Verlengingsarrangement Napier & Hawke's Bay 3 nachten/ 2 dagen

Verlengingsarrangement Napier & Hawke's Bay 3 nachten/ 2 dagen


Aan de oostkant van het noordereiland rondom de Art-Nouveau plaats Napier ligt Hawke’s Bay. Een unieke regio bestaande uit een ruige kust, dramatische heuvels, vruchtbare vlaktes, de karakteristieke Norfolk dennenbomen en vele palmbomen. Voor de afwisseling biedt de charismatische stad Napier een kleurrijk centrum in Art-Nouveau stijl, waar het aangenaam vertoeven is. Dit verlengingsarrangement kunt u prima inpassen op de route tussen Wellington en Taupo / Rotorua

Dag 1:

U verblijft 2 nachten in de Art-Deco stad Napier, omringd door het uitgestrekte landschap van Hawke’s Bay.  Voor een mooi uitzicht over de stad en omgeving rijdt u naar de Bluff Hill lookout. Het centrum van Napier met haar kenmerkende Art Deco architectuur laat zich het beste verkennen middels de Art Deco Walk. Een boeiende indruk op de geschiedenis van de stad, met name de wederopbouw na de aardbeving van 1931 krijgt u in het Hawke’s Bay Museum.

U kunt tegen meerprijs er voor kiezen om in Hawthorne House te overnachten, een sfeervolle accommodatie op 20 minuten rijden van Napier.

 

Art Deco Masonic Hotel

 

Dag 2:

Zowel het achterland van Hawke’s Bay als de kust lijn zijn schitterend. Dit is tevens het leefgebied van de Jan-van-Gent vogels of te wel de Gannet. De Jan-van-Gent is een grote zeevogel die in kolonies op de ruige kust van Cape Kidnappers leeft in de maanden september tot en met april. Ze vangen hun voedsel, voornamelijk vis, veelal door een spectaculaire duikvlucht de zee in. We hebben vandaag een tour van 3 uur geboekt, waarin u per 4x4 auto over het land van een enorme schapen en koeien boerderij naar de broedplek van de Jan-van-Genten kolonie wordt gereden. Het landschap van Cape Kidnappers is afwisselend met golvende heuvels, bossen, diepe ravijnen, rivierbeddingen en spectaculaire kliffen. U stopt onderweg bij schitterende uitkijkpunten, waaronder een uitkijkpunt op een klif ruim 100 meter boven zee, waarvandaan u de kolonie goed kunt observeren. Uw gids vertelt u over dit unieke natuurgebied en de grote zeevogels. 

Dag 3:

Na het ontbijt vervolgt u uw rondreis.

 

01 april 2023 - 31 maart 2024

Prijsindicatie in Euro per persoon bij 2 samen reizende personen: 

Reissom vanaf
245

Inbegrepen:

  • 2 overnachtingen op basis van logies
  • Halve dag excursie 4WD Safari van Jan-van-Gent kolonie op Cape Kidnappers

Niet inbegrepen:

  • Verlenging autohuur