Camperreis Zuid-Afrika en wegdromen op Mauritius

 • Geniet van optimale vrijheid tijdens uw camperreis
 • Spot de Big 5!
 • Mauritius: een kleurrijk sprookje
 • 19 dagen
 • Camperreis
 • Individueel
 • Reiscode: AZA171206
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen
 • Excursies

Met een camper van Bobo of Britz door Zuid-Afrika en relaxen op Mauritius

Camperreis Zuid-Afrika en verblijf op Mauritius 
De luchtvaartmaatschappij KLM vliegt dagelijks non-stop tussen Amsterdam en Johannesburg v.v. Sinds 30 oktober 2017 vliegt KLM driemaal per week tussen Amsterdam en Mauritius v.v. Door toevoeging van een extra vlucht tussen Johannesburg en Mauritius met Air Mauritius kunt u deze twee bestemmingen combineren tot één reis. U kunt deze prachtige reis door Zuid Afrika ook boeken met verblijf op de Seychellen. De bekijk hier de reis.

Per camper door Zuid-Afrika
Indien u uw eigen reisschema wilt bepalen en dit ter plaatse wenst aan te passen, adviseren wij u om een camper te huren. Zuid-Afrika leent zich bij uitstek voor een vakantie per camper. Het wegennet is goed en er zijn voldoende kampeergelegenheden. Per camper door Zuid-Afrika reizen kent wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden en die afwijkend zijn t.o.v. het reizen per camper door bijvoorbeeld Noord-Amerika of Australië: 
 • U dient er rekening mee te houden dat u bij de benzinestations meestal niet met een creditcard kunt betalen en uitsluitend in contanten.
 • In Zuid-Afrika wordt links gereden.
 • Het wegennet is goed, de kwaliteit van de wegen wil nog wel eens te wensen over laten. Hierdoor kan het erg rammelen in uw camper.
 • Door de zgn. dirt road ligt het risico op een lekke band om de hoek.
Daar waar kamperen in Noord-Amerika en Australië een uitermate comfortabele manier van vakantie vieren is, is het in Zuidelijk Afrika wat meer avontuurlijk en zal er mogelijk wat vaker een beroep gedaan worden op uw flexibiliteit en handigheid.

Mauritius
De afgelopen jaren heeft Mauritius zich ontwikkeld van een eiland dat leefde van de landbouw tot een moderne vakantiebestemming. Vandaag de dag staat het vooral bekend vanwege luxe strandvakanties in extravagante hotels. Maar er is meer. Zo is Mauritius met één van de grootste koraalriffen ter wereld een populaire bestemming voor duikers en snorkellaars. Actievelingen kunnen er kitesurfen, bergwandelen, golfen, fietsen of diepzeevissen. Bovendien heeft het eiland een interessante, multiculturele samenleving. Dat het historische banden heeft met Nederland maakt het voor Nederlandse reizigers extra interessant. 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Johannesburg
U vliegt per KLM naar Johannesburg. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht KL 591 vertrek Amsterdam 10:35 uur en aankomst Johannesburg 21:20 uur. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens reist u op eigen gelegenheid met de shuttlebus naar uw airport hotel.

The Aviator OR Tambo

U vindt The Aviator op 3 km afstand van O.R. Tambo International Airport (luchthaven van Johannesburg). Door de goede ligging is het hotel een uitstekende plaats om te overnachten voor zowel de zakelijke reiziger als de vakantiereiziger. De sfeer en service zijn van de hoogste standaard.

Dag 2: Met een Britz of Bobo camper door Zuid-Afrika
In dit arrangement zijn 14 dagen camperhuur opgenomen (in Zuid-Afrika geldt ook de ophaal- en inleverdag als een huurdag). Echter, de huurperiode kan worden aangepast aan uw wensen. 

Britz Campers

Na aankomst neemt u contact op Britz Campers voor de transfer naar het verhuurstation. Het verhuurstation is geopend van maandag t/m vrijdag en op nationale feestdagen van 08:00 uur t/m 16:30 uur, op zaterdag van 08:00 uur tot 13:00 uur en is gesloten op zondag en Eerste Kerstdag. U dient bij het ophalen van de camper er rekening mee te houden dat de informatie en uitleg ca. 2-3 uur duurt. Dit is mede afhankelijk van de vragen die gesteld worden. De dag van op halen en de dag van inleveren worden als aparte huurdagen beschouwd. Bekijk hier de campertypes van Britz Campers.

Bobo Campers

Bij Bobo Campers is de transfer naar het camperbedrijf niet inbegrepen (wel terug naar het vliegveld). U reist op eigen gelegenheid (taxi) naar het verhuurstation of wij kunnen voor u de transfer regelen via Bobo Campers ad. ca. €11,- per persoon. Het verhuurstation is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30 uur tot 16:30 uur. De verhuurstations zijn gesloten op 25 december, 01 januari en paaszondag. Het is eventueel mogelijk de campers op te halen in weekenden en/of feestdagen (alleen op aanvraag en is afhankelijk van Bobo Campers). De campers dienen uiterlijk om 16:00 uur te worden ingeleverd. Bij inleveren op feestdagen of in weekenden kunnen afwijkende inlevertijden van toepassing zijn. Bekijk hier de campertypes van Bobo Campers.

Dag 3 - 13: Per camper door Zuid-Afrika
Indien u heeft gekozen voor een camperreis door Zuid-Afrika dan ontsnapt u aan het keurslijf waar u gewild of ongewild in verkeert. Tijdens deze camperreis kunt u genieten van uw vrijheid en de tijd vergeten. Wellicht is dat wel het allerbelangrijkste aan het reizen per camper. Het is niet van belang welke dag het is. Het landschap is op zaterdagmiddag net zo indrukwekkend als op woensdagochtend. Alle dagen zijn de moeite waard. Niets hoeft en niemand die u verplicht tot iets. ’s Ochtends kunt u met uw reisgenoten in de frisse buitenlucht uw plan voor die dag samenstellen terwijl u een kopje koffie drinkt.

Namukelekile, oftewel welkom, in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika; het land staat op menig lijstje ‘ooit-nog-te-maken-vakanties’. Of liet zo’n onuitwisbare indruk achter dat u erover nadenkt spoedig terug te keren. Redenen genoeg; dankzij een overweldigende natuur, een spannend wildleven en – niet op de laatste plaats – een kleurrijke bevolking. Natuurlijk doet iedereen de highlights als Kaapstad, het Krugerpark en de Tuinroute. Maar er is nog heel veel meer te ontdekken... En waarom niet per camper? Laat u tijdens uw camperreis verrassen door de schoonheid van Zuid-Afrika, maak kennis met de bijzondere culturen, bezoek de beroemde natuurparken en spot de Big 5 en geniet van de prachtige kustlijn.

Dag 14: Inleveren camper + vliegreis Johannesburg – Mauritius
Houdt u ruimschoots rekening met de vertrektijd van uw vlucht als u vandaag de camper inlevert? Voor het inleveren van de camper dient u 1 uur uit te trekken. U dient de camper schoon in te leveren en bij de camper dienen ook de watertanks en toilet geleegd te zijn. Hierna volgt de transfer naar de luchthaven alwaar u incheckt voor uw vlucht met Air Mauritius naar Mauritius. Op de luchthaven van Mauritius wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vindt de transfer plaats op basis van seat-in-coach naar uw accommodatie. U logeert 4 nachten in Hotel Les Cocotiers in een 2-persoons standaardkamer op basis van halfpension.
Dag 15 - 17: Mauritius
Mauritius heeft een kustlijn van 330 kilometer. Aan iedere kustzijde van Mauritius vindt u paradijselijke stranden, maar toch zijn er verschillen. In het noorden is Grand Baie een zeer populaire baai met talloze restaurants, winkels en bars. Trou aux Biches, ten zuiden van Grand Baie, is een baai met rustige stranden en een kalme, ondiepe zee. De oostkust staat bekend om de mooiste stranden en hier liggen ook de meeste hotels. De bezoeker vindt hier de rustige stranden Roches Noires en Poste Lafayette. De zuidkust heeft een onrustige zee en rotsen waardoor men hier minder goed kan zwemmen. Blue Bay in het zuidoosten is om die reden wel populair bij windsurfers en zeilers. Aan de zuidelijke kust liggen tevens de stranden van Bel Ombre, die omringd worden door kleurrijke bossen en plantages. Schiereiland Le Morne in het zuidwesten is geliefd onder surfers en de badplaats Flic en Flac is rijk aan langgerekte stranden met ondiep water.
Dag 18: Vliegreis Mauritius – Amsterdam
De luchtvaartmaatschappij KLM vliegt 3x per week tussen Amsterdam en Mauritius v.v. De terugreis vindt plaats op iedere dinsdag, vrijdag en zondag. Al vroeg in de ochtend vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Mauritius. Hier checkt u in voor uw KLM-vlucht naar Nederland. U vertrekt omstreeks 10:00 uur en komt dezelfde dag omstreeks 19:00 uur aan op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Camperreis Zuid-Afrika en wegdromen op Mauritius 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 december 2017 – 31 oktober 2018

Boek nu een (combinatie)reis naar Mauritius en ontvang € 50.- korting per persoon.


Prijsindicatie
in Euro per persoon
:

Camperhuur Zuid Afrika & Mauritius
Aantal personen 2 personen 4 personen
Camperhuur op basis van Bobo Britz Bobo Britz
01 jan, 01 feb, 01 mrt & 01 apr 18 2359 1888 2008 1785
01 mei, 01 jun 18 2392 1861 1889 1758
08 jul, 08 aug 18 2462 2240 2073 2010
01 sep & 01 okt 18 2332 2110 1943 1880


Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Johannesburg - Mauritius - Amsterdam met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Zuid Afrika
 • 01 Overnachting in een hotel nabij de luchthaven van Johannesburg op basis van een 2 persoonskamer met logies en ontbijt.
 • 14 Dagen camperhuur met naar keuze een camper van Bobo campers of Britz Campers.
 • Camperhuur Bobo:
  14 Dagen camperhuur van Bobo op basis van een CDW midi dekking, voor 2 personen type: Discoverer Fun en voor 4 personen type Discoverer 4.
 • Ongelimiteerd aantal kilometer.
 • CDW midi (eigen risico R19000), tegen meerprijs of CDW maxi (eigen risico R0) mogelijk, zie algemene voorwaarden.
 • Lokale belastingen.
 • Diefstalverzekering.
 • Transfer verhuurstation naar de luchthaven.
 • Camperhuur Britz:
 • 14 Dagen camperhuur van Britz op basis van standaard dekking, voor 2 personen type MSEP: Nissan 2.4L Petrol 4x4 single cab en voor 4 personen type MDE: Nissan 2.4L Diesel 4x4 double cab.
 • Mauritius
 • Meet & Greet op de luchthaven.
 • Gedeelde transfer (seat-in-coach) van luchthaven - accommodatie v.v.
 • 04 Overnachtingen in Hotel Les Cocotiers in een 2-persoons standaardkamer op basis van halfpension.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.
 • Bobo campers:
 • Transfer luchthaven - verhuur depot van Bobo.
 • Gauteng Provincie wegenbelasting ZAR 800,-.
 • Britz & Maui Campers
 • Contract Fee ZAR 150,-.
 • E-toll bij ophalen in Johannesburg ZAR 500,-.

Optioneel bij te boeken:

 • Bobo Campers CDW maxi € 5,- per huurdag.
 • Britz Campers: Super Cover € 23,- per huurdag.
 • Excursies in Zuid Afrika (boek uw excursies in Zuid Afrika gelijktijdig met uw reis en ontvang een korting op de excursieprijzen.)

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 14 - 17 Baie du Tombeau Hotel Les Cocotiers

Uitbreidingen

Excursies

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch of een Whale Watching Tour in Hermanus? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 18,-