10 van 13

Parador Special: Langs het Werelderfgoed

 • Autorondreis Madrid langs Parador hotels.
 • Proef de geschiedenis vol artistieke rijkdom.
 • Leuke middeleeuwse straatjes vol taveernes.
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ASP191112
€ 850,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autorondreis langs unieke Parador hotels!

Spanje heeft een roemrijk verleden en de culturele erfenis is verbluffend. Het is het land van burchten, kastelen en indrukwekkende steden vol prachtige kathedralen en paleizen. Hier vindt u dan ook (op één na) de meeste werelderfgoed steden in de wereld! Tijdens deze reis proeft u de geschiedenis vol artistieke rijkdom, afgewisseld met de gezelligheid in de leuke middeleeuwse straatjes vol traditionele taveernes en typische winkeltjes. Ook de natuur laat zich gelden met de uitgestrekte plateaus van de Meseta die worden afgewisseld met ruige sierras. U verblijft in een aantal schitterende parador hotels die deze reis extra luister bijzetten.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Madrid + Madrid – Cuenca ca. 165 km

Op weg naar Unesco’s Werelderfgoed!

U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Madrid. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en zet u koers naar Cuenca. De stad is gebouwd op een uitstekende rots boven de rivierengtes van de Júcar en de Huécar. Uniek is het uitzicht op het door erosie gevormde kalkmassief met de ‘casas colgadas’, huisjes die overhangen aan de rand van een duizelingwekkende afgrond. De loopbrug van San Pablo die de indrukwekkende kloof overspant voert naar het klooster van San Pablo, uw parador voor vannacht. De stad behoort tot UNESCO’s Werelderfgoed.

Parador van Cuenca

Na een minutieuze restauratie is het klooster van San Pablo uit het einde van de 16de eeuw nu een parador met een bijzondere luxe. In de kloostergangen en patio met arcades hangt een oase van rust. De locatie is uniek met uitzicht op het door erosie gevormde kalkmassief met de “casas colgadas”, huisjes die overhangen aan de rand van een duizelingwekkende afgrond. De stad Cuenca is gebouwd op een uitstekende rots boven de rivierengtes van de Júcar en de Huécar. 

Dag 2: Cuenca – Alcalá de Henares ca. 168 km
Langs het schitterende natuurgebied van de Alto Tajo reist u naar de oude universiteitsstad Alcalá de Henares. Even verder ligt Madrid met schitterende musea, statige boulevards, prachtige pleinen, imposante gebouwen en paleizen. Via de brede boulevard Gran Vía en de Plaza de la Cibeles, kunt u een ‘Paseo del Arte’ maken met onder andere een bezoek aan het beroemde Museo del Prado. Na zoveel indrukken te hebben opgedaan kunt u op één van de vele terrasjes genieten van een tinto met tapas. 

Parador van Alcalá de Henares

De parador is gehuisvest in een magnifiek historisch pand uit de 17de eeuw. Dit voormalige klooster en academie behoorde tot de geestelijke orde der Domicanen van St. Thomas van Aquino. Samen met de naastgelegen studentenvertrekken met schitterende patio, maakt het geheel deel uit van het monumentale universiteits complex van Alcalá de Henares dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. 

Dag 3: Alcalá de Henares – Segovia ca. 127 km
Door de ruige sierra van de Alta de Manzanares reist u naar Segovia. Hier staat één van de meest bewonderde Romeinse monumenten, het enorme aquaduct dat de hele stad domineert. Ook kunt u hier uw hart ophalen aan de vele culturele bezienswaardigheden zoals het schitterende Alcázar, de Gotische kathedraal en natuurlijk de kerk van Vera Cruz die in opdracht van de Ridders van de Tempeliers was gebouwd. De enorme rijkdom aan historie die Segovia te bieden heeft behoort in haar geheel tot het Werelderfgoed.

Parador van Segovia

De parador van Segovia is ook wel bekend onder de naam “Mirador de Segovia” wat zoveel wil zeggen als uitkijkpunt. Het hotel is namelijk gelegen op het landgoed El Terminillo vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op Segovia, het aquaduct, de kathedraal, het Alcázar en het omliggende gebergte. Voor deze keer ligt de parador niet in een palacio maar in een modern gebouw dat desondanks heel mooi is. Zo zijn er verschillende stijlvolle salons. Ruime, gezellige kamers, voorzien van alle comfort, hebben allemaal een balkon. In de tuin ligt het zwembad maar er is ook een sauna met een overdekt zwembad. 

Dag 4 - 5: Segovia – San Lorenzo de el Escorial – Avila ca. 78 km
Op weg naar Avila passeert u het indrukwekkende paleiskloostercomplex El Escorial, de voormalige residentie van Philips II. In het Pantheón de los Reyes liggen sindsdien nagenoeg alle koningsparen van Spanje begraven. Door een fraai glooiend landschap gaat de tocht naar de volgende Werelderfgoed stad. Met een ligging op 1127 meter, is Avila de hoogst gelegen provinciestad van Spanje. De stad is vermaard om haar reusachtige middeleeuwse stadswallen met wel 88 torens die de hele oude binnenstad omsluiten. De ‘muralla’ werd gebouwd in de 11de en 12de eeuw door Moren en Christenen die beurtelings de stad veroverden. 

Parador van Avila

De parador van Àvila is gehuisvest in een 16de eeuws paleis dat tegen de robuuste stadswallen is aangebouwd. Het hotel oogt uiterst sfeervol. De combinatie van granieten vloeren, gebruik van heldere kleuren en mooie decoraties, zorgen voor harmonisch geheel waardoor het hotel zijn charme en romantiek in de loop der tijd heeft weten te behouden. Vanuit het restaurant kijkt u de tuin in waar enkele archeologische overblijfselen te zien zijn. Het is een perfecte plek om alle facetten van deze interessante streek te ontdekken.

Dag 6 - 7: Avila – Salamanca ca. 110 km
De komende twee dagen bezoekt u de zandkleurige oude universiteitsstad Salamanca met de beroemde Plaza Mayor. De stad biedt zo’n groot historisch aanbod dat u eigenlijk het beste kunt ‘verdwalen’ om al het fraais dat deze stad te bieden heeft te ontdekken. Een must is echter een bezoek aan de universiteit, de Gotische kathedraal met schitterende in barokstijl versierde houten koorbanken en natuurlijk de Casa de las Conchas, een schitterend zandstenen paleis met een voorgevel vol stenen schelpen. De vele studenten die de stad telt zorgen dat deze monumentale stad vol leven is met vele gezellige taveernes, bars en restaurants. De gehele binnenstad behoort tot UNESCO’s Werelderfgoed.

Parador van Salamanca

De parador is strategisch gelegen tegenover de oude stad. s’ Avonds als alle lichtjes aan zijn is het uitzicht op al die monumenten ronduit sprookjesachtig. De luxe parador is voorzien van alle comfort . De kamers hebben grote ramen en de inrichting is stijlvol. In de tuin ligt het zwembad en vanaf het zonneterras kunt u in alle rust genieten van het historisch decor dat voor u ligt.  

Dag 8: Salamanca – Madrid ca. 219 km + vliegreis Madrid - Amsterdam
Alweer de laatste dag van deze rondreis vol hoogtepunten langs het Spaanse Werelderfgoed. U rijdt terug naar de luchthaven van Madrid om uw huurauto in te leveren en in te checken voor uw terugvlucht. 

Routekaart

Recensies

Parador Special: Langs het Werelderfgoed 850 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2020 - 31 december 2020


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Reissom vanaf
850

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Madrid v.v. met Iberia.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 07 Overnachtingen tijdens de rondreis op basis van een 2-persoonskamer logies en ontbijt buffet.
 • 07 Dagen autohuur van Avis op basis van all inclusive tarief, Auto type: B (EDMR).
 • Reis informatieboek (per email)

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds € 45,- per boeking. 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Cuenca Parador van Cuenca
Dag 2 Alcalá de Henares Parador van Alcalá de Henares
Dag 3 Segovia Parador van Segovia
Dag 4 - 5 Avila Parador van Avila
Dag 6 - 7 Salamanca Parador van Salamanca