Stopover Washington DC

Stopover Washington DC


Kiest u ervoor om bijvoorbeeld naar het westen van de Verenigde Staten of naar Florida te vliegen, maak dan van de gelegenheid gebruik om de reis uit te breiden met een verblijf in Washington DC!

The Mall
De meeste mensen die aan Washington, D.C. denken hebben het feitelijk over The Mall, een 1,9 mijl lange openbare ruimte die zich tussen Capitol Hill en het Lincoln Memorial uitstrekt. Hier vindt u alles wat Amerika symboliseert, zoals grote witte gebouwen, enorme vlaggen, Abraham Lincoln en weerspiegelende vijvers. Maar dit is ook de plek waar geschiedenis werd geschreven met grote protestmarsen en Martin Luther King in 1963 zijn legendarische I have a dream-speech hield.

The Three M’s
The Mall wordt ook weleens gekscherend The Three M’s genoemd: monuments, museums en memorials. Het staat garant voor een indrukwekkende hoeveelheid nationaal erfgoed, gegoten in een stevig fundament. Of u nu de originele Onafhankelijkheidsverklaring of een Spaceshuttle wilt zien, het is er allemaal! Maak dan ook niet de fout om een dagje voor The Mall uit te trekken, want u kunt hier zonder problemen een dag of drie stukslaan. Naast ‘gestapelde stenen’ is The Mall ook een plek waar mensen samenkomen. Overdag is het op het enorme gazon een drukte van jewelste met joggende, wandelende en lunchende mensen, die in het hart van de hoofdstad even tot rust komen. De openbare ruimte is ook zeer geliefd als plek voor protest. Hier hield Martin Luther King in 1963 zijn beroemde I have a dream-speech en werd in 1991 de Desert Storm Victory Parade gehouden.

Capitol Hill
Uw verkenningstocht van The Mall begint meestal op Capitol Hill. Vanaf hier hebt u  een geweldig uitzicht over de hele Mall. Bovenop de heuvel staat misschien wel het bekendste gebouw van de Verenigde Staten: het Capitool. Hier huist de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, zeg maar onze Eerste en Tweede Kamer. Het Capitool ligt apart van het Witte Huis, om symbolisch de scheiding met de uitvoerende macht (de president) aan te geven. De bouwwerkzaamheden van het hoofdgebouw begonnen op 18 september 1793, waarbij door George Washington de hoeksteen werd gelegd. Het senaatsgedeelte werd opgeleverd in 1800, terwijl het Huis van Afgevaardigden-gedeelte pas in 1811 gereed was. Niet dat men er lang van kon genieten, want gedurende de Oorlog van 1812 verwoestten de Britten het Capitool deels. De herstelwerkzaamheden zouden vijftien jaar vergen. Vergeet ook niet om naar binnen te lopen, waar de beschilderde koepel ongetwijfeld indruk zal maken. Deze koepel is pas in 1863 voltooid en verving een veel kleinere, houten koepel uit 1812.

Smithsonian
Het Smithsonian Institution beheert een verzameling musea langs The Mall. Grondlegger was de Britse wetenschapper James Smithson die in 1826 een bedrag van ruim vier miljoen dollar naliet, hoewel hij zelf nooit in de Verenigde Staten was geweest. In die tijd een enorm kapitaal, maar tegenwoordig onvoldoende om alle musea draaiende te houden. Niet voor niets wordt de discussie aangezwengeld om entree te gaan heffen, want op dit moment kunt u nog overal gratis binnenstappen. Het roodgekleurde  Smithsonian Castle doet dienst als bezoekerscentrum voor alle aangesloten zestien musea en zelfs een dierentuin. Het is dan ook een uitgelezen plek om uw verkenning langs de musea te starten. Is het kasteel zelf op zich niet zo bijzonder, dat geldt niet voor musea als het National Museum of Natural History, het National Air & Space Museum, National Gallery of Art, Hirshhorn Museum & Sculpture Garden en het Museum of African Art.

Washington Monument
Halverwege The Mall staat het Washington Monument, met 170 meter een blikvanger van formaat. Het werd opgericht voor de eerste Amerikaanse president, George Washington, en werd ontworpen door Robert Mills. De hoge toren ziet eruit als een obelisk, maar is in feite gemetseld en gemaakt van marmer, graniet en zandsteen. In 1848 werd gestart met de bouw, maar de Amerikaanse Burgeroorlog en een gebrek aan middelen gooiden roet in het eten. Pas in 1884 zou de toren worden voltooid, bijna dertig jaar na de dood van de architect. Het gevolg van de vele vertragingen in de bouw is ook terug te zien, want er werden verschillende marmersoorten gebruikt voor de bovenste helft en de onderste helft. Het monument is vanaf de grond al mooi, maar vanaf de top is het helemaal indrukwekkend. Een lift neemt u mee naar boven, waar u door kleine ramen naar buiten kunt kijken en DC letterlijk aan uw voeten ligt.

Het Witte Huis
Om de wetgevende en uitvoerende macht symbolisch te scheiden, ligt Het Witte Huis iets van The Mall af, uit het zicht van het Capitool. Wat kunnen we eigenlijk nog toevoegen aan wat u weet over de ambtswoning van de Amerikaanse president? Dat hij werd gebouwd na de creatie van het District of Columbia in 1790? Dat de toenmalige president George Washington samen met planoloog Pierre l’Enfant de locatie van het nog te bouwen Witte Huis aanwees? Wist u al dat de Ier James Hoban na een competitie tussen negen personen de opdracht kreeg om Het Witte Huis te gaan bouwen? Of dat de bouw acht jaar duurde, US$232.371,83 kostte en op 1 november 1800 werd afgerond? Het klinkt allemaal zo triviaal als u voor het hek staat en bedenkt dat hier de machtigste man ter wereld woont en werkt. En ook zo bijzonder: u  kunt een rondleiding nemen door (een deel van) Het Witte Huis. Doen!

Gedenktekens
U kunt zeggen wat u wilt, maar de Amerikanen verstaan de kunst om met indrukwekkende gedenktekens stil te staan bij diverse gebeurtenissen. Langs The Mall vindt u dan ook een gemeleerde hoeveelheid gedenktekens. Het Korean War Memorial oogt als een oorlogsscène, terwijl in de half in de aarde verzonken muur van het Vietnam Veterans Memorial op alfabetische volgorde de namen van zestigduizend omgekomen soldaten zijn gegraveerd. Het World War II Memorial, dat halverwege het Washington Monument en het Lincoln Memorial ligt, is een granieten complex rond een centrale watervlakte. En hoewel het formeel niet tot The Mall behoort, is het zeker aan te bevelen om de Potomac River even over te steken naar de Arlington National Cemetery, de nationale begraafplaats van het land. Naast het graf van de onbekende soldaat, behoort de laatste rustplaats van John F. Kennedy tot de meest bezochte graven.

Terug naar top

Onderstaand volgt een overzicht van onze populairste accommodaties in Washington DC en gerangschikt per locatie.

Locatie: Downtown Washington DC

Capitol Skyline Hotel
Dit hotel ligt in Washington DC, op 1,7 km afstand van The National Mall. Het hotel heeft een seizoensgebonden buitenbad, een eigen restaurant en gratis WiFi. De 203 kamers zijn voorzien van een flatscreen-televisie, een bureau, een digitaal kluisje en ruime kasten. Het Capitol Skyline Hotel biedt een pendeldienst naar de bezienswaardigheden in het stadscentrum, zoals het U.S. Capitol en het Smithsonian. Het metrostation L’Enfant Plaza ligt op ruim 1 kilometer van het hotel.

 
Washington Marriott Wardman Park
De nationale luchthaven Ronald Reagan Washington ligt op 13 km afstand van het Washington Marriott Wardman Park. Het metrostation Woodley Park-Zoo ligt op 160 meter afstand. Het hotel heeft een goed uitgeruste fitnessruimte en een restaurant en bar. De 1314 kamers zijn voorzien van mooi meubilair, koffie- & theefaciliteiten en overige moderne voorzieningen.

 

Hotel Kimpton Rouge
Hotel Rouge ligt op 5 blokken verwijderd van het Witte Huis en op drie blokken van Dupont Circle. Dit supermoderne hotel biedt gratis WiFi en gratis koffie en thee en beschikt over een restaurant, bar en 24-uursfitnessruimte. De kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten.

 

 

Hotel Kimpton Carlyle
Het hotel ligt in Dupont Circle binnen 2 kilometer van het Witte Huis en binnen 3 kilometer van Ford’s Theater en Smithsonian’s National Zoo. Het hotel beschikt over een restaurant, bar/lounge en een 24-uursfitnesscentrum. Gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes. De 198 comfortabele kamers zijn voorzien van een flatscreen-televisie, een minibar en badkamer.

 


Locatie: Washington Dulles International Airport 
  

Comfort Inn & Suites Airport Dulles – Gateway
Dit hotel te Sterling in de staat Virginia ligt op slechts 2,6 km van de international luchthaven Washington Dulles. Het biedt een gratis pendeldienst op vastgestelde tijden en gratis WiFi. Het hotel heeft een fitnesscentrum. De 104 kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten en hebben een eigen badkamer.


Locatie: Alexandria

Comfort Inn Alexandria West – Landmark
Comfort Inn Landmark in Alexandria ligt op een ideale locatie vlak bij de Interstate 395. Het biedt gemakkelijk toegang tot Washigton DC en ligt dicht bij vele attracties en activiteiten. Het biedt tal van gratis voorzieningen zoals gratis WiFi en gratis vervoer naar het metrostation Van Dorn Street, dat verbinding onderhoudt met het centrum van Washington DC. Het restaurant op het terrein, IHOP, is 24 uur per dag geopend. Het hotel beschikt over een buitenzwembad. De 150 kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten. 

Terug naar top.


Prijzen en vertrek informatie stopover Washington DC:
01 november 2017 – 31 maart 2019
4 dagen / 3 overnachtingen

Prijsindicatie in Euro per persoon.
Onderstaande prijzen zijn vanaf prijzen. De hotelprijzen in Washington DC voor verblijf van donderdag t/m zondag liggen doorgaans lager dan de prijzen van maandag t/m woensdag. In de offerte wordt de actuele prijs voor uw geplande verbijf opgenomen.

Locatie: Downtown Washington DC

Capitol Skyline hotel    
Geldig voor periode: Zomer ( 01 apr - 31 okt)  Winter (01 nov - 31 mrt) 
Dag van de week: 2 pers 3 pers 4 pers 2 pers 3 pers 4 pers
Do t/m zo vanaf 296 212 168 223 180 145
Ma t/m wo vanaf 354 249 197 249 162 130

 

Washington Marriott Wardman Park
Geldig voor de periode Zomer ( 01 apr - 31 okt) 
Dag van de week: 2 pers 3 pers 4 pers
Do t/m zo vanaf 203 136 101
Ma t/m wo vanaf 327 217 165

 

Hotel Kimpton Rouge  
Geldig voor de periode Zomer ( 01 apr - 31 okt) 
Dag van de week: 2 pers 3 pers 4 pers
Do t/m zo vanaf 232 156 116
Ma t/m wo vanaf 243 162 122

 

Hotel Kimpton Carlyle  
Geldig voor de periode Zomer ( 01 apr - 31 okt)  
Dag van de week: 2 pers 3 pers 4 pers
Do t/m zo vanaf 235 156 119
Ma t/m wo vanaf 252 168 128

 

Locatie: Washington Dulles International Airport

Comfort Inn & Suites Airport Dulles Gateway
Verblijf in de periode 2 pers 3 pers 4 pers
T/m 31 mrt 19 154 101 78
Dit hotel biedt gratis: full breakfast, internet access en airport shuttle service

 

Locatie: Alexandria

Comfort Inn Alexandria West - Landmark
Verblijf in de periode 2 pers 3 pers 4 pers
T/m 31 mrt 19 133 113 87
Dit hotel biedt gratis: Full breakfast, internet access, self parking, vervoer naar lokaal metro station

 

Inbegrepen:

  • 03 overnachtingen op basis van logies in het vermelde hotel, 2 personen: 2 persoonskamer, 3 personen: 3 persoonskamer, 4 personen: 4 persoonskamer.           

Niet inbegrepen:

  • Transfer luchthaven - hotel v.v.
  • Maaltijden, excursies, overige persoonlijke uitgaven.               

Optioneel bij te boeken:

  • Shuttle transfer luchthaven - hotel: prijs op aanvraag.
  • Excursies.