Kindvriendelijk Zuid-Afrika

 • Speciale reis met kinderen
 • Bezoek aan Kruger National Park
 • Op zoek naar de "Big Five"
 • 17 dagen
 • Autoreis
 • Individueel, Reizen met kinderen
 • Reiscode: AZA160926
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen
 • Excursies

Met uw kinderen naar Zuid-Afrika

Een bezoek aan Zuid-Afrika moet zowel voor jong als oud een onvergetelijke herinnering zijn. Met deze doelstelling in ons achterhoofd zijn wij op zoek gegaan naar locaties, excursies en accommodaties die voor de hele familie geschikt zijn en waarbij plezier, avontuur en gastvrijheid erg hoog in het vaandel staan.


Gelukkig is Zuid-Afrika een erg divers land waar voor alle leeftijden zeer veel te beleven en te bezichtigen is. Dat is de reden dat wij ieder jaar veel reizigers kunnen verwelkomen op deze bestemming en hebben wij de ervaring om ons goed in te kunnen leven in de reiziger. Met deze ervaring zijn wij op de genoemde bestemmingen belandt die voor het hele gezin zullen bijdragen aan een geweldige en onvergetelijke vakantie.

Wij wensen u alvast een fantastische reis toe!

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Johannesburg
U vliegt per KLM naar Johannesburg. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens reist u op eigen gelegenheid per shuttle service naar uw airport hotel.
Dag 2: Johannesburg – Drakensberg ca. 400 km
Vanochtend haalt u uw huurauo op bij het verhuurdepot op de luchthaven. Hierna begint u aan uw indrukwekkende autorondreis. Het is een mooi gezicht de bergtoppen vanuit de verte steeds dichterbij te zien komen. U verblijft twee nachten in Drakensberg, zodat u de tweede dag de tijd heeft om dit gebied al wandelend te verkennen. Hier ligt het uKhahlamba National Park, één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Indrukwekkende pieken worden afgewisseld met diepe dalen omgeven door ongerepte wildernis. Het landschap neemt de meest waanzinnige vormen aan die u ooit heeft gezien. Het Amfitheatre is een brede halvemaanvormige basalten wand van maar liefst 6 km breed en 1500 meter hoog. Dit wordt nog indrukwekkender door de Tugela Falls die hier van 900 meter naar beneden donderen.

Ardmore Guest Farm

Ardmore Guest Farm ligt in de schitterende Champagne Vallei van de Centrale Drakensbergen. Het echtpaar Sue en Paul Ross complementeren het schitterende landschap met een ontspannen verblijf, zodat een bezoek aan Ardmore een gedenkwaardige ervaring zal zijn.

Dag 3: Drakensberg
De geologische vorm van Zuid-Afrika kan heel simpel beschreven worden als een binnenlands hoogland, in het westen, oosten en zuiden omringd door berghellingen. De bergketen van de Drakensberg maakt deel uit van de oostelijke glooiingen, die ongeveer 4000 meter hoog zijn. De Bergen van de Draken zijn gevormd door erosie. De basis van de berg was oorspronkelijk deel van het supercontinent Gondwanaland dat ongeveer 300 tot 100 miljoen jaar geleden uiteen viel om de nieuwe continenten, zoals Afrika, Antarctica, India en Zuid-Amerika te vormen.
Dag 4: Drakensberg – uMhlanga Rocks ca. 275 km
U verlaat het berggebied en rijdt via de Howick Falls en Pietermaritzburg naar uMhlanga Rocks. Dit kustplaatsje was oorspronkelijk deel van de suikerplantage van Sir Marshall Campbell. Hij was het die de kleurrijke riksja introduceerde op de boulevard van Durban. Toen een verbinding werd aangelegd tussen Mount Edgecombe en Umhlanga Rocks, werd het gebied populair bij de lokale boeren die kleine kavels aan de kust huurden en er vakantiehuisjes op bouwden. In 1931 werd Umhlanga Rocks tot dorp uitgeroepen en meer huizen, hotels, pensions en winkels werden bijgebouwd. Het eerste hotel, het Victoria Hotel, werd gebouwd en werd het Umhlanga Rocks Hotel genoemd. Het eerste strandhutje, de Oyster Box, werd in 1869 gebouwd en is nu het Oyster Box Hotel. Het tinnen dak van dit huisje werd gebruikt als navigatiebaken tot dat in 1953 de automatische vuurtoren werd gebouwd.
Dag 5: uMhlanga Rocks – St. Lucia ca. 220 km
Na het ontbijt is het een korte rit naar St. Lucia, het hart van het iSimangaliso Wetlands Park. St. Lucia is een leuke plaats aan de Indische Oceaan en een prachtig merengebied. In het centrum van dit gezellige dorpje vindt u leuke restaurants, gezellige barretjes en winkels waar u mooie souvenirs kunt kopen.

Shonalanga Lodge

Shonalanga ligt in het hart van St. Lucia, een kleine stad op een Werelderfgoed Gebied. Shonalanga ligt binnen de grenzen van het Groter St. Lucia Wetland park Reservaat, het grootste reservaat in Afrika. Winkels, restaurants en het strand liggen op loopafstand.

Dag 6 - 7: St. Lucia
U heeft vandaag en morgen de gelegenheid om kennis te maken met Lake St. Lucia en eventueel het mooie Hluhluwe National Park te verkennen. Er is hier echt van alles te beleven. Zo kunt u met uw eigen auto naar de St. Lucia Wetlands, op circa 45 minuten rijden. Rond het veertig kilometer lange St. Lucia meer liggen verschillende ecosystemen, moerassen, wet- en bushlands en grasvlakten. Naast krokodillen ziet u er nijlpaarden, flamingo’s, pelikanen en andere visetende vogels. Vanuit St. Lucia dorp vertrekt er ook twee keer per dag een boot voor een ongeveer twee uur durende cruise over de rivier. Bekend is Hluhluwe-Umfolozi Park, vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter. Bij uw verblijf is een Zulu Lesson inbegrepen.

Zulu Lesson

In een uur leert u enkele Zulu woorden en veel voorkomende zinnen, zoals begroetingen en hulp vragen. De les wordt in de accommodatie gegeven door Wendy Ngobile. Het is een informele en enthousiasmerende activiteit met de nodige Afrikaanse humor.

Dag 8: St. Lucia – Mbabane/Swaziland ca. 300 km
U neemt vanaf Hluhluwe de snelweg richting Swaziland. Vanaf de grens met KwaZulu-Natal rijdt u vanaf Golela langs de grens met Mozambique en langs Big Bend (grote bocht) en Manzini naar het noorden naar Swaziland. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u naar uw overnachtingsadres. Het koninkrijk Swaziland heeft ruim 1 miljoen inwoners. De hoofdstad heet Mbabane. In het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. Door het warme klimaat en de regenbuien in de zomer is er een veelvoud aan prachtige bomen en planten te vinden. Swaziland is een arm land hoewel de economie redelijk gezond is. De Engelse taal wordt door vrijwel iedereen gesproken en verstaan. De meeste attracties zijn te vinden in de buurt van Lobamba in de Ezulwini vallei.
Dag 9: Mbabane/Swaziland – Hazyview ca. 250 km
U vervolgt uw reis in noordelijke richting. Vanuit Swaziland rijdt u via Nelspruit naar het voormalige Transvaal. De route is prachtig! U logeert twee nachten in Hazyview.

Hamilton Parks Country Lodge

Hamilton Parks Country Lodge is een comfortabel hotel met 14 slaapkamers, gelegen op een prachtig landgoed. Het ligt vlakbij Hazyview en op slechts 25 minuten rijden van het Kruger National Park. Ook de Blyde River Canyon en de Great Escarpment liggen op korte afstand.

Dag 10: Hazyview
Hazyview, gelegen in de provincie Mpumalanga, is een tropisch paradijs en een handelscentrum. Het kreeg haar naam door de laaghangende mist die hier opkomt wanneer de temperatuur hoog is. Dit dorp werd belangrijk in 1959 toen hier een postkantoor werd gevestigd. Hazyview ligt temidden van de spectaculaire natuurwonderen van het voorgebergte zoals de Blyde River Canyon en de vele wildparken waaronder het Kruger National Park. Ongeveer 5 kilometer buiten Hazyview richting Graskop ligt het Shangana Cultural Village. De markt aldaar is een plek waar lokale en/of traditionele handvaardigheidsproducten te koop worden aangeboden.
Dag 11: Hazyview – Hoedspruit ca. 100 km
Hoedspruit is een klein dorpje maar met een grote naam, gelegen net buiten het Kruger National Park. Hoedspruit is een uitstekende uitvalsbasis om dit deel van het Kruger Park te observeren. Van hieruit worden verschillende wandelsafari’s en game drives naar het Kruger Park georganiseerd. Dit wereldberoemde, 20.000 km2 grote wildpark herbergt de grootste rijkdom aan soorten dieren van het Afrikaanse continent. Op acht plaatsen staan toegangspoorten naar het Kruger Park.
Bij uw verblijf is 1 Big 5 Game Drive inbegrepen en een Children’s Ranger Course.
Dagdeel 1/2

Children’s Ranger Course

Dit is een interessante en leuke manier om de Afrikaanse jungle te leren begrijpen. Over zowel grote als kleine dieren wordt verteld. Planten en bomen worden niet vergeten. Overleven in de jungle is ook een onderwerp. Aan het einde van de cursus is een diploma uitreiking.

Dagdeel 2/2

Pezulu Tree House Lodge

Pezulu is een kleine, exclusieve lodge die bestaat uit acht unieke boomhutten. De units zijn gebouwd rond de bomen, wat resulteert in enorme takken die nog steeds door de boomhutten groeien. Vroeg in de ochtend en laat in de middag worden er game drives georganiseerd begeleid door ervaren gidsen. Pezulu ligt dichtbij Kruger National Park, de spectaculaire Panorama Route en bij HESC (een rehabilitatiecentrum voor wilde, gewonde dieren).

Dag 12: Hoedspruit – Ohrigstad ca. 100 km
Ohrigstad is de oudste stad van de Panorama Route, gesticht in 1845 door Hendrik Potgieter, een zeer gekend leider van de Voortrekkers. Onderweg kunt u onder andere een bezoek brengen aan de Blyde River Canyon. Bij Blyde Riverspoort, het punt waar de rivieren Treur en Blyde samenkomen, wordt u verrast door één van de grootste natuurwonderen van Afrika, de imposante kloof van rood zandsteen, die vrijwel recht omlaag loopt naar het water beneden. Blyde River Canyon is de derde grootste canyon van de wereld, hij is ruim 20 km lang en er zijn kliffen van wel 700 à 800 meter hoog vanaf de rivierbedding. Ook kunt u vandaag de beroemde attracties bekijken zoals God’s Window, Pilgrims Nest, Three Rondavels en Bourkes Luck Potholes.

Hannah Game Lodge

Dit prachtige natuurreservaat omvat meer dan 8.000 malariavrije hectare bushveld. Professionele, vriendelijke en behulpzame service karakteriseert deze gezellige getaway. Hannah is een weerspiegeling van Afrika in al zijn glorie. Een combinatie van de geluiden, geuren en kleuren van het continent. Een volledig uitgeruste bar is aanwezig en op het terras kunt u heerlijk genieten van de zonsondergang, of gewoon lekker zonnen in de namiddag. Deze accommodatie heeft alles: heerlijke maaltijden, echte natuur en wild, game drives en vele andere activiteiten. Hannah is een stukje paradijs voor iedere natuurliefhebber.

Dag 13: Ohrigstad – Johannesburg ca. 360 km
Helaas is er al weer een einde gekomen aan deze fantastisch reis door het noorden van Zuid-Afrika. U rijdt terug naar Johannesburg.
Dag 14: Vliegreis Johannesburg – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht reist u naar de luchthaven van Johannesburg. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht(en).
Dag 15: Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Routekaart

Recensies

Kindvriendelijk Zuid-Afrika 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 mei 2017 - 31 oktober 2017 

Prijsindicatie in Euro, alleen van toepassing voor een reisgezelschap van: 2 volwassenen en 2 kinderen onder 12 jaar.

Type accommodatie B&B  upgrade
Vertrek uit Nederland familie familie
01 mei 17 - 07 jul 17 5467 6311
08 jul 17 - 19 aug 17 5817 6661
20 aug 17 - 31 okt 17 5467 6311

Weekendtoeslag vlucht KLM:
Bij vertrek van de heen- en / of terugreis op vrijdag, zaterdag of zondag, betaalt u een weekendtoeslag van € 20,- per persoon per enkele reis.

Prijs op aanvraag:
Indien de samenstelling van uw reisgezelschap anders is dan 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar, is de prijs op aanvraag. 


Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam-Johannesburg v.v. met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Meet en Greet op de luchthaven door onze lokale agent, overhandiging van uw vouchers en algemene informatie.
 • 14 Overnachtingen in, naar keuze B&B of upgrade accommodaties of gelijkwaardig op basis van familie kamers inclusief ontbijt.
 • 1 game Drive in Pezulu, kinder Ranger cursus in Pezulu (Ranger cursus alleen voor kinderen)
 • 14 Dagen autohuur van Avis, ophalen dag 2 ochtend, inleveren dag 15 namiddag op Johannesburg Airport.
  Op basis van premium dekking, Type CDMR.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

 

Opmerkingen m.b.t. de accommodaties:
De vermelde accommodaties zijn voorbeeld accommodaties.  I.v.m. beperkte beschikbaarheid van de genoemde accommodaties wordt een gelijkwaardige accommodatie gereserveerd (zonder overleg) indien de genoemde accommodatie is vol geboekt.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel Upgrade hotel
Dag 1 Johannesburg The Aviator Genesis Suite Hotel - Johannesburg
Dag 2 - 3 Drakensberg Ardmore Guest Farm Ardmore Guest Farm
Dag 4 uMhlanga Rocks The Honey Pot Guest House Caza Beach Guest House
Dag 5 - 7 St. Lucia Shonalanga Lodge Elephant Coast Guesthouse
Dag 8 Mbabane Mountain Inn Royal Swazi Spa - Ezulwini
Dag 9 - 10 Hazyview Hamilton Parks Country Lodge Tinkers Lakeside Lodge
Dag 11 Hoedspruit Pezulu Tree House Lodge Pezulu Tree House Lodge
Dag 12 Ohrigstad Hannah Game Lodge Hannah Game Lodge
Dag 13 Johannesburg The Aviator

Uitbreidingen

Excursies

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch of een Whale Watching Tour in Hermanus? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 18,-