Tutukaka kust

Tutukaka kust


Strandverlenging Tutukaka 4 dagen / 3 nachten

Tutukaka, een havenplaats aan de gelijknamige kust. De rotsachtige kust heeft intieme baaien met schitterende witte zandstranden. Tutukaka is de toegangspoort tot het Poor Knights Marine Reserve en de Poor Knights Islands, die 23 kilometer uit de kust liggen. Dit is de beste plek in Nieuw-Zeeland om te duiken en te snorkelen. De eilanden zijn beschermd natuurgebied, waar de natuur volledig vrij spel heeft. De wateren rondom de eilanden kunt u wel verkennen. Het water is heel voedselrijk en helder. Door een warme golfstroom leven hier subtropische vissen, koralen, anemonen, pijlstaartroggen, dolfijnen en haaien. Uniek zijn de enorme zeewier velden, onderwater tunnels en zeegrotten. De Riko Riko grot is de grootste zee grot ter wereld.

Lodge 9

   

Dag 1: U rijdt naar uw accommodatie in Tutukaka waar u 3 nachten verblijft. Rijdt u vanuit de richting Auckland naar Tutukaka, maak dan een stop bij de Waipu Caves, waar glow worms te zien zijn.

Dag 2: Dag excursie: beleef de perfecte dag op en onder water.

Vanuit Tutukaka Marina vertrekt u om 11.00 uur per boot naar de wateren rondom de Poor Knight Islands. Onderweg vertelt de kapitein u alles over dit unieke marine reservaat. Aan boord zijn kajaks, snorkel materiaal, wetsuits en SUP-borden aanwezig, waar u tijdens de diverse stops gebruik van kunt maken. Verken snorkelend van de schitterende onderwater wereld. Spot peddelend vanuit een kano of vanaf een SUP-bord zeehonden, dolfijnen en andere zeedieren. Tussen de middag geniet u van een heerlijk lunch buffet.

Dag 3: een dag ter vrije besteding om te genieten van de Tutukaka kust. Rij bijvoorbeeld in 10 minuten naar de Matapouri, gelegen aan een prachtige beschutte baai, waar het heerlijk zwemmen en snorkelen is. Of maak een wandeling vanuit Matapouri naar het Whale Bay strand, voor schitterende vergezichten over de kust. Wilt u graag diepzee duiken? Dan bent u bij Lodge 9 en de duikschool Dive! Tutukaka aan het juiste adres. U kunt optioneel een duiktour bij boeken. Op 20 minuten rijden van Tutukaka liggen de Whangarei Falls. Genoeg te doen dus.

Dag 4: na het ontbijt is het tijd om uit te checken en uw reis te vervolgen.

 

01 april 2023 - 31 maart 2024

Prijsindicatie in Euro per persoon bij 2 samen reizende personen: 

Reissom vanaf
575

Inbegrepen:

  • 3 overnachtingen inclusief ontbijt
  • Snacks & drankjes tussen 17.30 en 18.30 uur
  • Dag excursie: a Perfect Day Cruise

Niet inbegrepen:

  • Verlenging autohuur