De mooie patio wordt gevormd door een dubbele galerij met arcades. De kamers vallen op door hun hoge plafonds en enkele hebben een hemelbed. Úbeda ligt op een hoogte van 757 m en kijkt uit over een vlakte met olijfboomplantages. Het natuurpark Cazorla ligt nabij.

Dag 4 - 5: Ubeda – Cazorla ca. 50 km
Een mooie weg voert naar het plaatsje Cazorla dat tussen twee rotswanden is gebouwd en wordt gedomineerd door het kasteel la Yedra. Een prachtige weg voert naar het nabijgelegen natuurpark Sierras de Cazorla, het grootste beschermde natuurgebied in Spanje. De weg slingert zich door een landschap van beboste kalksteenruggen met diep ingesneden dalen en is beslist spectaculair te noemen. Langs de steile rotswanden scheren de arenden en gieren die hier hun nesten hebben. De bron die als een bescheiden stroompje hoog uit de bergen komt is het begin van de Guadalquivir rivier die hier ontspringt en die heel Andalusië van water voorziet. De unieke flora en fauna van dit prachtige gebied nodigen uit om de wandelschoenen aan te trekken of te toeren met de auto. 

Parador Cazorla*** (stijl: T)

Gelegen in het hart van het schitterende natuurpark Cazorla, is deze parador voor natuurliefhebbers echt een must! Het hotel is omgeven door een landschap van bos, weiden en mooie dorpjes die uitnodigen om de wandelschoenen aan te trekken. Na het ontdekken van zoveel natuurschoon is het heerlijk een frisse duik te kunnen nemen in het zwembad. Cazorla is een schilderachtig dorp met smalle kronkelstraatjes gelegen aan de voet van een machtige berg waar de Guadalquivir rivier ontspringt.

Dag 6: Cazorla – Granada ca. 147 km
De schoonheid en charme van Granada is vaak bezongen. De stad wordt vooral gekenmerkt door zijn Moors verleden, met het Alhambra als parel op de kroon. Dit complex van paleizen en watertuinen werd in de 13de eeuw aangelegd door de koningen van de Nasrid dynastie als hun idee van het paradijs op aarde. De interieurs zijn prachtig, het ene nog mooier dan het andere. In het oude hart van de harem heeft ieder gebouw wel een doorkijkje naar de sfeervolle binnenplaatsen met rustgevende waterpartijen. De met patronen van kiezelstenen geplaveide straatjes van het Albaicín, de oude Moorse wijk tegenover het Alhambra, voeren naar de mirador San Nicolas met uitzicht op het Alhambra en de witte Sierra Nevada. 

Parador Granada**** (stijl: H)

Binnen de sprookjestuinen van het Alhambra paleis ligt de beroemde parador van Granada. Dit oude Moorse paleis dat in de 15de eeuw werd omgebouwd tot franciscanenklooster is nu één van de meest geliefde hotels in de paradorketen. De kamers zijn allemaal verschillende ingericht en kunnen uitzicht hebben op de weelderige tuinen van de Generalife, de Secanotuinen of de oude wijk Albaicín. De unieke ligging en mengeling van Moorse en Westerse kunst, geven het gevoel zo een Arabisch sprookje binnen te stappen.  

Dag 7 - 8: Granada – Córdoba ca. 210 km
Na het ontbijt rijdt u vanuit Granada richting Priego de Córdoba, een welvarend en levendig plaatsje met mooie barokgevels, een erfenis uit de bloeitijd van de zijde-industrie. Nauwe straatjes met witte huizen behangen met fleurige bloempotten leiden naar de Adarve, de omloop rond het stadje. Vervolgens naar Córdoba met als baken de Mezquita of Grote Moskee. De enorme ruimte telt wel 850 Moorse rood-wit gestreepte bogen en zuilen van marmer en onyx. Het precieze versierwerk, de prachtig versierde Mihrab en het schemerlicht dragen bij aan een wel heel bijzondere ervaring. In de oude wijk La Judería die rond de moskee ligt, kunt u heerlijk struinen op zoek naar schilderachtige doorloopjes en patios vol bloemen en planten.

Parador Córdoba**** (stijl: M)

Aan de voet van de Sierra van Córdoba ligt de parador die gebouwd is op de grondvesten van het voormalig Arabisch zomerpaleis van koning Abderramán I. De kamers zijn ruim en licht. Vanuit het hotel kunt u op uw gemak de pracht en praal van Córdoba ontdekken met als hoogtepunt natuurlijk een bezoek aan de imposante Mezquita Moskee en de omliggende oude wijk de Judería. Na het opdoen van zoveel indrukken is het heerlijk om neer te strijken in de mooie tuin die rondom de parador ligt of om een frisse duik te nemen in het zwembad.

Dag 9: Córdoba – Sevilla ca. 142 km
Even buiten Córdoba ligt Medina de Azahara met ruïnes van de voormalige Moorse stad waarna de tocht door het vruchtbare dal van de Guadalquivir naar Sevilla voert. Leuk is een ritje per paardenkoets langs de pracht en praal van monumenten als de kathedraal, de Giralda, het Archief en Torre del Oro. De Moorse kaliefen waren meesters in het scheppen van sfeer. Dit is goed te zien in de mudéjar stijl gebouwde paleizen van het Réales Alcázares die omringd zijn door patio’s en tuinen met veel blauwe judasbomen en bougainvillea. Deze gezellige sfeer van terrasjes, bars en winkeltjes maakt dat een ieder zich in deze bruisende stad direct welkom voelt. 

Hotel Gran Lar

Hotel Gran Lar is een comfortabel viersterren hotel en ligt op 500 meter lopen van de oude wijk Barrio de Santa Cruz. De kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien en WiFi is gratis in het gehele hotel. Het hotel beschikt over een eigen parkeergelegenheid waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Een prima uitvalsbasis om de bruisende stad Sevilla te ontdekken!

Dag 10: Vliegreis Sevilla – Amsterdam
In aansluiting op uw vlucht reist u naar de luchthaven van Sevilla. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht naar Amsterdam. 

Routekaart

Recensies

Parador Special: Het beste van Andalusië 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Voorwaarden Parador Special
Deze Parador Special kunnen wij u aanbieden tegen een uitzonderlijk laag tarief. Echter, u bent wel gebonden aan de volgende voorwaarden:

 • Beperkt aantal kamers per accommodatie beschikbaar voor de special.                 
 • Start van de parador rondreis (dag 2 in Jaen)  kan alleen op zondag.         
 • De route en reisduur van de parador rondreis kan niet worden aangepast.            
 • Het verblijf in Antequera (eerste nacht) en Sevilla (laatste nacht) kan worden aangepast, mits het geen invloed heeft op de paradores rondreis die op zondag start.


Deze reis kunnen wij  voor u reserveren tot vertrek uit Nederland: 08 juli 2018. In verband met sluiting (renovatie) van de Parador van Jaen op 15 juli 2018 kan deze reis hierna niet conform dit programma worden uitgevoerd. Na 08 juli 2018 kunnen wij u de Parador reis: Het pittoreske Andalusië aanbevelen, die grotendeels dezelfde route uitvoert.

04 maart 2018 - 08 juli 2018
Vertrek: op zaterdag 

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Vertrek:  
Laagseizoen, vanaf 1088
Middenseizoen, vanaf 1201
Hoogseizoen, vanaf 1277

Indicatie seizoenen:   
Laagseizoen: 04 maart - 31 maart 2018.
Middenseizoen: 01 april - 30 juni 2018.
Hoogseizoen: 01 juli - 08 juli 2018.     


Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Málaga en Sevilla - Amsterdam met Transavia.
 • 01 Stuk ruimbagage meenemen per persoon.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 09 Overnachtingen in Paradores en een viersterren hotel op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijtbuffet.
 • 09 Dagen autohuur van Avis op basis van All Inclusive tarief, type B (EDMR).
 • Reisinformatie- en inspiratieboek (per e-mail).

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra brandstoftoeslagen.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.


Optioneel bij te boeken:

 • Halfpension in Paradores: toeslag € 217,- per persoon (halfpension alleen mogelijk in Parador hotels).
 • Verlenging in Granada: prijs op aanvraag

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Antequera Hotel Fuente del Sol
Dag 2 Jaén Parador van Jaén
Dag 3 Ubeda Parador van Ubeda
Dag 4 - 5 Cazorla Parador van Cazorla
Dag 6 Granada Parador van Granada
Dag 7 - 8 Córdoba Parador van Córdoba
Dag 9 Sevilla Hotel Gran Lar

Excursies

Excursies Andalusië

Maak uw reis naar Andalusië, Spanje compleet met een excursie in Granada of Sevilla.
Bekijk hier de excursiemogelijkheden.

€ 30,-