Parador Special: Wijnen en kloosters van de Rioja

 • Schitterende autoreis van Madrid naar Bilbao.
 • Steden met kloosters, burchten en paleizen.
 • Langs de beroemde wijngebieden (Rioja).
 • 9 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ASP191110
€ 1000,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autoreis van Madrid naar Bilbao met verblijf in Paradores!

Spanje is van oudsher één van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld, met de Rioja als het meest prestigieuze wijngebied van het land. De streek is vooral bekend om zijn rode wijnen met hun bijzondere zachte smaak. De geografische hoogte en ligging aan de Ebrovallei maken de streek ideaal voor wijnbouw. Het is ook de eerste wijnstreek in Spanje die al in 1925 de status Denominación de Origen kreeg (DO). In 1991 werd de Rioja bevorderd tot DO Calificada, een titel die geldt alleen voor wijnen van de hoogste kwaliteit. Even ten noordoosten ligt Navarra waar al sinds de 2de eeuw wijn wordt verbouwd. Naast heerlijke wijnen is het een geliefde streek voor een ieder die van natuur en cultuur houdt. De reis voert langs natuurparken en middeleeuwse dorpen en steden die worden gedomineerd door kloosters, burchten en paleizen die deel uitmaken van het historisch erfgoed. Tijdens deze reis verblijft u in mooie parador hotels.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Madrid
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Madrid. U reist op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. Al wandelend door de monumentale binnenstad bezoekt u de indrukwekkende Plaza Mayor, het koninklijk paleis en de triomfboog Puerta de Alcalá. Kunstminnaars kunnen hun hart ophalen in de diverse musea zoals het beroemde Prado en Doña Reina Sofia. ’s Avonds bruist de stad van gezelligheid en kunt u neerstrijken in één van de vele mesones en bars die zijn gelegen in de nauwe straatjes rond de Puerta del Sol. 

Hotel Barcelo Torre de Madrid

Dit prachtige hotel ligt aan de Plaza de España en nabij een park met klaterende fonteinen. Vanuit het hotel kunt u alle richtingen uit zoals naar het koninklijk paleis, de Puerta del Sol, de beroemde Gran Vía en vele andere interessante bezienswaardigheden die op loopafstand van het hotel liggen. De moderne en elegante kamers zijn voorzien van kingsize bedden en de badkamers zijn uitgerust met een regendouche. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en sauna.

Dag 2: Madrid – Sigüenza - Soria
Nadat u de huurauto heeft opgehaald zet u koers naar het historische plaatsje Siguënza. De imposante silhouetten van de versterkte kathedraal en het kasteel steken mooi af tegen de gekleurde huizen van het stadje dat tegen de heuvel aanleunt. Een wirwar van smalle straatjes verbindt de middeleeuwse bovenstad met de barokke benedenstad. Vervolgens rijdt u door een landschap dat is bespikkeld met dorpen waar de tijd heeft stil gestaan naar Soria. De stad ligt in een bocht van de rivier de Duero genesteld. Leuk is een paseo, wandeling te maken door de vriendelijke straatjes langs talrijke romaanse kerken en paleizen. Even westelijk ligt de befaamde wijnstreek Ribeira del Duero. De belangrijkste druivensoort voor de wijnen van dit gebied is de tempranillo.
Dag 3: Soria – Santo Domingo de la Calzada ca. 144 km
Na een heerlijk ontbijt reist u door het natuurpark Cebollera naar de Sierra de Urbión waar de Duero ontspringt. Hier liggen de lagunes negras, hele mooie bergmeren op een hoogte van 1700 meter tussen naaldbossen en beekjes. Vervolgens reist u langs de eeuwenoude kloosters van San Millian de la Cogolla en Yuste naar de wijnstreek La Rioja, het beroemdste wijngebied van Spanje. Logies in de prachtige Parador van Santo Domingo de la Calzada, vroeger een ziekenhuis waar pelgrims onderdak vonden op weg naar Santiago de Compostela. De barokke kathedraal houdt naast fraaie ornamenten een legende in ‘leven’ met een levende hen en haan. 

Parador van Santo Domingo de la Calzada

In dit leuke dorpje in de Rioja en op weg naar Compostela, ligt de parador tegenover de kathedraal. Vanaf de 12de eeuw is het reeds een gastenverblijf voor bedevaartgangers op weg naar Santiago. De ambiance van de kamers die rustiek zijn ingericht, is helemaal in Castiliaanse stijl. Vooral de salon met pilaren en gotische gewelven is een parel. Het restaurant serveert regionale specialiteiten. Bij de gerechten wordt natuurlijk een glas tongstrelende Rioja wijn geschonken.

Dag 4 - 5: Santo Domingo de la Calzada – wijnroute – Calahorra ca. 95 km
De route van de komende twee dagen staat helemaal in het teken van wijn. De vruchtbare streek van de Rioja dankt haar naam aan de Río Oja, een zijrivier van de Ebro. Wijnen uit Rioja worden onderverdeeld naar herkomst uit de drie geografische zones: La Rioja Baja, La Rioja Alta en la Rioja Alavesa. Onze route voert u door de drie streken langs wijngaarden en wijnhuizen met bodega’s en lieflijk gelegen historische stadjes als Laguardia. In het wijnmuseum Vivancomet, een enorme bodega leert u alle aspecten van het maken van wijn kennen. Nabij ligt de bodega Marqués de Mariscal met het architectonisch hoogstaande gebouw van Frank Gehry. Via Logroño, de wijnhoofdstad van Rioja Baja rijdt u naar Calahorra.
Dag 6: Calahorra – Miranda de Arga – Tafalla – Olite ca. 120 km
Vandaag rijdt u door een glooiend patchwork van wijngaarden het voormalige koninkrijk Navarra binnen. Temidden van deze enorme boomgaard liggen de lieflijke dorpen als Mirande de Arga en Artajonamet kloosters en imposante burchten met verdedigingstorens. Vanuit het oude Tafalla met schitterende monumenten rijdt u naar Olite. In de 15de eeuw de lievelingsstad van de koningen van Navarra. De gotische stad Olite leeft in de schaduw van een immens kasteel, dat door zijn buitensporige afmetingen de indruk geeft een middeleeuwse vesting te zijn. Een deel van het kasteel is nu een parador en uw koninklijk verblijf voor de komende nacht. 

Parador van Olite

De parador is ondergebracht in een oud koninklijk paleis met imposante kasteeltorens en kantelen. Het kasteel dateert  uit de 15de eeuw en is tot nationale monument verklaard. De patio met grote ramen, de gewelfde eetzaal en de schitterende middeleeuwse inrichting van de kamers, waarvan sommige met een reusachtige openhaard en bedden met baldakijnen, geven de indruk even terug te zijn in de middeleeuwen. Het is dan ook één van de mooiste paradores! 

Dag 7 - 8: Olite – Sos del Rey ca. 56 km

Imposante Bardenas Reales

De komende twee dagen staan in het teken van natuur en cultuur. Het gebied rond Sos is bespikkeld met kloosters en abdijen. Zo kunt u in Leyre het benedictijnen klooster bezoeken en luisteren naar de zingende monniken. De natuurparken zijn uniek in schoonheid en met een rijke flora en fauna. Zo ligt hier het spannende, woestijnachtige natuurgebied van Bardenas Reales. Even naar het noorden kunt u genieten van de natuur in de lieflijke valleien van de Hecho en Ansómet met zicht op de hoge bergen van de Pyreneeën. 

Parador van Sos del Rey Católico

De parador bevindt zich in het historisch stadje Sos del Rey Católico, gelegen nabij de Aragonese Pyreneeën. In 1452 stond hier de wieg van Koning Ferdinand II  van Aragon die later samen met Isabel van Castilië als de Katholieke Koningen (Los Reyes Católicos) het land regeerde.  Het ongerepte Middeleeuwse Sos met een mengeling van geplaveide straatje en steegjes met monumentale paden, maakt deel uit van het Spaans historisch erfgoed. 

Dag 9: Sos del Rey – Pamplona – Vitoria Gasteiz – Bilbao ca. 231 km + vliegreis Bilbao - Amsterdam
Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Via Pamplona, de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Navarra voert de reis naar Vitoria, een sfeervolle stad met een prachtige oude kern. Vervolgens naar Bilbao. De stad is vooral bekend om het magnifieke Guggenheim museum. Deze architectonische blikvanger met bijzondere vormen mag dan ook niet gemist worden. Op de luchthaven levert u de huurauto weer in waarna u incheckt voor uw terugvlucht. 

Routekaart

Recensies

Parador Special: Wijnen en kloosters van de Rioja 1000 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2020 – 31 december 2020


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Vertrek:
Laagseizoen, vanaf 1000
Midden seizoen, vanaf 1050
Hoogseizoen, vanaf 1000

Indicatie seizoenen:
Laagseizoen, vanaf: 01 april - 30 juni.
Midden seizoen, vanaf: 01 juli - 30 september. 
Hoogseizoen, vanaf: 01 oktober - 31 december.

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Madrid en Bilbao - Amsterdam met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 08 Overnachtingen tijdens de rondreis op basis van een 2-persoonskamer logies en ontbijt buffet.
 • 08 Dagen autohuur van Avis op basis van all inclusive tarief, Auto type: B (EDMR).
 • Ophalen op dag 2 in het centrum van Madrid, inleveren op dag 9 in de middag op Bilbao Airport.
 • Reis informatieboek (per email)   

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds €45,- per boeking. 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Madrid Hotel Barcelo Torre de Madrid
Dag 2 Soria Parador van Soria
Dag 3 Santo Domingo de la Calzada Parador van Santo Domingo de la Calzada
Dag 4 - 5 Calahorra Parador van Calahorra
Dag 6 Olite Parador van Olite
Dag 7 - 8 Sos del Rey Parador van Sos del Rey Católico