Reisadvies voor Amerika tijdens corona

Reisadvies voor Amerika tijdens corona


Hoe zit ‘t met het Amerikaanse reisadvies tijdens corona? Door de pandemie zitten de landsgrenzen van Amerika al tijden dicht. Het aantal patiënten weegt natuurlijk niet op tegen de reislust die we moeten parkeren. Maar we willen weer naar Amerika, toch? Daarom leest u hier alles rondom corona en het reisadvies voor Amerika. 

Huidige situatie

Benieuwd of het mogelijk is om te reizen naar Amerika tijdens de coronaperiode? Dat snappen we en het is tegelijkertijd lastig om te zeggen. Op moment van schrijven (oktober 2021) is het nog niet mogelijk om naar Amerika te reizen in verband met corona. Wat we wel weten is dat per november 2021 de grenzen van Amerika waarschijnlijk weer geleidelijk open zullen gaan voor toeristen. Wanneer in november dit precies zal zijn, weten wij ook helaas nog niet. Hou daarom onze site, Facebook en Instagram goed in de gaten, indien u als eerste wilt weten wanneer u weer naar Amerika kunt reizen. We houden het nieuws rondom het reizen naar Amerika, tijdens deze corona periode, overigens nauwlettend voor u in de gaten. 

Dit doen we door bijvoorbeeld ieder dag de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Hier staat niet alleen het reisadvies op voor reizen naar Amerika tijdens corona, maar ook vind u hier meer informatie over Amerika en het coronavirus. Indien u alles wilt weten over het regelen van een testbewijs als coronabewijs voor uw reis naar Amerika, dan kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.

In ieder geval zullen we u als eerste het nieuwe reisadvies voor Amerika vertellen als het zover is!

Wat betekenen de verschillende kleurcodes voor Amerika?

Er zijn verschillende kleurcodes, die u vertellen welke restricties er zijn voor Amerika tijdens corona. Dit is zoals wij het ook kennen: groen, geel, oranje en als ergste rood. Bij deze laatste betekent dat door vergaande coronamaatregelen u het land of gebied niet in of uit kunt reizen. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele reisadviezen? Dan kunt u ook de gratis Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane downloaden. 

Boek met een gerust hart uw reis naar Amerika voor 2021/2022

Ondanks dat we niet weten wanneer Amerika precies weer bereisbaar zal zijn, kunt u met een gerust gevoel uw rondreis door Amerika bij ons samenstellen en boeken. Immers, de voorpret is toch ook altijd één van de leuke dingen bij een (verre) reis. Hoe dit kan? Doordat wij 15 Wijs op Reis garanties hebben. Hierdoor kunt u, onder andere, de reis kosteloos annuleren als blijkt dat de kleurcode van Amerika naar rood gaat. Tevens verzekert onze partner Allianz nu ook de medische kosten indien u onverhoopt ziek wordt tijdens uw reis naar Amerika.

Heb ik een PCR-test nodig voor mijn reis naar Amerika?

Mocht de Amerikaanse overheid u verplichten om een PCR-test te laten zien tijdens het inreizen, dan bent u bij WRC aan het goede adres. Wij willen het u zo gemakkelijk mogelijk maken, waardoor u ontzorgt op reis kunt gaan. We zijn een samenwerking aangegaan met Vaccinatie op Reis, een bedrijf met al meer dan 20 jaar ervaring met adviseren en vaccineren van reizigers naar het buitenland en wordt erkend door het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizen). Door deze samenwerking heeft u als klant van ons een aantal voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje. 

Wat zijn de voordelen om het via ons te doen?

Goede vraag. We zetten graag alle voordelen voor u op een rij: 

- de PCR-test kost slechts € 69,95 (afhankelijk van het gratis aanbieden door de Nederlandse overheid)

- u heeft de uitslag binnen 24 uur

- u kunt er ook ‘s avonds en in het weekend terecht

- er zijn ruim 25 locaties in het land waar u terecht kunt

- er zijn speciale VIP-testen, waarbij de PCR-test thuis afgenomen kan worden

- u kunt er ook terecht voor reisvaccinaties en reisadvies

Maak een afspraak; kies een datum en een locatie, betaal gemakkelijk met creditcard of Ideal en zorg dat u de afspraak in uw agenda zet. Klaar bent u!

Op onze website kunt u alles nog eens nalezen over het reisadvies voor reizen naar Amerika tijdens corona. Maar u kunt uiteraard ook altijd contact met ons opnemen. We staan u graag te woord!

Wij hopen, net als u, dat de grenzen snel weer opengaan en u kunt gaan genieten van een fantastische rondreis door Amazing Amerika. Neem bijvoorbeeld de Grand Tour West USA, waarbij u in 21 dagen langs alle beroemde nationale parken en de bekende steden reist.