Stopover Panama City met Jungle & Panamakanaal experience

Stopover Panama City met Jungle & Panamakanaal experience


Indien u per KLM naar Costa Rica vliegt kunt u uw vliegreis zonder extra vliegkosten onderbreken in Panama City. Een mooie gelegenheid om iets van dit land op te snuiven. Wellicht maakt Panama zoveel indruk dat u eens terugkeert voor een langere periode.


Panama City
Panama City is voor velen een eerste kennismaking met het land. Behalve dat het een fascinerende stad is vormt Panama City ook de perfecte uitvalsbasis voor wat Panama als land nog meer te bieden heeft. In Panama City woont ongeveer een kwart van de totale bevolking en het oogt zeer modern. De lange aanwezigheid van de Amerikanen vanwege het Panamakanaal hebben een duidelijke stempel op de stad gedrukt getuige de vele wolkenkrabbers en de aanwezige shoppingmalls. In de avond is er van alles te beleven in deze moderne stad, zo zijn er leuke trendy restaurants en andere uitgaansgelegenheden te vinden. Casco Viejo, is de koloniale wijk van Panama City en is schitterend op een schiereiland gelegen. De mooie pleinen, kerken en koloniale huizen met bloemrijke balkons staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Casco Viejo dateert uit 1671 en is door de Spanjaarden gesticht toen de oude stad ‘Panama Viejo’ werd geplunderd en verbrand door piraten.

Panamakanaal
Het beroemde Panamakanaal kent een rijke geschiedenis. De Fransen waren de eersten die een poging waagden om het kanaal aan te leggen, maar dit liep uit op een ramp waardoor er vele duizenden arbeiders de dood vonden. De Amerikanen pakten uiteindelijk het project weer op en in 1914 wisten zij het kanaal af te ronden en het tevens tot hun bezit te maken. Pas in 2000 werd het kanaal officieel van Panama. Het kanaal heeft een lengte van 80 kilometer en loopt van Panama City aan de Stille Oceaan tot aan Colón aan de Atlantische zijde. Het Panamakanaal bespaart schepen sinds de bouw meer dan 8000 kilometer omvaren. Jaarlijks varen er zo’n 14.000 schepen doorheen, die tol betalen naar hun gewicht: hoe zwaarder het schip hoe hoger de tol, maar nog altijd goedkoper dan omvaren. Het Panamakanaal bestaat uit een aaneenschakeling van kanalen die met sluizen zijn verbonden. Om van de ene naar de andere oceaan te varen dienen de schepen hoogteverschillen te overbruggen van zo’n 26 meter. Doordat het Panamakanaal zo onlosmakelijk verbonden is met het land, mag een bezoek tijdens een verblijf in Panama City natuurlijk niet ontbreken.


Dag 1: Aankomst Panama City
Na aankomst op de luchthaven van Panama City wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en direct naar het hotel gebracht. U verblijft in het Best Western Plus Zen Hotel op basis van logies en ontbijt.

Best Western Plus Panama Zen Hotel
De accommodatie ligt op 200 meter van metrostation Vía España en op 16 km van de luchthaven. Het beschikt over een, dakterras, zwembad, fitnesscentrum, excursiebalie, restaurant en een bar. De 90 modern ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een lcd-tv met kabelzenders. Tevens is er een koffiezetapparaat, een kluisje, een bureau en een badkamer tot uw beschikking.

Dag 2: Jungle van Gamboa
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en vertrekt u naar de prachtige jungle omgeving van Gamboa. Hier gaat u rond half tien aan boord van een uniek hotel in Panama, een drijvend hotel. Dit is wel een heel originele manier om het Panamakanaal te bevaren en de jungle rondom het kanaal te ontdekken. Op het programma voor deze dag staan activiteiten als kajakken op het kanaal, zwemmen, wandelen, vissen, een bezoek aan het apeneiland en een nachtelijke excursie op zoek naar krokodillen en vleermuizen. Overnachting op de Floating Lodge bij Gamboa / Panamakanaal inclusief maaltijden en activiteiten. 


Dag 3: Panama City
Om half tien vertrekt u weer richting de stad waar u rond elf uur bij uw hotel aankomt. De rest van de dag is er gelegenheid om Panama City te verkennen. U overnacht in het Baru Lodge op basis van logies en ontbijt.


Baru Lodge
Baru Lodge ligt in het centrum van Panama City. Op circa 5 minuten rijden liggen aan de Uruguay straat diverse restaurants, cafés en bars. Baru Lodge biedt ook een maaltijdservice. De 10 kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en een kluisje. Alle kamers hebben een eigen badkamer met een douche.


Dag 4: Einde arrangement
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Panama City.


Prijzen en vertrek informatie Stopover Panama City met Jungle & Panamakanaal Experience 
04 Dagen / 03 overnachtingen

Prijzen tot en met 30 november 2019

Prijsindicatie in Euro per persoon bij minimaal 2 personen:

Reissom, vanaf 
400

Inbegrepen:

  • Transfers luchthaven - hotel v.v.
  • 01 Overnachting in Best Western Plus Zen Hotel, 2-persoonskamer inclusief ontbijt.
  • Transfer Panama City hotel naar Gamboa v.v.
  • 01 Overnachting op de Floating lodge inclusief maaltijden en activiteiten.
  • 01 Overnachting in Baru Lodge, 2-persoonskamer inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en kosten.