Parador Special: Spaanse Fjorden

 • Autorondreis vanuit Santiago de Compostela.
 • De kuststrook is van ongekende schoonheid.
 • Verblijf in prachtige paradores (kloosters).
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ASP191118
€ 950,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autorondreis Santiago de Compostela met verblijf in paradores

In het noordwesten van Spanje, op een steenworp van het beroemde pelgrimsoord Santiago de Compostela, liggen de wondermooie ríasgallegas of wel de Spaanse fjorden. In de baaien van de Atlantische Oceaan liggen uitgestrekte mossel- en oesterbanken waarop bij laag tij tientallen mensen aan het werk zijn. De inhammen en fjorden liggen bezaaid met eilandjes en zijn omgeven door groene heuvels. Niet alleen de schilderachtige vissersplaatsjes, maar ook de authentieke dorpen van de natuurparken in het achterland zijn een lust voor het oog. Ook op gastronomisch gebied komt men hier aan zijn trekken. De zee biedt uitstekende vis en schelpdieren en de omliggende groen glooiende wijngaarden zijn intussen beroemd om de beste witte albariñowijnen. Dit is een stukje Spanje dat erom vraagt ontdekt te worden! 

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Santiago de Compostela + Santiago de Compostela – Verín/Monterrei ca. 189 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Santiago de Compostela. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en zet u koers naar Verín en Monterrei. Afhankelijk van de tijd van aankomst bezoekt u in het voetspoor van de vele pelgrims de imposante kathedraal van Santiago. Vervolgens voert de reis in zuidelijke richting naar het hart van de regio met middeleeuwse plaatsjes als Ribadavia, de hoofdstad van de Ribeiro regio en waarvan de naam van de beroemde witte Galicische wijn is afgeleid. Even verder liggen de oude stadjes Allariz, Verín en Monterrei die eveneens behoren tot het Spaans cultureel erfgoed. Met haar vulkanische gronden en warmwaterbronnen is de Ribeiro een paradijs voor de wijnbouw.  
 

Parador Castillo de Monterrei

Dit schitterende kasteel uit de middeleeuwen is strategisch gelegen op een heuvel en biedt prachtige uitzichten. Het werd ooit gebouwd als vesting en hospice om de vele pelgrims op weg naar Santiago bescherming te bieden. Het monumentale gebouw is recentelijk geheel gerestaureerd met behoud van de originele architectuur en omgetoverd in een luxe parador. De kamers zijn stijlvol en van alle hedendaagse gemakken voorzien. In het restaurant kunt u genieten van de heerlijke specialiteiten die de streek te bieden heeft. 

Dag 2: Verín/Monterrei – Monforte de Lemos ca. 120 km

Wijnregio Valdeorras

Vandaag staat een schitterende rit op het programma dwars door een aantal natuurparken. Onderweg bezoekt u de kleine wijnregio Valdeorras die geldt als de bakermat van de Godello. De witte druif die aromatische wijnen geeft, groeit op de steile hellingen van de rivier Sil. Het gebied doorkruist van oost naar west de ‘Via XVIII’ of ‘Via Nova’, ooit een doorgaande weg en een bestemming voor Romeinse legioenen die kwamen om goud te exploiteren. Geholpen door het speciale mediterrane-Atlantische microklimaat hebben de Romeinen de wijnstok geïntroduceerd in Valdeorras.

Parador van Monforte de Lemos

De recentelijk geopende parador is gevestigd in een 16e-eeuws Benedictijnen klooster. Prachtig gerestaureerd heeft de parador zich in korte tijd ontwikkeld tot een geliefd, stijlvol hotel waar een gastvrije sfeer heerst. Het hotel biedt uitzicht op het middeleeuwse stadje Monforte. Goed bewaarde monumenten getuigen van een rijk en bewogen verleden.

Dag 3 - 4: Monforte de Lemos – Santo Estevo ca. 40 km
Golvende wijngaarden verraden dat u zich in het wijndomein ‘Ribeira Sacra’ bevindt. Een ‘heilig’ (sacra) gebied vanwege het grote aantal middeleeuwse kerkjes, kapelletjes en kloosters. Leuk is een boottocht te maken door de spectaculaire Sil Canyon om de typische wijngaarden op de steile hellingen van deze kloof te zien liggen. De Ribeira Sacra is het enige wijngebied in Galicië waar het merendeel van de wijnen uit rood (tinto) bestaat. De Mencia druif wordt aangeplant langs de bizar steile oevers van de brede en traag stromende Miño en Sil rivieren. Hier wordt wijn verbouwd op de grens van het onmogelijke want alles moet met de hand worden bewerkt. Vanzelfsprekend kunt u de heerlijke wijnen uit deze streek proeven in diverse bekende bodega’s. 

Parador van Santo Estevo

De parador is ondergebracht in één van de oudste kloosters van Galicië. Het klooster dateert uit de 6e eeuw en is gebouwd in een Romaanse stijl. Later zijn Gotische elementen aangebracht. Indrukwekkend is ook de Barok façade die stamt uit de 18e eeuw. Met drie kloostergangen en kruisgang van Bisschoppen is dit het enige klooster in Galicië dat zijn originaliteit door de eeuwen heen heeft weten te behouden.  De schitterende locatie heeft prachtige kamers waarvan sommige met uitzicht op de rivier Sil. Ze bevinden zich langs 3 kloostergangen van verschillende tijdsperioden en maken een verblijf in deze parador wel tot een heel bijzondere belevenis. 

Dag 5: Santo Estevo – Baiona ca. 176 km
Na een heerlijk ontbijtbuffet zet u koers naar Ourense. De stad ademt geschiedenis. Via de Romeinse brug kunt u het oude stadsgedeelte bewonderen met haar karakteristieke kathedraal, de Plaza Mayor en de Fonte de As Burgas, een fontein en natuurlijke warmwaterbron. Even later nadert u de kust met de Rías Baixas, ‘lage fjorden’. De groene kuststrook is van ongekende schoonheid met vele baaien en delta’s van de rías, de getijderivieren. Dit is de bekendste wijnstreek en eerste erkende Denominación de Origen ofwel D.O., dat internationaal grote faam heeft weten te maken met haar sprankelende witte Albariño wijnen. Het gebied ligt verspreid over de lage fjorden en riviermondingen aan de soms dromerige en soms woedende Atlantische kusten in het zuidwesten van Galicië.
 

Parador van Baiona

Binnen de oude muren van het schiereiland Monte Real, ligt deze fraaie parador die voor de ene helft uit een middeleeuws fort bestaat en de andere helft een hotel. Met de ligging boven op een rots en begrenst door zee en geurige dennenbossen, is dit wel een heel bijzonder plekje. De statige stenen trappen in de lounge, de mooie antieke decoraties in de salon en de ruime kamers zorgen voor de juiste ambiance. De groene kuststrook is van ongekende schoonheid met vele baaien en deltas van de rías, de getijrivieren. Het hotel beschikt over een eigen tennisbaan.

Dag 6 - 7: Baiona – Tui ca. 55 km
Op de helling van de Río Miño ligt Tui, de belangrijkste stad aan de grens met Portugal. Opvallend is het oude stadsgedeelte dat tegen een rotsheuvel op de rechteroever van de Miño is gebouwd. De bevallige oude straatjes hellen omhoog naar de oude wijk waar de 12de eeuwse kathedraal staat. Het is één van de oudste steden van Galicië. Aan de kust ligt het lieflijke kleine vissershaventje van A Guarda, de meest zuidelijke punt van Galicië. Wie van schaal- en schelpdieren houdt bevindt zich hier in een luilekkerland want het zeebanket is hier van een excellente kwaliteit. 

Parador van Tui

Op de grens van Galicië met Portugal staat de parador. Het hotel is ondergebracht in een pazo, een traditioneel landhuis en ligt nabij de oevers van de Miño rivier. Vanuit de tuin die de parador omringt kunt u de prachtige Romaans-Gotische kathedraal zien liggen. De goed verzorgde kamers zijn ruim en comfortabel. De landelijke omgeving is ideaal voor sport- en natuurliefhebbers. Ook kunnen uitstapjes worden gemaakt naar Portugal.

Dag 8: Tui – Santiago de Compostela ca. 121 km + vliegreis Santiago de Compostela - Amsterdam

Alweer de laatste dag!

Door het gebied van de Rías Bajas reist u weer terug naar Santiago de Compostela. Leuke stop is Pontevedra. Cultuur in deze stad is er in overvloed en een bezoek aan de 16de eeuwse Iglesia de Santa María la Mayor en La Basílica zijn zeker de moeite waard. Even verder ligt Combarro, een schilderachtig vissersdorpje met prachtige cultuur. Vervolgens naar de luchthaven van Santiago waar u de huurauto inlevert en vanwaar u weer naar huis terugreist. U kunt deze reis natuurlijk verlengen met een verblijf in Santiago de Compostela. 
 

Routekaart

Recensies

Parador Special: Spaanse Fjorden 950 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2020 – 31 december 2020


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Vertrek:
Laagseizoen, vanaf 950
Middenseizoen, vanaf 1150
Hoogseizoen, vanaf 950

Indicatie seizoenen:
Laagseizoen, vanaf: 01 apr - 30 jun.
Midden seizoen, vanaf: 01 jul - 30 sep. 
Hoogseizoen, vanaf: 01 okt - 31 dec.


Inbegrepen
:

 • Vliegreis Amsterdam - Santiago de Compostela v.v. met Iberia.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 07 Overnachtingen in Paradores op basis van een 2-persoonskamer logies en ontbijt buffet.
 • 08 Dagen autohuur van Avis op basis van all inclusive, type B (EDMR).
 • Reis informatieboek (per email)

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds €45,- per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Monterrei Parador Castillo de Monterrei
Dag 2 Monforte de Lemos Parador van Monforte de Lemos
Dag 3 - 4 Santo Estevo Parador van Santo Estevo
Dag 5 Baiona Parador van Baiona
Dag 6 - 7 Tui Parador van Tui