Visum Amerika

Visum Amerika


Welke reisdocumenten voor Amerika moet u nou precies meenemen voordat u in het vliegtuig stapt richting The States? Wij leggen het u hier stap voor stap uit, zodat u onbezorgd (van de voorbereidingen) van de reis kunt genieten met de juiste reisdocumenten voor Amerika op zak.

Paspoort voor reis naar Amerika

Het eerste reisdocument voor Amerika is een hele logische: uw Nederlandse paspoort. U moet in het bezit zijn van een geldig (Nederlands) paspoort, dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. Daarnaast moet de terugvlucht geregeld zijn. Stap dus in met een retourticket op zak. Let erop dat kinderen (ook baby’s) een eigen paspoort nodig hebben om Amerika in te reizen! Ook voor de kleine reizigers onder ons moeten de reisdocumenten voor Amerika natuurlijk in orde zijn. Daarnaast is het verplicht om een visumvrijstelling aan te vragen middels de ESTA procedure. Hiermee ontvangt u uw visum voor uw reis naar Amerika. Dit is mogelijk voor een toeristisch bezoek van maximaal 90 dagen, voor reizigers met onder andere een Nederlands of Belgisch paspoort. 

ESTA: verplicht reisdocument

Om in aanmerking te komen voor zo’n ESTA visum, gaat u naar de website van de Amerikaanse overheid. De aanvraag voor dit reisdocument naar Amerika bestaat uit een vragenlijst die u online moet invullen. Aan het einde van deze aanvraag dient u te betalen. Dit kan middels een creditcard, de kosten hiervan zijn ongeveer 15 dollar (zo’n 13 euro) per persoon. Gaat u met uw gezin of met een groep op reis naar Amerika? Dan kunt u een groepsaanvraag indienen voor dit Amerikaanse reisdocument. De kosten per persoon blijven echter hetzelfde. Bijkomend voordeel: de ESTA is voor meerdere jaren geldig. Het visum is namelijk twee jaar geldig vanaf de dag van aankoop. Ook als u een overstap maakt in Amerika en u vliegt daarna door naar een andere bestemming buiten Amerika, dan heeft u ook een ESTA visum nodig. Reist u over land vanuit Canada? Ook dan is een ESTA verplicht.

U ontvangt een digitale goedkeuring voor dit reisdocument voor Amerika, zodat u weet dat alles in orde is. Heeft u deze niet direct ontvangen? Geen punt, het kan tot 72 uur duren, voordat de aanvraag goedgekeurd wordt. In de tussentijd kunt u wel inloggen om te kijken wat de status van uw aanvraag is. 

Reisverzekering voor Amerika?

Een reisverzekering bevelen wij altijd aan, niet alleen voor reizen naar Amerika, maar voor al onze reizen. Vraag ernaar bij onze reisspecialisten, zij kunnen u precies uitleggen hoe het zit met een reisverzekering als u naar Amerika gaat.

Rijbewijs?

Ook het rijbewijs hoort bij de benodigde reisdocumenten voor Amerika. Of u nu een rondreis gaat maken per huurauto of per camper, een geldig rijbewijs heeft u natuurlijk nodig. U kunt gewoon met uw Nederlandse rijbewijs reizen, een internationaal rijbewijs van de ANWB is niet nodig.

Hopelijk weet u zo alles over de benodigde reisdocumenten voor Amerika. Ook voor vragen over excursiemogelijkheden in Amerika en overige reisinformatie helpen we u graag. Alvast een goede voorbereiding gewenst en bovenal: fijne reis naar Amerika.