Suzanna Beekman - Productmanager

Suzanna Beekman - Productmanager


Inmiddels ben ik ruim 22 jaar werkzaam in de reisbranche, waarvan de laatste 14 jaar bij WRC Reizen. Van kinds af aan was ik al nieuwsgierig naar onbekende landen en plaatsen, bijzondere natuur en dieren, mysterieuze kastelen en gebouwen, ontmoetingen met nieuwe mensen. Ik wilde graag 'iets' met reizen doen. Na mijn (reizen & toerisme) studie heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om langere tijd van huis te zijn en te reizen. Vervolgens heb ik me bijna dagelijks met reizen beziggehouden; andere mensen op diverse manieren, direct of indirect, helpen hun ideale reis te realiseren. Dat verveelt nooit. Reizen blijft boeien. 

Reizen brengt levenslange herinneringen met zich mee. Zelfs herinneringen van vakanties toen ik nog een kind was: hoe ik me met handen en voeten verstaanbaar probeerde te maken tegenover nieuwe vrienden en vriendinnen die een andere taal spraken. Hoe stoer ik me als tiener voelde toen ik voor het eerst alleen ging vliegen. Het met eigen ogen aanschouwen van één van de wereldwonderen: de imposante piramides in Egypte. Slapen onder miljoenen sterren in een ‘swag’ op het rode zand van de Australische woestijn. De kleurrijke kleding van de Maya’s op de markt in San Cristobal de las Casas. Ervaren hoe het is om te paard langs een kudde zebra’s en gnoes te rijden. De heerlijke geuren van een currygerecht, zelf gemaakt onder de bezielde leiding van een Thaise oma op een tropisch eiland.

Ik koester zelf warme herinneringen aan Malaga, een verrassend veelzijdige stad in het zonnige zuiden van Spanje. Als student heb ik hier lang geleden voor een langere tijd verbleven en ik ben er daarna nog regelmatig teruggeweest. 

Maar ook Ushuaia in Argentinie is een plaats waar ik met veel plezier aan terugdenk. Het ligt in het uiterste zuiden van Argentinië, in de procinvie Tierra del Fuego ‘Vuurland’, aan het Beagle kanaal. Het ligt bijna letterlijk aan het einde van de wereld. Door de afgelegen ligging en de omringende ruige natuur krijg je ook echt het ‘eind van de wereld gevoel’ als je hier rondloopt. Ik bezocht Ushiaua tijdens een cruise langs de Zuid-Amerikaanse kust. Een fantastische ervaring. In de haven worden de expeditieschepen die klaar liggen voor vertrek naar Antartica bevoorraad. Dit is het laatste stukje bewoonde wereld wat je op de route naar Antartica tegenkomt. 

Toen ik nog een klein meisje was, zag ik op tv beelden van een enorm tempelcomplex, wat deels was overwoekerd door de jungle. Immens groot qua oppervlakte. Mysterieus en in een ver land: dat zou ik heel graag eens met eigen ogen willen aanschouwen: Ankor Wat in Cambodja. Vele jaren later was het zover. Angkor is het grootste religieuze complex ter wereld. De grootste en meest bekende tempel is de Angkor Wat. Oorspronkelijk als Hindoe tempel gebouwd, later tot boeddhistische tempel getransformeerd. Om het Angkor Wat complex ligt een brede slotgracht, waarin de afspiegeling van het complex te zien is. Met name tijdens zonsopgang en zonsondergang erg fotogeniek. In Angkor Wat rondstruinen geeft je het echte ‘Indiana Jones’ gevoel. Een unieke ervaring.

Bijna dagelijks komen er herinneringen langs van de vele reizen die ik inmiddels heb mogen maken. Op deze manier brengt reizen zoveel meer met zich mee dan alleen de reis op zich. Het zijn deze ervaringen die ik graag voor u als reiziger wil helpen waarmaken.

Met reislustige groet, Suzanna
Suzanna@wrc.nl - 088 – 0101100