Uitbreidingsarrangement: Vancouver & Vancouver Island

Uitbreidingsarrangement: Vancouver & Vancouver Island


U kunt deze reis naar Canada uitbreiden met een verblijf op Vancouver Island in het Shawnigan Lake B&B:

 

Dag 15: Aankomst Vancouver 
U reist op eigen gelegenheid van de luchthaven naar het Holiday Inn Vancouver City Centre, alwaar u twee nachten verblijft (verblijfsduur kan worden aangepast aan uw wensen). De luchthaven van Vancouver ligt op ongeveer 30 minuten van het centrum. Dankzij de nieuwe Canada Line bereikt u binnen 25 minuten eenvoudig het centrum met een hogesnelheidstrein. De prijs voor een enkeltje ligt rond de $7,00. 

 

Dag 16: Vancouver 
Vandaag heeft u de gelegenheid om Vancouver te ontdekken.
Vancouver een jonge, levenslustige stad met een meeslepende charme en een nonchalante sfeer, een dynamische metropool, prachtig gelegen tegen een imposante achtergrond van diepgroene bergen in de brede delta van de Fraser River. Deze wereldstad herbergt levendige wijken, knusse restaurants en mooie winkels. Wandel door de historische wijk Gastown, fiets door het uitgestrekte Stanley Park met zijn totempalen en het beroemde aquarium, loop over de beroemde hangbrug Capilano Suspension en geniet van de multiculturele keuken. De makkelijkste manier om de stad te bekijken is met de hop-on-hop-off-bus (tickets verkrijgbaar in alle kiosken). Een comfortabele bus rijdt langs alle hoogtepunten van Vancouver. 


Dag 17: Vancouver – Shawnigan Lake / Vancouver Island ca. 100 km + ferry
U reist vanochtend terug naar de luchthaven van Vancouver. Hier neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de veerhaven Tsawwassen aan de zuidkant van Vancouver en checkt u in voor de veerboot naar Vancouver Island. De tocht met de ferry naar Vancouver Island is al een toeristische attractie op zich. Houd uw fototoestel bij de hand, het kan zomaar zijn dat u onderweg walvissen, zeearenden, dolfijnen of zeeleeuwen spot! Aangekomen op het eiland rijdt u naar uw accommodatie waar u drie nachten verblijft.


Shawnigan Lake Bed & Breakfast
De eigenaresse Gabriele heeft haar ziel en zaligheid verpand aan haar bed & breakfast en is bijzonder gastvrij en zeer betrokken bij het welzijn van haar gasten. De accommodatie ligt op zowel een uur rijden van Victoria als een uur rijden van Namaibo. Shwanigan Lake Bed & Breakfast beschikt over twee kamers en 1 appartement met eigen keuken. De accommodatie biedt gratis WiFi. De zeer keurige kamers zijn voorzien van een televisie,  een koelkast, een magnetron en koffie- & theefaciliteiten. Men heeft enkele leenfietsen ter beschikking om een tochtje te maken. U kunt gratis parkeren. 


Dag 18 - 19: Shawnigan Lake
Geniet vandaag van al het moois wat de stad Victoria u te bieden heeft. 

Victoria
De hoofdstad van British Columbia koestert zich in de koloniale erfenis van het Britse Rijk, met fraai verzorgde tuinen, Victoriaanse architectuur, dubbeldeks bussen en rijtuigen met paard voor toeristen. Victoria staat bekend om haar schilderachtige, oude gebouwen, de mooie oude straatlantaarns en de dubbeldekkers. Het zachte klimaat en de door water omgeven ligging aan de Juan de Fuca Strait dragen ertoe bij dat Victoria één van de populairste toeristenplaatsen van West Canada is. In deze stad vestigen zich steeds meer gefortuneerde senioren om bij mooi weer een partijtje golf te spelen. Het trekt ook jonge mensen aan die van zeilen houden en de mogelijkheden van de stad op waarde weten te schatten. Vanuit Victoria kunt u de ‘Orka watching’ excursie maken.

Dag 20 - 21: Shawnigan Lake – Vancouver
Vandaag steekt u met de ferry weer over naar het vasteland en rijdt u naar de luchthaven van Vancouver. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw volgende vlucht. De volgende dag komt u aan op Schiphol.

Dit verblijf is inbegrepen bij de reis, voor prijzen en vertrekmogelijkheden, zie de originele reis.