Uitbreidingsarrangement: Autoreis langs de zuidkust van IJsland

Uitbreidingsarrangement: Autoreis langs de zuidkust van IJsland


Icelandair
Twee bestemmingen voor de prijs van één! Icelandair biedt haar klanten die trans-Atlantisch vliegen de mogelijkheid om een stopover te maken op IJsland van maximaal 7 dagen zonder toeslag op de ticketprijs (op de heen- of terugreis). Blijf een paar dagen op IJsland en maak kennis met dit prachtige en charmante eiland. Icelandair vliegt veelal meerdere keren per dag van Schiphol naar Keflavik (Reykjavik) en 4x per week vanaf Düsseldorf naar Keflavik. 

Icelandair vliegt naar de volgende bestemmingen in Noord-Amerika:
Canada: Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto, Vancouver.
Verenigde Staten: Anchorage, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Minneapolis, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle, Tampa, Washington.

Een overweldigende natuur en een hippe hoofdstad
Deze 5-daagse autoreis door Zuid-IJsland neemt u mee langs een fantastische variëteit van unieke landschappen, wilde kustlijnen en zwarte zandstranden. Boerderijen met groene weilanden worden afgewisseld door watervallen en warm water bronnen en een bijna oneindige horizon van majestueuze gletsjers. De enorme diversiteit aan natuurverschijnselen maakt deze reis langs de zuidkust tot één van de mooiste bestemmingen. In de winter is dit normaliter het meest begaanbare deel van het land.

U maakt ook kennis met de hippe en compacte hoofdstad Reykjavik. Maak een wandeling door de winkelstraat met de bontgekleurde huisjes, geniet van het uitzicht vanaf de levendige haven en bekijk de iconische Hallgrimskirkja, het hoogste bouwwerk van IJsland. U kunt nagenieten in de natuurlijke spa van IJsland, de Blue Lagoon. Het is hier heerlijk badderen in het mineraalrijke water gelegen in een desolaat lavalandschap.

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Keflavik + Keflavik – Reykjavik ca. 100 km 

Welkom in het ‘Land of Fire and Ice’ 

U vliegt met Icelandair naar Keflavik (luchthaven bij Reykjavik). Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht FI 501 vertrek Amsterdam 14:00 uur en aankomst Keflavik 15:10 uur. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in Reykjavik. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Reykjavik.

Dag 2: Ontdek de zuidkust 

Camera dag!
Na het ontbijt verlaat u Reykjavik en rijdt u langs de zeer bezienswaardige zuidkust naar de Eyjaflallajökull vulkaan, die in 2010 uitbrak en wekenlang het vliegverkeer lam legde. Stop bij het LAVA Center in Hvolsvöllur. Geniet van de zwarte zandstranden en het rijke vogelleven aan de oceaanzijde van de weg en aan de landzijde liggen steile kustkliffen doorsneden met enorme watervallen en gletsjertongen. Maak een stop bij de Skogafoss en Seljalandsfoss waterval en de Myrdalsjokull gletsjer die de actieve Katla vulkaan bedekt. Hier kunt u een ijsgrot verkennen en snowmobilen op de gletsjer. Bekijk ook het leuke streekmuseum. Via de kust kliffen van Dyrholaey bereikt u het dorpje Vík waar u een enorme kolonie papegaaiduikers kunt bewonderen. Reisafstand ca. 190 km. Overnachting in de Flúdir regio.

Dag 3: Thjorsardalur Valley – Gullfoss – Geysir
Na het ontbijt gaat u op weg naar de Thjorsardalur vallei en het landschap met zanderige lavavelden, rivieren en watervallen en de indrukwekkende vulkaan Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland. Deze vulkaan is prachtig gelegen en is de ideale plek voor een wandeltocht. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Gullfoss waterval, oftewel 'Gouden Waterval', waar de rivier Hvitá een indrukwekkende canyon heeft uitgeschuurd. De rivier de Hvitá stort hier 32 meter omlaag in een 2,5 kilometer lang ravijn. Op zonnige dagen zijn er vaak prachtige regenbogen te zien. Na een bezoek aan de waterval rijdt u naar het op 10 km van de waterval gelegen Geysir, waar u ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland vindt. Hoewel de grote Geysir niet echt actief meer is, laat de Stokkur u niet in de steek en spuit om de 5 minuten meer dan 30 meter omhoog. Reisafstand ca. 300 km. 

Dag 4: Thingvellir – Borgarfjordur gebied
Uw eerste stop is bij Thingvellir, een UNESCO Werelderfgoed, waar de Mid Atlantische breuklijn aan het oppervlak ligt en waar de locatie ligt van het eerste parlement ter wereld. In 930 hebben de IJslanders één van de eerste republikeinse regeringen ter wereld opgericht. Deze periode van de oude Vrijstaat, die in de klassieke Saga’s beschreven wordt, duurde tot 1262. Toen verloor IJsland zijn onafhankelijkheid en werd het land door de Vikingen bezet. Uiteindelijk werd pas op 17 juni 1944 (de geboortedag van de vrijheidsstrijder Jón Sigurdsson) in Thingvellir de Democratische republiek IJsland uitgeroepen. Vanwege de serene schoonheid is dit gebied in 1928 uitgeroepen tot nationaal park. Vervolgens rijdt u naar de prachtige Borgarfjordur regio voor een bezoek aan de Barnafoss waterval en naar Reykholt, het thuis van de 13de eeuwse auteur Snorri Sturluson. Hier ligt ook Deildartunguhver, een heetwaterbron die ca. 180 liter water per seconde produceert met een temperatuur van bijna 100 graden Celsius. In de namiddag rijdt u terug naar Reykjavik voor uw overnachting. Reisafstand ca. 300 km.

Dag 5: Reykjavik – luchthaven Keflavik 
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht naar uw volgende bestemming rijdt u naar de luchthaven van Keflavik. Mocht u in de namiddag  vertrekken dan kunt u op de terugweg een bezoek brengen aan de Blue Lagoon. Deze natuurlijke warmwaterbaden (zo’n 37 graden) zijn uitgegroeid tot een topattractie. Te midden van de zwarte lava rotsen valt het lichtblauwe water extra op. Bij deze warmwaterbaden zijn stoombaden en sauna’s gemaakt en er staan potten met witte modder die u als een soort scrub-crème kunt gebruiken. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd bij de luchthaven checkt u in voor uw volgende vlucht.

 

Prijzen en vertrekinformatie: Autoreis Langs de zuidkust van IJsland
01 mei 2019 – 30 september 2019
05 dagen / 04 nachten, vertrek: dagelijks.


Dit arrangement is optioneel te boeken in combinatie met vluchten van Icelandair

Prijsindicatie in euro per persoon:

Type accommodatie: Economy Zomerperiode
Type auto  Aantal personen Laagseizoen Hoogseizoen
Grp 2.0 Compact 2wd  2 758 842
Grp 4.0 Intermediate 4WD station  2 823 914
Grp 4.0 Intermediate 4WD station  4 685 761

Inbegrepen:

  • 02 Overnachtingen in een 3* sterren hotel in Reykjavik inclusief ontbijt in een 2 persoonskamer.
  • 02 Overnachtingen in economy guesthoues in Zuid-IJsland inclusief ontbijt in een 2 persoonskamer met privé badkamer.
  • 04 dagen autohuur in de vermelde autocategorie, inclusief basis verzekering (CDW), ongelimiteerd aantal kilometers, lokale belasting, GPS en 1 extra bestuurder.

Optioneel bij te boeken excursies:

  Vanaf, p.p. Inbegrepen:
Reijkjavik sightseeing tour duur 3 uur 48 Inclusief gids en entree Perlan Observatie dek.
Per minibus, max. 19 pers. 
Relax at the Blue Lagoon exclusief entree* 48 Retour transfer vanuit Reijkjavik.
*toegangsprijs Blue Lagoon is flexibel, afhankelijk van de drukte.
The Golden Circle Classic, dagtour per bus 48 Inclusief: gids en vervoer. Duur 8 uur.
Game of Thrones Revisited dagtour per bus 76 Inclusief: en vervoer. Duur 8 uur.
Warm Baths & Cool Lights dagtour per bus 133 Inclusief: gids, vervoer, IJslands buffet en entree tot Fontana Wellness.
Hop On Hop Off 32 Dagticket 24 uur geldig, commentaar in 8 talen.
South Shore Adventure, dagtour per bus 97 Inclusief: gids en vervoer. Duur ca. 10 uur.
Wonders of Snaefellsnes 149 Inclusief: gids en vervoer. Duur ca. 12 uur.
South Coast & Glacier Lagoon, dagtour per bus 160 Inclusief: gids en vervoer. Duur 14 uur.
the Golden Circle & Fontana Steam Bath 115 Inclusief: gids, vervoer, entree tot Laugarvatn Fontana baden, Duur 10,5 uur.
Into & Above the Glacier 324 Inclusief busvervoer, tocht per sneeuwmobiel(2 personen per sneeuwmobiel)
1 uur begeleide wandeling door de ijsgrot en entree tot hjusafell zwembad.
Whale watching vanuit Reijkjavik 88 Inclusief: gebruik van warme kleding en entree tot het Whale watch centrum.
Duur 3 uur.
Puffin watching vanuit Reijkjavik 48 Boottocht onder leiding van een gids van 1 uur,
inclusief gebruik warme kleding en verrekijkers.
Gullfoss Canyon rafting 144 Totale duur 7 uur, waarvan 1,5 uur rafting,
inclusief entree sauna en douches.
Into the Blue - snorkeltrip in Silfra 164 Inclusief: gebruik snorkelmateriaal en gids.
Totale duur 5,5 uur.
Black & Blue - caving en snorkeling combo 184 Inclusief: gebruik benodigde materialen.
Totale duur ca. 8 uur onder leiding van een gids.
Paardrijden - Lava Tour 110 Inclusief: gebruik helm, laarzen en warme overall.
Totale duur 3 uur, waarvan 1,5-2 uur paardrijden.
Inside the Volcano 352 Inclusief: gebruik veiligheids- materiaal voor de afdaling, IJslandse soep en koffie of thee.
Totale duur 5-6 uur.
Into the Glacier - IJsgrot tour 240 Inclusief: rit per 8WD Monster Glacier Truck en entree tot de grot.
Totale duur 9 uur.
Cheers to Reijkjavik 72 Inclusief: gids, bierproeverij en 6 gangen menu IJslandse specialiteiten geserveerd als tapa's.
Duur 2 uur.