Vakantie in de stad Groningen en op Schiermonnikoog

 • Stad Groningen ‘mix van cultuur en historie’.
 • Schiermonnikoog ‘gesigneerd door moeder natuur’.
 • Er gaat tenslotte niets boven Groningen.
 • 7 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ANL2011171
€ 260,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Vertrek uit Nederland specialist

Als Vertrek uit Nederland specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Vakantie in de stad Groningen en op Schiermonnikoog

 
De hoofdstad van de provincie Groningen is een bijzonder aangename studentenstad met een heel veelzijdig aanbod aan bezienswaardigheden. U kunt er uitgebreid winkelen, heerlijk eten in één van de vele restaurantjes of eetcafés, een museum bezoeken, naar de bioscoop en diverse stadswandelingen maken en dan even tot rust komen in één van de vele hofjes. 
 
Schiermonnikoog (bijgenaamd 'Lytje Pole') is de kleinste gemeente van Nederland qua inwonersaantal (ca. 922 inwoners). Het eiland kenmerkt zich door de prachtige natuur en rust; die rust wordt onder andere in stand gehouden doordat bezoekers hun auto op de vaste wal bij Lauwersoog moeten achterlaten. Het eiland is ongeveer 16 kilometer lang en 4 kilometer breed. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Het enige dorp heet ook Schiermonnikoog. Buiten het gelijknamige dorp bestaat Schiermonnikoog voor het merendeel uit natuur. Deze natuur is in 1989 aangewezen als Nationaal Park. U vindt er duinen, bossen, het wad, polders en een heel breed strand.
 

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst Groningen
U logeert drie nachten in Best Western Hotel Groningen Centre (verblijfsduur kan worden aangepast aan uw wensen). 

Best Western Hotel Groningen Centre

Deze accommodatie ligt op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station, Groninger Museum, de Grote Markt en de Martinitoren. Het hotel beschikt over een sfeervol Grand Café dat de gehele dag tot uw beschikking staat, een fitnessruimte en een parkeergarage (reserveren vooraf niet mogelijk en parkeerkosten bedragen ca. €17,50 per overnachting). De 77 comfortabele kamers zijn voorzien van een lcd-televisie, gratis WiFi, bureau en ruime badkamer.

Dag 2 - 3: Ontdek Groningen en omgeving
Deze dagen kunt u de stad Groningen en omgeving ontdekken.
Dag 4: Aankomst Schiermonnikoog
Indien u met het openbaar vervoer reist, dan reist u met de bus (openbaar vervoer) van Groningen naar Lauwersoog. Vanuit Lauwersoog vaart u in circa 45 minuten naar het autoluwe Schiermonnikoog. Bij aankomst op het eiland kunt u per bus of taxi richting dorp of strand. Er zijn in het hoogseizoen ook fietsen te huur op de veerdam. Kaartjes voor de afvaart kunnen worden gekocht bij het havenkantoor. Tevens bestaat de mogelijkheid om via de website van de rederij een E-Ticket te kopen. Hiermee voorkomt u op drukke dagen wachttijd voor het loket en kunt u met uw zelf geprinte kaartje direct inschepen.

U logeert drie nachten in Hotel Graaf Bernstorff  (verblijfsduur kan worden aangepast aan uw wensen).

Hotel Graaf Bernstorff

Midden in de levendige kern van het dorp Schiermonnikoog vindt u het statige Hotel Graaf Bernstorff. Genoemd naar de laatste particuliere eigenaar van het eiland; Graf (titel) Von Bernstorff. Het hotel herbergt een sfeervol restaurant, een knusse bibliotheek, 17 comfortabele en sfeervol ingerichte hotelkamers, 26 ruime appartementen en de recent gebouwde 17 luxe suites, eveneens gelegen aan de Reeweg. Hier is het, na omzwervingen over het eiland, aangenaam neerstrijken.

Dag 5 - 6: Schiermonnikoog
Geniet de komende dagen van het prachtige Schiermonnikoog.
Dag 7: Einde arrangement
U keert vandaag weer met de veerboot terug naar Lauwersoog. Hier stapt u op de bus naar Groningen of Leeuwarden of rijdt u met uw auto naar uw woonplaats.

Ongetwijfeld kunt u terugkijken op een bijzondere en gevarieerde reis in eigen land.

Routekaart

Recensies

Vakantie in de stad Groningen en op Schiermonnikoog 260 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen t/m 31 maart 2022

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Reissom  
330

Inbegrepen:

 • 03 Overnachtingen in Best Western hotel Groningen Centre in een 2-persoons standaardkamer op basis van logies.
 • 03 Overnachtingen in hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt..

Opmerking: de volgorde van uw verblijf kan worden aangepast en dit is soms zelfs noodzakelijk indien een accommodatie is volgeboekt op de gewenste data.

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden.
 • Vervoer.
 • Bijdrage garantiefonds SGR €5,- per persoon.
 • Reserveringskosten €30,- per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 3 Groningen Best Western Hotel Groningen Centre
Dag 4 - 6 Schiermonnikoog Hotel Graaf Bernstorff