Visum Nieuw-Zeeland

Visum Nieuw-Zeeland


NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) 

Nieuw-Zeeland voert een elektronische reistoestemming in voor reizigers die de nationaliteit hebben van één van de 60 landen die vallen onder het Visa Waiver programma, waaronder Nederlanders en Belgen. Dit wordt NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) genoemd.

Dit is verplicht voor reizigers die vanaf 1 oktober 2019 Nieuw-Zeeland binnen willen komen, voor een verblijf van maximaal 3 maanden die:

  • Reizen op een paspoort die valt onder een van de 60 visa waiver landen, waaronder Nederland en België.
  • Alle reizigers die per cruiseschip Nieuw Zeeland binnenkomen, ongeacht de nationaliteit
  • Reizigers die een over Australische ‘permanent resident’ document beschikken.

Reizigers met een Nieuw-Zeelands of Australisch paspoort en reizigers die over een geldig visum voor Nieuw-Zeeland beschikken, hoeven geen NZeTA aan te vragen. 

Aanvragen is mogelijk vanaf 1 juli 2019. Er zijn 2 officiële manieren om een NZeTA aan te vragen:

  1. De Immigration NZ mobiele app downloaden, kosten NZ$ 9,- per persoon
  2. Het online aanvraag formulier invullen op de officiële website van de Nieuw-Zeelandse immigratie dienst

De elektronische reistoestemming dient voor vertrek naar Nieuw-Zeeland afgehandeld te zijn. Het kan tot 72 uur duren voordat het NZeTA verzoek is afgehandeld. Reizigers die op het moment van inchecken op hun vlucht of cruise geen NZeTA toestemming hebben ontvangen, zullen geweigerd worden om aan boord te mogen gaan.

Meer informatie over de nieuwe regels is hier terug te lezen

Visitor Conservation and Tourism fee (IVL) 

Gelijktijdig met het invoeren van de NZeTA, voert de Nieuw-Zeelandse overhead de Visitor Conservation and Tourism fee (IVL) in. Deze taks is bedoeld om de Nieuw-Zeelandse natuur en infrastructuur op peil te houden. De kosten bedragen NZ$ 35,- per persoon. Deze kosten dienen voldaan te worden tijdens het aanvragen van de NZeTA. De IVL is net zo lang geldig als de NZeTA.