Schip: Symphony of the Seas

Schip: Symphony of the Seas


 

Symphony of the Seas ‘aan boord voelt het niet massaal aan’


Symphony of the Seas van Royal Caribbean is het grootste cruiseschip ter wereld. Voor nu dan, want inmiddels heeft de cruiserederij aangekondigd in 2021 met een nog groter schip te komen. Symphony is het 25ste schip in de vloot en behoort tot de Oasis Class. Het schip lijkt veel op haar drie voorgangers, compleet met ijsbaan, attracties als de Ultimate Abyss, twee Flowriders en Central Park: een park met hippe eetplekjes als Jamie’s Italian en het Park Café met verse bagels. Nieuw zijn de Ultimate Family Suite, Mexicaans restaurant El Loco Fresh, seafood restaurant Hooked, snoepwinkel Sugar Beach en glow-in-the-dark Laser Tag. Terugkerende favorieten aan boord zijn het Aqua Theater en restaurant Wonderland.

Vanaf november 2018 vaart de Symphony of the Seas vanuit haar thuisbasis Miami afwisselend zeven nachten de route Western Caribbean – Roatan (Honduras), Puerto Costa Maya (Mexico), Cozumel (Mexico) en Nassau (Bahama’s) – en zeven nachten Eastern Caribbean – met Philipsburg, St. Maarten, San Juan Puerto Rico en Labadee (privé-eiland).

De Symphony of the Seas biedt vele mogelijkheden. Er zijn veel restaurants, diverse zwembaden en allerlei sportmogelijkheden. U kunt dagelijks een rondje lopen over een speciaal hardlooptraject. Ook zijn er de Zip Line, Flowriders waar u op kunt surfen en de glijbanen waarmee u een paar dekken naar beneden gaat. Qua restaurants kunt u alle kanten op: Izumi Sushi, Jamie’s Italian en seafood restaurant Hooked en bij de buffet restaurants heeft u alle keuze. Op dit schip kunnen jong en oud zich vermaken. Musical Hairspray en de schaats- en zwemshow zijn aanraders. Voor de kinderen is er een kinderzwembad, spelletjes hal, een draaimolen en minigolf.

Wat is opvallend aan de Symphony?
Het geweldige entertainment aan boord. Een Holiday on Ice-show, de swingende Hairspray musical en de Aqua show.De familiehut waarbij u een glijbaan in de hut hebt en zelfs een klimmuur op het balkon. Hiermede onderscheidt Royal Caribbean zich van andere rederijen.

Voor wie is het geschikt?
Voor gezinnen met kinderen is de Symphony of the Seas uitermate geschikt. Zowel de faciliteiten als het entertainment zijn gericht op jong en oud. Er zijn echter ook lounges waar u de rust kunt opzoeken.

Tips!
Hoewel er genoeg specialiteitenrestaurants zijn, is de kwaliteit van de maaltijden in de centrale Main Dinning Room heel goed. Daarnaast is het een gezellig ingericht restaurant waar u echt op uw gemak zit. Wilt u toch in een specialiteitenrestaurant dineren, dan is Wonderland een aanrader. Geweldige ambiance en u wordt verrast door zowel de inrichting als de menukaart en gerechten.

Doe-tips: ga surfen op de Flowriders en glij van de Ultimate Abyss glijbaan van dek 16 naar dek 6. Verder is er lasergamen in Studio B en kunt u tokkelen over het schip met de Zip Line.

Symphony in cijfers

  • Het schip weegt 228.081 ton
  • ...is 362 meter lang
  • ...66 meter breed
  • ...heeft 16 gastendekken en 18 dekken in totaal
  • ...2759 hutten
  • ...waarvan 188 suites en 1768 balkonhutten
  • ...en plek voor 5518 gasten op basis van een tweepersoonsbezetting