Uitbreidingsarrangement: Autoreis langs de zuidkust van IJsland

Uitbreidingsarrangement: Autoreis langs de zuidkust van IJsland


Icelandair
Twee bestemmingen voor de prijs van één! Icelandair biedt haar klanten die trans-Atlantisch vliegen de mogelijkheid om een stopover te maken op IJsland van maximaal 7 dagen zonder toeslag op de ticketprijs (op de heen- of terugreis). Blijf een paar dagen op IJsland en maak kennis met dit prachtige en charmante eiland. Icelandair vliegt veelal meerdere keren per dag van Schiphol naar Keflavik (Reykjavik) en 4x per week vanaf Düsseldorf naar Keflavik. 

Icelandair vliegt naar de volgende bestemmingen in Noord-Amerika:
Canada: Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto, Vancouver.
Verenigde Staten: Anchorage, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Minneapolis, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle, Tampa, Washington.


Autoreis langs de zuidkust van IJsland 
Deze 5-daagse autoreis door Zuid-IJsland neemt u mee langs een fantastische variëteit van unieke landschappen, wilde kustlijnen en zwarte zandstranden. Boerderijen met groene weilanden worden afgewisseld door watervallen en warmwater bronnen en een bijna oneindige horizon van majestueuze gletsjers. De enorme diversiteit aan natuurverschijnselen maakt deze reis langs de zuidkust tot één van de mooiste bestemmingen. In de winter is dit normaliter het meest begaanbare deel van het land.


IJsland ‘herinneringen aan het scheppingsverhaal’

Zo moet de aarde er eens in het prille begin hebben uitgezien: een verlaten en woest landschap met vulkanen, watervallen, heetwaterbronnen, gletsjers en uitgestrekte lavavelden. Heel bijzonder en dit oergevoel moet u eens in uw leven ervaren.

IJsland is door de woestheid, wildernis en ontoegankelijkheid indrukwekkend. U treft in deze prachtige wereld van vulkaangesteente, imposante gletsjers en sluimerende vulkanen nog een ongereptheid aan waar men stil van wordt. IJsland is geologisch gezien een relatief jong land met regelmatig uitbarstende vulkanen en met veel borrelende en stomende warmwaterbronnen. Op deze plek op aarde vinden nog de meest vulkanische activiteiten plaats. Het gehele eiland is slechts in de zomer te bereizen, maar de populairste zuidwesthoek van IJsland – waar u al het fraaie en bijzondere van IJsland bij elkaar aantreft – kunt u het hele jaar bezoeken door o.a. excursies te maken vanuit Reykjavik. 

Advies: Maak een eventuele stopover op IJsland op de heenreis omdat de aankomst- en vertrektijden dan veel gunstiger zijn dan op de terugreis.

 

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Keflavik + Keflavik – Reykjavik ca. 100 km
Welkom in Reykjavik
U vliegt met Icelandair naar Keflavik (luchthaven bij Reykjavik). Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt naar uw hotel in Reykjavik. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Reyjavik.


Dag 2: Ontdek de beroemde Golden Circle ca. 190 km
Hoogtepunten: Thingvellir National Park, Geysir en Gullfoss waterval
U verlaat met uw huurauto Reykjavik om de hoogtepunten in de Golden Circle te ontdekken. Uw eerste stop is bij Thingvellir, een UNESCO Werelderfgoed, waar de Mid Atlantische breuklijn aan het oppervlak ligt en waar de locatie ligt van het eerste parlement ter wereld. Vervolgens rijdt u door een vruchtbaar landbouwgebied naar Geysir. Hier kunt u de Strokkur bewonderen, een geysir die met een regelmatig interval een kolom water de lucht inspuit. Tien kilometer van hier ligt de beroemde Gullfoss waterval, waar de rivier Hvitá een indrukwekkende canyon heeft uitgeschuurd. Maak op weg naar uw overnachtingsadres nog een stop bij de Fridheimar kassen om te zien hoe op IJsland groenten worden gekweekt. Overnachting in de Flúdir regio.

Dag 3: Vulkaan Eyjafjallajökull en omgeving
Camera dag!
U rijdt langs de zeer bezienswaardige zuidkust naar de Eyjaflallajökull vulkaan, die in 2010 uitbrak en wekenlang het vliegverkeer lam legde. Stop bij het LAVA center in Hvolsvöllur. Geniet van de zwarte zandstranden en het rijke vogelleven aan de oceaanzijde van de weg en aan de landzijde liggen steile kust kliffen doorsneden met enorme watervallen en gletsjertongen. Maak een stop bij de Skogafoss en Seljalandsfoss waterval en de Myrdalsjokull gletsjer die de actieve Katla vulkaan bedekt. Hier kunt u een ijsgrot verkennen en snow mobilen op de gletsjer. Bekijk ook het leuke streekmuseum. Via de kust kliffen van Dyrholaey bereikt u het dorpje Vík waar u een enorme kolonie papegaaiduikers kunt bewonderen. Overnachting in de Flúdir regio.

Dag 4: Blue Lagoon, schiereiland Reykjanes & Reykjavik ca. 180 km
U rijdt vandaag terug naar het schiereiland Reykjanes. Hier kunt u een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kunt u een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Overnachting in Reykjavik.

Dag 5: Reykjavik – Keflavik luchthaven
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht naar uw volgende bestemming rijdt u naar de luchthaven Keflavik. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw volgende vlucht.

 

Prijzen en vertrekinformatie: Autoreis Langs de zuidkust van IJsland
01 mei 2019 – 30 september 2019
05 dagen / 04 nachten, vertrek: dagelijks.


Dit arrangement is optioneel te boeken in combinatie met vluchten van Icelandair

Prijsindicatie in euro per persoon:

Hotels: Hotel Reykjavik Lights & hotel Norouland 
Periode: 01 - 15 mei 2019 882
  16 - 31 mei & 16 - 30 sep 2019 991
  01 jun - 15 sep 2019 1086

 

Hotels: Hotel Icelandair Reykjavik Natura & Icelandair hotel Akureyri
Periode: 01 - 16 mei 2019 1057
  17 mei - 22 sep 2019 1270
  23 - 30 sep 2019 1085

Inbegrepen:

  • 02 Overnachtingen in het vermelde hotel in Reykjavik inclusief ontbijt in een 2 persoonskamer.
  • 02 Overnachtingen in het vermelde hotel in Akureyri inclusief ontbijt in een 2 persoonskamer.
  • Retourvlucht Reykjavik - Akureyri (exclusief luchthavenbelasting ca. € 35,- p.p.)
  • Bus excursie onder leiding van een gids naar Lake Myvatn.
  • Entreegeld voor Myvatn Nature Baths.