Verlenging gedetailleerd Toscane en Umbrië en een vleugje Marken

Verlenging gedetailleerd Toscane en Umbrië en een vleugje Marken


U kunt de reis "Gedetailleerd Toscane en Umbrië" uitbreiden met een vleugje Marken.

Verlenging met een bezoek aan de Marken


Marken
U kunt deze reis uitbreiden met een verblijf in de Marken. Deze streek wordt meer en meer bekend op de Nederlandse markt. Het lijkt veel op Toscane qua landschap en stadjes, maar dan met een aangenamer prijskaartje. Voor velen komt de Italiaanse Droom hier wel uit. In deze streek werd de realityshow met dezelfde titel opgenomen. Highlights zijn kunststeden als Urbino en Ascoli, de natuur met de grotten van Frasassi en de spectaculaire kust bij de Monte Conero en overal dat lieflijke glooiende landschap.

Dag 11: Marsciano – Montecarotto ca. 160 km
Vandaag gaat u de Apennijnen over om de komende drie dagen in de Marken te verblijven. Een laatste hoogtepunt van Umbrië mag niet ontbreken: Gubbio. De van oorsprong Romeinse stad heeft een middeleeuws karakter behouden en ligt aan de voet van de bergen. Voordat u overnacht in het glooiende wijngebied van de Verdicchio dei Castelli di Lesi rijdt u door de Apennijnen. Bij Frasassi/Genga zijn de toppen woest en kloosters in grotten uitgehouwen. U logeert drie nachten in Agriturismo Cadabo.


Agriturismo Cadabo
Cadabo is een oude familie boerderij die omgebouwd is tot een agriturismo om gasten te ontvangen. Deze agriturismo ligt op 4 kilometer van Serra de Conti. Cadabo ligt tussen de zee en de bergen, wat voor prachtige vergezichten zorgt. Er is een zwembad, een restaurant, tv-kamer en een veranda waar u kunt genieten van het uitzicht onder genot van een drankje. U kunt genieten van de heerlijke Italiaanse maaltijden in het restaurant. Agriturismo Cadabo heeft slechts 7 kamers, die allen voorzien zijn van airconditioning en een privébadkamer.

 

Dag 12: Montecarotto – bezoek aan het heuvellandschap
Rondom het wijnstadje Montecarotto bevindt zich een prachtig heuvellandschap met oude stadjes als Corinaldo en Ostra en panoramische wegen die nauwelijks onderdoen van de Orcia-vallei in Toscane. Een mooie route leidt u er door heen en natuurlijk mag u niet de lokale Verdicchio vergeten te proeven.


Dag 13: Montecarotto – bezoek aan Ancona en Monteconero
De hoofdstad van de Marken is Ancona, een levendige havenplaats, waar naast de vele ferries naar Griekenland een oud compact centrum de moeite waard is. De stad ligt ook aan de voet van de Monteconero. Naast wijngebied (prima rode wijn) ook het mooiste kustgebied bij Numana, waar krijtrotsen hoog oprijzen. Terug via een curiositeit, Loreto. Hier bevindt zich het huis van Jezus en Maria uit Nazareth, nadat deze in de 13de eeuw door engelen was overgevlogen.


Dag 14: Montecarotto – Bologna ca. 250 km
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Bologna. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Nederland.

De prijzen en vertrekmogelijkheden van bovengenoemde verlenging kunt u terugvinden bij de reis: Gedetailleerd Toscane en Umbrië.