Verlengingsarrangement Komodo

Verlengingsarrangement Komodo


Komodo ‘op zoek naar de draken’
Met zijn gevorkte tong, imposant lijf en bloeddorstige jachtmethodes, is de komodovaraan de bron van talloze legendes. Gevoed door verhalen van uit de koers geraakte zeelieden, zouden ze zelfs model hebben gestaan voor de vuurspuwende draken uit de Chinese mythologie. De grootste varaan ter wereld spreekt nog altijd tot de verbeelding. Jaarlijks ondernemen duizenden reizigers de trip naar de afgelegen eilanden Komodo en Rinca om de draken in hun eigen habitat te zien.

Dag 1: Vliegreis Denpasar (Bali) – Labuanbajo (Flores) 
U vliegt met Garuda Indonesia naar Labuanbajo op Flores. Na aankomst op Flores volgt de transfer naar uw accommodatie. 

Labuanbajo
Labuanbajo is een sfeervol, klein vissersdorp. Het ligt in het westelijk deel van Flores. Het gebied is ideaal om te zwemmen, snorkelen of duiken. Ook is het prettig om gewoon door de haven te wandelen en de vissersboten te bezichtigen. Wanneer u hier gaat duiken, ziet u een bijzondere diversiteit aan dieren. Zo zwemmen hier dolfijnen, roggen en walvissen. Vanuit het dorp worden diverse duiktours georganiseerd. Labuanbajo is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Komodo.

Golo Hill Top
Overnachting in Golo Hill Top, een prachtig gelegen guesthouse. Vanuit uw kamer heeft u een adembenemend uitzicht over de baai. De accommodatie ligt op loopafstand van het centrum en is tegen een heuvel gebouwd. De deluxe kamers – waarin u verblijft - hebben een eigen badkamer met een warmwater douche, inclusief ontbijt. 

Dag 2: Bootreis naar Komodo/Rinca
Vanochtend wordt u naar de haven gebracht en gaat u aan boord. U heeft keuzes uit verschillende categorieën boten. Tijdens de tocht zijn alle maaltijden inclusief. Snorkeluitrusting is niet inclusief en deze kunt u in Labuanbajo huren (is meestal niet aan boord aanwezig). De bemanning spreekt weinig Engels maar is uitstekend op de hoogte van stops en locaties. Ze zullen tijdens de tocht voor u koken. Tijdens de wandelingen op Komodo en Rinca betaalt u zelf voor een ranger, de entree van het park en het gebruik van een camera.

Programma tijdens de boottour Komodo & Rinca:
De route die u vandaag en morgen volgt is enigszins afhankelijk van stromingen en tijden. U vaart of eerst naar Komodo eiland of eerst naar het dichter bijgelegen Rinca eiland. Op beide eilanden maakt u een wandeling van ca. 2 uur op zoek naar varanen en andere wilde dieren. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te snorkelen. Volgens het standaardprogramma vaart u eerst naar Komodo waar u een wandeling maakt, vervolgens vaart u naar Rinca waar u overnacht in een beschermde baai. Op Komodo wandelt u door een droog en laag bos. U ziet en hoort hier vaak gekko’s en kaketoes. Jaren geleden werden de varanen hier gevoerd maar aangezien hierdoor de sterkere mannetjes werden bevoordeeld is men hier mee op gehouden. De dieren blijven echter wel terugkomen naar deze plek.

Bootkeuzes

 • Andika: De Andika is een eenvoudige boot waarbij u op het dek slaapt. Een dun matras (ca. 15 cm dik) wordt ’s avonds op het dek geplaatst. Overdag worden de matrassen opgeborgen en is er plaats op het dek voor een tafel en stoelen. Er is een westers zit-toilet dat u handmatig moet doorspoelen. U hebt de mogelijkheid om u te wassen met een mandi-bak (emmertje water over u heen spoelen). Capaciteit: maximaal 4 personen.
 • Cajoma Koe: Dek-boot met twee kleine slaapcabines (gescheiden door gordijnen) en fan. Er is een westers zit-toilet die u handmatig moet doorspoelen. U hebt de mogelijkheid om u te wassen met een mandi-bak (emmertje water over u heen spoelen).Capaciteit: maximaal 4 personen.
 • Cajoma Eco: De Cajoma Eco boot is een eenvoudige, maar ruime boot met 3 airconditioned cabines (met stapelbedden) waar u in overnacht. De badkamer/wc wordt gedeeld. Er is een zit-toilet en douche aanwezig (geen warm water). Ruim (deels overdekt) dek. Capaciteit: maximaal 13 personen.
 • Bintang Laut: De Bintang Laut is een airconditioned boot. Er is 1 cabine met slaapmogelijkheden voor 10-15 personen. De cabine is onderverdeeld met gordijnen. De airconditioning werkt via een generator. Vanwege het lawaai dat de generator maakt wordt deze om 22.00 uur ’s avonds uitgezet. Bintang Laut heeft verschillende boten.
 • Ayla: Airconditioned boot met 4 cabines en 2 gedeelde badkamers, westers toilet en douche (geen warm water). Ruim zonnedek en een overdekt dek. Capaciteit: maximaal 8 personen.
 • Alam Kita: Airconditioned boot met 2 cabines, elk met 2 stapelbedden. In 1 cabine passen 4 personen. Er is een gedeeld westers toilet met douche (geen warm water). Ruim zonnedek en een overdekt dek. Capaciteit: maximaal 8 personen.Dag 3: Einde boottocht
Wellicht kunt u nog een mooie ochtendwandeling maken en geniet van de prachtige vergezichten en het ruige landschap en/of snorkelen op een onbewoond eilandje. In de loop van de middag vaart u terug naar Labuanbajo. U overnacht wederom in Golo Hill Top.


Dag 4: Vliegreis Labuanbajo (Flores) – Denpasar (Bali)
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Labuanbajo. Vervolgens vliegt u met Gardua Indonesia weer naar Denpasar.

Prijzen en vertrek verlengingsarrangement 01 januari - 31 december 2018:

Op basis van boot :  Andika  Cajoma Koe  Cajoma Eco Bintang Laut  Ayla  Alam Kita 
2 pers 529 600 837 876 754 667
3 pers 453 530 659 702 665 553
4 pers 439 493 590 639 680 540

Prijsindicatie in Euro per persoon voor 4-daagse arrangement


Inbegrepen:

 • Vlucht Denpasar - Labuanbajo v.v. met Garuda Indonesia.
 • 2 x 01 overnachting in Hotel Golo Hiltop inclusief ontbijt.
 • 02-Daagse boottrip (1 overnachting) met boot naar keuze inclusief: 1x ontbijt, 2x lunch en 1x diner.
 • Permit voor Komodo Island National Park.
 • Informatiepakket.
 • Transfer hotel - boot v.v.
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

19 dagen Rondreis + Individueel
19 dagen
 • Privé rondreis Centraal en Oost Java.
 • Per trein van Solo naar Malang.
 • Verblijf op Bali op drie bestemmingen.
€ 2450,-
Bekijk
17 dagen Rondreis + Individueel
17 dagen
 • Ubud, het culturele centrum.
 • Dolfijnen spotten in Lovina.
 • Het witte zandstrand van Sanur.
€ 2080,-
Bekijk
17 dagen Rondreis + Individueel
17 dagen
 • Stranden: Balian Beach & Sanur.
 • Cultuur: Ubud & Karangasem.
 • Het veelzijdige en betoverende Bali.
€ 2135,-
Bekijk