8 Indrukwekkende Nationale Parken in USA

 • 8 Nationale Parken tijdens één reis
 • Yellowstone NP, het oudste natuurpark ter wereld
 • De beroemde parken: Bryce en Zion
 • 18 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AVS170922
 • Gemiddeld: 5 / 5 sterren
Al onze reizen zijn maatwerk

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen
 • Excursies

Autorondreis langs acht nationale parken in de Verenigde Staten

Tijdens deze reis bezoekt u maar liefst 8 indrukwekkende nationale parken in de Verenigde Staten. Dit zijn Yellowstone National Park, Grand Teton National Park, Arches National Park, Canyons National Park, Monument Valley National Park, Capitol Reef National Park, Bryce Canyon National Park en Zion National Park. De nationale parken in het westen van Amerika zijn de mooiste, de uitgestrektste en de best beschermde natuurgebieden ter wereld: hier leven zeldzame dieren en planten, grotendeels ongestoord door de mens. De bekende parken worden zeer druk bezocht, maar alleen op de toeristische plekken. Daarbuiten is het, net als in andere parken, rustig. Bijna nergens ter wereld vindt u in zo’n ontwikkeld land een zo’n ongerepte natuur als hier.
Yellowstone Park ‘Amerika’s Big Five’
Yellowstone, het oudste natuurpark ter wereld, profileert zich als de Serengeti van Noord-Amerika en u gaat er in feite ‘op safari’. Zoals men in Afrika trots is op de Big Five zo kunt u in Yellowstone ook op zoek naar de Amerikaanse Big Five: bizon, grizzly, wolf, dikhoornschaap en eland. Het park beslaat een oppervlakte van bijna 9000 vierkante kilometer en ligt op 2000 meter hoogte. In het park is meer dan 1500 kilometer aan wandelpad uitgezet. Wandelkaarten zijn bij elk rangerstation gratis verkrijgbaar. 
Kijk hier voor een beschrijving van de accommodaties tijdens de rondreis. 
Bekijk hier een prachtige film (ong. 5 minuten) en doe inspiratie op voor uw reis naar de USA!

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Salt Lake City
 • Dag 2 Salt Lake City – Pocatello ca. 270 km
 • Dag 3 Pocatello – West Yellowstone ca. 260 km
 • Dag 4 - 5 Yellowstone National Park
 • Dag 6 West Yellowstone – Grand Teton National Park ca. 190 km
 • Dag 7 Grand Teton National Park – Park City ca. 440 km
 • Dag 8 Park City – Arches National Park - Moab ca. 395 km
 • Dag 9 Moab - bezoek aan Canyonlands National Park
 • Dag 10 Moab – Monument Valley - Kayenta ca. 285 km
 • Dag 11 Kayenta – Torrey / Capitol Reef National Park ca. 320 km
 • Dag 12 Torrey / Capitol Reef NP – Bryce Canyon NP ca. 180 km
 • Dag 13 Bryce Canyon NP
 • Dag 14 Bryce Canyon NP – Springdale / Zion National Park ca. 135 km
 • Dag 15 Springdale / Zion National Park – Cedar City ca. 95 km
 • Dag 16 Cedar City – Salt Lake City ca. 420 km
 • Dag 17 Vliegreis Salt Lake City – Amsterdam
 • Dag 18 Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Salt Lake City
U vliegt per KLM nonstop vanaf Schiphol naar Salt Lake City. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw accommodatie.

Salt Lake City

Salt Lake City is in 1847 gesticht door een groep Mormonen, die werden geleid door de profeet Brigham Young, die het geweld in het Wilde Westen wilde ontvluchten. Vanaf het tempelplein worden gratis rondleidingen aangeboden langs de historische bezienswaardigheden. De eerste transcontinentale spoorweg bracht de stad veel welvaart. Vandaag de dag floreert er de mijnindustrie. In 2002 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. U kunt in Salt Lake City onder andere een lokale kopermijn bezoeken en het Olympic Park. Of breng een bezoek aan het Great Salt Lake, een meer met zout water.  

Dag 2: Salt Lake City – Pocatello ca. 270 km
U heeft de gelegenheid om vanochtend rond te kijken in Salt Lake City. Hierna begint u aan uw eerste etappe op weg naar het wereldberoemde Yellowstone National Park. U logeert halverwege in de plaats Pocatello. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Best Western Pocatello Inn

Het Best Western Pocatello Inn ligt net buiten Pocatello en beschikt over een 24-uursreceptie, binnenzwembad, fitnesscentrum en verwarmde jacuzzi. WiFi is beschikbaar in het hotel. Er is een ruime keuze aan eetgelegenheden in de omgeving. De 149 kamers zijn voorzien van telefoon, radio, kabel-televisie, koffie- & theefaciliteiten en strijkvoorzieningen.

Dag 3: Pocatello – West Yellowstone ca. 260 km
U rijdt vandaag naar het eerste nationale park ter wereld 'Yellowstone National Park' hier verblijf u drie nachten. 

Yellowstone National Park

Eén van de bekendste attracties van het park is de ‘Old Faithful’. Deze beroemde geiser dankt haar naam aan haar punctualiteit en voorspelbaarheid. De uitbarstingen van water en stoom die 56 meter hoog de lucht in gaan duren 1 tot 5 minuten. In Yellowstone lopen grote kuddes buffels vrij rond. Het park heeft dan ook de grootste populatie wildlife van de VS, een enorm meer, de Continentale scheidslijn, zo’n 10.000 geothermische bronnen en meer dan 1600 kilometer aan wandelpaden. U kunt heel veel interessante plekken in het park bezoeken vanaf aangelegde boardwalks. Behalve de geothermische activiteiten is het dierenleven in Yellowstone het meest indrukwekkende. Vanwege de geïsoleerde ligging en de enorme oppervlakte kunnen dieren hier gemakkelijk vrij rondlopen en leven in natuurlijke omstandigheden zoals zij dat al eeuwen lang hebben gedaan.

Dag 4 - 5: Yellowstone National Park
Er zijn talloze mogelijkheden waarop en hoe u Yellowstone National Park kunt bekijken. Vanaf de rug van een paard is één van de populairste mogelijkheden, variërend van een tocht van twee uur tot een complete dagtocht. De waterrijke gebieden en meren zijn voor het publiek toegankelijk. Zo kunt u per kajak vanaf het water de prachtige natuur aanschouwen. De talloze wandelpaden bieden onbegrensde mogelijkheden om te wandelen. Start bij voorbaat uw wandeling na een bezoek aan een ranger station of een bezoekersinformatiecentrum.
Dag 6: West Yellowstone – Grand Teton National Park ca. 190 km
Helaas is het weer tijd om het Yellowstone National Park te verlaten en rijdt u naar Grand Teton National Park. Dit park wordt beheerst door de ruige Teton Range bergketen, met meer dan dertig toppen boven de 3.300 meter. De hoogste berg is Grand Teton met een hoogte van 4.197 meter. Het uitzicht op de veelal besneeuwde bergtoppen is spectaculair. Stop bij één van de vele uitzichtpunten vanwaar u schitterende foto’s kunt maken. Aan de oostzijde ligt de Jackson Hole vallei met de drie meren Jackson, Jenny en Leigh Lake. Wat het park zo onvergetelijk maakt,  is niet alleen de verlatenheid en  de ontoegankelijkheid van de Teton Range, maar vooral de natuurlijke pracht van deze granieten barrière.
Dag 7: Grand Teton National Park – Park City ca. 440 km
Door een prachtig heuvelachtig landschap rijdt u zuidwaarts. U arriveert aan het einde van de middag in Park City. Het is een heel sfeervol plaatsje met schilderachtige gekleurde huizen. ‘s Avonds is Park City sfeervol verlicht en kunt u er heerlijk eten en een drankje drinken in één van de etablissementen.
Dag 8: Park City – Arches National Park - Moab ca. 395 km
U verlaat Park City en gaat op weg naar Arches National Park. Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor, als binnen de grenzen van Arches National Park. Naast de vele bogen komen in het park ook allerlei andere grillig gevormde rotsformaties voor. Een groot deel van het park is eenvoudig bereikbaar via een 18 mijl lange weg en diverse wandelpaden. Hierna rijdt u naar uw overnachtingsadres in Moab, alwaar u twee nachten verblijft.
Dag 9: Moab - bezoek aan Canyonlands National Park
Vandaag staat een bezoek aan Canyonlands National Park op het programma. Gedurende miljoenen jaren hebben de Green River, de Colorado River en hun zijrivieren zich een weg gebaand door het rotslandschap in Utah. Hierdoor is één van de meest ruige gebieden in de Verenigde Staten ontstaan, een bijna ondoordringbaar labyrinth van kloven met talloze natuurlijke bogen, bruggen en de meest grillige rotsformaties. Door de rivieren wordt het park in drie stukken verdeeld, die elk een eigen karakter hebben. Het drukst bezochte gedeelte is het hoog gelegen Island in the Sky District, vanwaar u spectaculaire uitzichten hebt over de omgeving. Het gedeelte dat The Needles wordt genoemd, wordt gedomineerd door kleurrijke rotsformaties. 
 
Dag 10: Moab – Monument Valley - Kayenta ca. 285 km
Het hoogtepunt vandaag is Monument Valley. De natuur in Monument Valley is prachtig: wandelend door de eindeloze en desolate woestijn, met hier en daar grote rode zandsteenformaties en tafelbergen, lijkt het alsof u in een echte westernfilm terechtgekomen bent. Hoewel Monument Valley officieel Amerikaans grondgebied is, is de exploitatie in handen van de indianen. Monument Valley is een Tribal Park.
 

Monument Valley Inn

Het Kayenta Monument Valley Inn ligt op ongeveer 40 kilometer van Monument Valley en ligt in Kayenta op het grootste Indianen Reservaat, de thuishaven van de Navajo en Hopi-stammen. Het hotel is voorzien van een receptie met kluisjes, restaurant, bar/lounge, winkeltje, gratis WiFi beschikbaar, zwembad met ligbedden en zonneterras en er is een jacuzzi. Het parkeren bij het hotel is gratis. De kamers zijn netjes ingericht met airconditioning, televisie, telefoon, koffiezetapparaat, minibar en badkamer met bad of douche. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Dag 11: Kayenta – Torrey / Capitol Reef National Park ca. 320 km
U reist vandaag naar Capitol Reef National Park. Dit is een minder druk park, maar daardoor zeker niet minder mooi! Het park dankt zijn naam aan de rotsformatie Capitol Dome, waarvan de vorm doet denken aan het Capitol in Washington DC. Dit nationale park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley, een woestijnlandschap met daarin hoog uitstekende zandstenen rotsen die door hun vorm aan kathedralen doen denken. In het zuiden is de ‘Waterpocket Fold’ een geologisch fenomeen; het is een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. 
 
Dag 12: Torrey / Capitol Reef NP – Bryce Canyon NP ca. 180 km
De route van Capitol Reef naar Bryce Canyon voert langs één van de mooiste landschappen die Amerika te bieden heeft. In Bryce Canyon aangekomen, raden wij u beslist aan een wandeling te maken door het park. Het wonderlijke, kleurrijke rotslandschap, de door de wind en regen gevormde zuilen (hoodoos) van Bryce, ziet u het beste vanaf één van de vele wandelpaden. 
Dag 13: Bryce Canyon NP
De gehele dag de gelegenheid om Bryce Canyon te ontdekken. In dit nationale park wacht u een sprookjesachtige wereld van roze en witte rotspieken, steile hellingen en op kastelen lijkende steenformaties. Van het Visitor Center loopt een 30 km lange panoramaweg langs de rand van de canyon. De mooiste uitzichtpunten zijn Bryce Point, Sunrise Point en Sunset Point. Er liggen goede wandelpaden. 
Dag 14: Bryce Canyon NP – Springdale / Zion National Park ca. 135 km
Springdale is de toegangspoort tot Zion National Park. Zion bestaat uit een groot ravijn met diverse canyons, uitgeslepen in een rotsplateau door de Virgin-rivier. Aangezien de eerste Europese kolonisten in het gebied mormonen waren, komen veel namen in het park uit de Bijbel. De mormonen beschouwden de stenen terrassen als de natuurlijke tempel van God in de hemelstad Zion. Zelfs nuchtere geologen werden bewogen door het landschap: de highlights hebben dan ook namen als The West Temple en The Great White Throne. De bekendste weg door het park, Zion Canyon Scenic Drive, is een ongeveer tien kilometer lange, kronkelige weg. Aan weerszijden van de weg liggen uitzichtpunten en beginpunten van wandelroutes. De mooiste wandeling is de ‘gateway to the narrows’: een geplaveid pad voert door de steeds nauwer wordende kloof tot er enkel nog plaats is voor de rivier.
Dag 15: Springdale / Zion National Park – Cedar City ca. 95 km
Cedar City wordt ook wel The Festival City genoemd en heeft haar bekendheid voornamelijk te danken aan haar universiteit, die het gehele jaar evenementen organiseert, waaronder het beroemde Shakespeare Festival. Op ongeveer tien kilometer van Cedar City ligt het kleine broertje van Bryce Canyon National Park: Cedar Breaks National Monument. Cedar Breaks bestaat uit een natuurlijk amfitheater van ruim zeshonderd meter diep. Als u erg van natuur houdt bezoekt dan ook de Kolob Canyons. De Kolob Canyons behoren tot een weinig bezocht gebied van Zion National Park. De toeristische route biedt uitzichten op roodkleurige rotsen en smalle canyons. Kolob Canyons heeft een eigen bezoekerscentrum.

Best Western Town & Country Inn

Dit hotel ligt in Cedar City en is voorzien van een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte en biedt gratis WiFi.

Alle 89 kamers zijn voorzien van een flatscreen-televisie, een iPod-dock, een magnetron en een koelkast. De comfortabele kamers hebben ook een bureau en een zithoek. Bekijk hier meer informatie over de accommodaties tijdens deze reis.

Dag 16: Cedar City – Salt Lake City ca. 420 km
U rijdt vandaag terug naar Salt Lake City. Wellicht heeft u nog gelegenheid om uw laatste inkopen te doen en uw reis af te sluiten met een gezellig etentje.
Dag 17: Vliegreis Salt Lake City – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Salt Lake City. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht naar Nederland.
Dag 18: Amsterdam
Aankomst op Schiphol. 

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 5 van de 5 sterren
8 Indrukwekkende Nationale Parken in USA 0 EUR
5 1 1
5
5


Afgelopen maandag zijn wij teruggekomen van een zonder meer indrukwekkende reis langs 8 parken in de VS. Onze reis was t.o.v. de standaardreis verlengd met enkele dagen en wij hadden gekozen voor een hotel-upgrade. De hotels waren zonder uitzondering goed tot uitstekend. Red Cliffs Lodge in Moab verdient het om apart genoemd te worden: de lodge is prachtig gelegen, het uitzicht onbeschrijflijk en op het terras kun je genieten van een heerlijke maaltijd (zowel ’s avonds als het ontbijt) met uitzicht op de Colorado-rivier en de bergen en met wat geluk rendieren die door de tuin lopen! Ook de parken zijn het bezoeken meer dan waard. Wij waren met name onder de indruk van Yellowstone (door de variatie van het landschap, de geisers en de dieren), Bryce Canyon en Zion. Ons advies aan reizigers na ons is om de door WRC beschreven ‘langere’ routes te nemen: je maakt wel meer kilometers (wij hebben in drie weken ongeveer 5.300 km gereden), maar daar staan vele prachtige bezienswaardigheden tegenover. Deze reis is wat ons betreft een aanrader met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Gemma en Henk de Vetter

toon meer

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

15 mei 2018 – 15 september 2018

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Vertrekperiode: 2 personen 3 personen 4 personen
Laagseizoen, vanaf 2356 1936 1692
Hoogseizoen, vanaf 2765 2315 2056

Indicatie vertrekperiode seizoen
Laagseizoen: 15 mei - 22 juni & 20 augustus - 15 september 2018.
Hoogseizoen: 23 juni - 19 augustus 2018.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam naar Salt Lake City met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 16 overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies, voor 2 personen: een 2 persoonskamer, 3 personen: een 3 persoonskamer en 4 personen: een 4 persoonskamer. Kijk hier voor de hotelbeschrijvingen van de hotels tijdens deze reis.
 • 16 Dagen autohuur van Alamo op basis van Gold pakket, ophalen en inleveren op de luchthaven van Salt Lake City. Bij deelname van 2 personen type Compact 4 deurs (CDAR) en 3-4 personen type Full Size 4-deurs (FCAR).
 • Routeboek.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Maaltijden, entreegelden nationale parken, parkeergelden.
 • Overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking. 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Salt Lake City Red Lion Salt Lake Downtown
Dag 2 Pocatello B.W. Pocatello Inn
Dag 3 - 5 West Yellowstone Brandin' Iron Inn
Dag 6 Grand Teton National Park Togwotee Mountain Lodge
Dag 7 Park City B.W. Plus Landmark Inn
Dag 8 - 9 Moab Big Horn Lodge
Dag 10 Kayenta Kayenta Monument Valley Inn
Dag 11 Torrey Broken Spur Inn
Dag 12 - 13 Bryce Canyon National Park Bryce View Lodge
Dag 14 Zion Park/Springdale La Quinta Inn & Suites
Dag 15 Cedar City B.W. Town & Country Inn
Dag 16 Salt Lake City Red Lion Salt Lake Downtown

Uitbreidingen

Stopover New York

Indien u naar de Verenigde Staten reist en u vliegt met United (via Newark), KLM/ Delta of British Airways/ American Airlines (via JFK Airport), kunt u in veel gevallen uw vlucht onderbreken in New York, voor een verblijf van een aantal dagen. Ontdek de bruisende stad New York door een stop op heen/ terug reis te maken.
Klik hier voor meer informatie over de stopover New York

€ 75,-

Excursies

Verleng uw reis met een prachtige treinreis door de Grand Canyon

Heeft u nog vakantiedagen over? Kijk dan eens naar de prachtige treinreis door de Grand Canyon met de historische Grand Canyon Rail!

Bekijk hier de mogelijkheden met Grand Canyon Rail.

€ 245,-