Visum Australië

Visum Australië


Indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit dient u voor een verblijf in Australië in het bezit te zijn van een geldig paspoort, voor de gehele duur van uw reis. Indien u onderweg een stopover maakt dient uw paspoort voor sommige bestemmingen nog minstens 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit die desbetreffende landen (niet van toepassing voor transitpassagiers die slechts een overstap hebben). Op de website van de Visumdienst kunt u nakijken wat per land de regels zijn. 

Bent u in het bezit van een Nederlands paspoort en bezoekt u Australië als toerist voor vakantie doeleinden, dan kunt een gratis elektronisch visum aanvragen (eVisitor). Met dit visum mag men binnen een periode van 12 maanden meerdere malen Australië bezoeken, voor maximaal 3 aaneengesloten maanden per bezoek. Het e-visum dient voor vertrek op het paspoort waarop men gaat reizen aangevraagd te worden. In 90% van de aanvragen wordt de binnen 2 dagen de aanvraag afgehandeld door de Australische immigratie dienst. Vraag hier uw visum voor Australië aan.

Indien u een andere nationaliteit bezit, voor een langere periode naar Australië reist of met een ander doel het land bezoekt, dan dient u een ander soort visum, tegen betaling aan te vragen. Meer informatie vindt u op de vermelde website.


Na aankomst op één van de luchthavens in Australië moet u rekening houden met een eventuele bodyscan.