0 van 15

Voor altijd op uw netvlies

 • Ga op zoek naar de 'Big Five'
 • Maak een cruise op Lake St. Lucia
 • Bezoek het uKhahlamba NP
 • 17 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AZA170718
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Debbie Heikamp
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Debbie Heikamp alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen
 • Excursies

Een indrukwekkende rondreis door Zuid-Afrika

Deze fly & drive laat u kennis maken met de bekende provincies Mpumalanga (voormalig Transvaal) en Kwa Zulu Natal. U maakt uitgebreid kennis met o.a. het Krugerpark, het imposante Drakensgebergte, goudzoekersstadjes, schilderachtig Swaziland en de kust van de Indische Oceaan. Een ideale manier om in uw eigen tempo dit fantastische land te ontdekken dat altijd op uw netvlies zal blijven.
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam - Johannesburg
 • Dag 2 Johannesburg - Pretoria
 • Dag 3 Pretoria - Ohrigstad
 • Dag 4 - 5 Ohrigstad - Hoedspruit
 • Dag 6 Hoedspruit - Kruger National Park
 • Dag 7 Kruger National Park - Hazyview
 • Dag 8 Hazyview
 • Dag 9 Hazyview - Swaziland
 • Dag 10 Swaziland - St. Lucia
 • Dag 11 St. Lucia
 • Dag 12 - 13 St. Lucia - uMhlanga Rocks
 • Dag 14 - 15 uMhlanga Rocks - Drakensberg
 • Dag 16 Drakensberg - Johannesburg + vliegreis Johannesburg - Amsterdam
 • Dag 17 Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Johannesburg
U vliegt per KLM naar Johannesburg. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens reist u op eigen gelegenheid naar uw airport hotel.
Dag 2: Johannesburg - Pretoria
Vanochtend adviseren wij u de huurauto op te halen om hiermede Pretoria en omgeving te verkennen. Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika in de provincie Gauteng en is tevens gedurende de helft van het jaar regeringsstad. Het is een rustige, aantrekkelijke stad met prachtige Jacaranda bomen die gedurende oktober en november in bloei staan met kleurige paarse bloemen. Het toeristenbureau (Tourist Rendezvous Centre) bevindt zich op de Prinsloo Street in het centrum. Church Square ligt in het hart van Pretoria en wordt omringd door indrukwekkende, openbare gebouwen zoals het Paleis van Justitie. Op de begraafplaats Heroes Acre liggen een aantal historische personen, waaronder Paul Kruger. Het Kruger House is overigens dagelijks te bezichtigen. Iets buiten het centrum liggen de Union Buildings. Dit schitterende gebouw is opgetrokken uit rode zandsteen en heeft de vorm van een halve maan. Pretoria heeft een aantal musea waarvan het National Museum of Culture, het Pretoria Art Museum en het Police Museum het bekendst zijn.
Dag 3: Pretoria - Ohrigstad

De te rijden afstand: ca. 350 km

Na het ontbijt gaat u op weg naar Ohrigstad of Mpumalanga, afhankelijk van uw keuze van accommodatie. U rijdt dwars door de natuur van Mpumalanga, via de plaatsjes Witbank, Middelburg, Dullstroom en Lydenburg. Het stadje Lydenburg ligt aan de voet van de Long Tom Pas (2200 meter) die Lydenburg verbindt met het plaatsje Sabie. Hier begint officieel de Panorama route. Onderweg kunt u ook stoppen in Cullinan om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Premier Diamond Mine. Ohrigstad is de oudste stad van de Panorama Route, gesticht in 1845 door Hendrik Potgieter, een zeer gekend leider van de Voortrekkers. 

Hannah Game Lodge

Dit prachtige natuurreservaat omvat meer dan 8.000 malariavrije hectare bushveld. Professionele, vriendelijke en behulpzame service karakteriseert deze gezellige getaway. Hannah is een weerspiegeling van Afrika in al zijn glorie. Een combinatie van de geluiden, geuren en kleuren van het continent. Een volledig uitgeruste bar is aanwezig en op het terras kunt u heerlijk genieten van de zonsondergang, of gewoon lekker zonnen in de namiddag. Deze accommodatie heeft alles: heerlijke maaltijden, echte natuur en wild, game drives en vele andere activiteiten. Hannah is een stukje paradijs voor iedere natuurliefhebber. 

Dag 4 - 5: Ohrigstad - Hoedspruit

De te rijden afstand: ca. 100 km

Hoedspruit is een klein dorpje maar met een grote naam, gelegen net buiten het Kruger National Park. Hoedspruit is een uitstekende uitvalsbasis om dit deel van het Kruger Park te observeren. Van hieruit worden verschillende wandelsafari’s en game drives naar het Krugerpark georganiseerd. Dit wereldberoemde, 20.000 km2 grote wildpark herbergt de grootste rijkdom aan soorten dieren van het Afrikaanse continent. Op acht plaatsen staan toegangspoorten naar het Kruger Park. Wie heeft gekozen voor B&B accommodaties logeert in Thornhill Safari Lodge. Wie kiest voor de superior accommodaties verblijft in Manyeleti in het Pungwe Bush Camper, grenzend aan het Kruger Park. U logeert in één van deze accommodaties op basis van volpension inclusief een bush walk en game drive.
Dag 6: Hoedspruit - Kruger National Park
In dit wereldberoemde nationale park kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk op zoek gaan naar de ‘Big Five’. Onder de ‘Big Five’ wordt verstaan de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. Het Kruger National park is het bekendste wildpark van Zuid-Afrika strekt zich uit over 400 kilometer van noord naar zuid. U logeert in een Olifants Restcamp. 
Dag 7: Kruger National Park - Hazyview

De te rijden afstand: ca. 100 km

Op ca. 12 km van het Krugerpark is het een ideale uitvalsbasis om het meest bekende wildreservaat van Zuid-Afrika te bezoeken. Het dorpje ligt in een landschappelijk mooie omgeving – niet ver van de Panorama route – en ook vindt u er bananenplantages, waar hier de ideale klimaatomstandigheden voor aanwezig zijn.

Hamilton Parks

Dit is een voormalige zuivelboerderij in Kaap Hollandse stijl gelegen op een groot landgoed, ver van de doorgaande weg. Een eldorado voor vogels en klein wild als apen en bokken. Hamilton Parks beschikt over een receptie, tuin, lounge, barbecuefaciliteiten, restaurant, bar en zwembad. De kamers zijn onder andere voorzien van een ventilator, koffie- & theefaciliteiten en eigen badkamer met bad of douche en toilet.
 

Nice to know!

Het plaatsje Hazyview dankt zijn naam aan de nevel die het gebied, vooral in de zomer, vaak bedekt.
 
Hazyview heeft een aantal leuke winkelcentra en er is een kleine markt waar fruit en goederen aan de lokale bewoners worden verkocht

Dag 8: Hazyview
Vandaag heeft u de tijd om de spectaculaire natuur in de omgeving te bekijken. Maak bijvoorbeeld een autotrip rond de Blyde River Canyon en ga eens kijken bij de bijzonder gevormde heuvels de Drie Rondavels. Op uw route liggen ook de door wind en erosie uitgeslepen gaten Bourkes Luck Potholes en het hooggelegen uitzichtpunt Gods Window, waar u bij goed weer wel tot aan Mozambique kunt kijken. Leuke stops onderweg zijn bijvoorbeeld het gezellige dorpje Sabie en het vroegere mijnwerkers stadje Pilgrims Rest met zijn oude huizen en gezellige cafeetjes, waar u ook prima kunt lunchen. 

Hazyview, gelegen in de provincie Mpumalanga, is een tropisch paradijs en een centrum voor de handel. Het kreeg haar naam door de laaghangende mist die hier opkomt wanneer de temperatuur hoog is. Hazyview ligt temidden van de spectaculaire natuurwonderen van het voorgebergte zoals de Blyde River Canyon en de vele wildparken waaronder het Kruger National Park. Ongeveer 5 km buiten Hazyview – richting Graskop – ligt het Shangana Cultural Village. De markt aldaar is een plek waar lokale en/of traditionele handvaardigheidsproducten te koop worden aangeboden. 

Dag 9: Hazyview - Swaziland

De te rijden afstand: ca. 300 km

U vervolgt uw reis in zuidelijke richting naar het kleine koninkrijk Swaziland. U verlaat het voormalige Transvaal en rijdt via Nelspruit naar Swaziland. Deze route is prachtig! Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u naar uw overnachtingsadres. Indien u voor B&B accommodaties heeft gekozen logeert u in Ezulwini, de plaats met de meeste naamsbekendheid binnen Swaziland. De groene route door de Ezulwini Vallei volgt de oude route tussen Mbabane en Manzini en biedt allerlei attracties. Vooral het houtsnijwerk is beroemd geworden. 
Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is het meest bekende park binnen Swaziland. Oorspronkelijk was op het grondgebied een boerderij gevestigd, maar eigenaar Ted Reilly besloot de grond te gaan gebruiken als natuurreservaat. Mlilwane is daardoor het oudste park in Swaziland en is in 1964 open gegaan voor het publiek. Er leven veel soorten dieren en er is een mooie wandeling uitgezet. 
Dag 10: Swaziland - St. Lucia

De te rijden afstand: ca. 350 km

U verlaat Swaziland en rijdt verder naar het zuiden langs Manzini en Big Bend (grote bocht), langs de grens met Mozambique naar Golela, de grens met KwaZulu Natal. Het landschap wordt vlakker en ook weer wat droger. Eenmaal op Zuid-Afrikaans grondgebied neemt u de snelweg naar Hhluhluwe en dan de afslag naar het dorpje St. Lucia, vlakbij het meer en natuurreservaat met dezelfde naam. 
Dag 11: St. Lucia
U heeft vandaag de gelegenheid om kennis te maken met Lake St. Lucia en eventueel het mooie Hluhluwe National Park te verkennen. Er is hier echt van alles te beleven. Zo kunt u met uw eigen auto naar de St. Lucia Wetlands, op circa 45 minuten rijden. Rond het veertig kilometer lange St. Lucia meer liggen verschillende ecosystemen, moerassen, wet- en bushlands en grasvlakten. Naast krokodillen ziet u er nijlpaarden, flamingo’s, pelikanen en andere visetende vogels. Vanuit St. Lucia dorp vertrekt er ook twee keer per dag een boot voor een ongeveer twee uur durende cruise over de rivier. Deze trip is inbegrepen bij dit arrangement. Bekend is Hluhluwe-Umfolozi Park, vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter. 
Dag 12 - 13: St. Lucia - uMhlanga Rocks

De te rijden afstand: ca. 300 km

U rijdt vandaag richting Durban. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het plaatsje Zinkwazi (het Zulu-woord voor visarend) dat wordt omgeven door tropische bossen en aan een lagune ligt. Ook kunt u een bezoek brengen aan een Zulu-dorp en maakt u via een culturele show kennis met de gebruiken van dit trotse volk Vanuit uw verblijfplaats resp. Salt Rock of uMhlanga Rocks kunt u Durban bezoeken. Dit is een grote, drukke en exotische havenstad. Het centrum is interessant en heeft prachtige gebouwen. Met haar brede, witte stranden aan de Indische Oceaan is Durban het populairste vakantieoord van de Zuid-Afrikanen. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar. uMhlanga Rocks en Salt Rock zijn vakantiegebieden aan de Indische Oceaan, waar u heerlijk kunt zwemmen en zonnen.
Dag 14 - 15: uMhlanga Rocks - Drakensberg

De te rijden afstand: ca. 250 km

In de ochtend kunt u Salt Rock ontdekken of een duik nemen in de zee. Vervolgens rijdt u via Pietermaritzburg en de Howick Falls naar Drakensberg. Het is een mooi gezicht de bergtoppen vanuit de verte steeds dichterbij te zien komen. U verblijft twee nachten aan de rand van de Drakensberg, zodat u de tweede dag de tijd heeft om dit gebied al wandelend te verkennen. Hier ligt het uKhahlamba National Park, één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Indrukwekkende pieken worden afgewisseld met diepe dalen omgeven door ongerepte wildernis. Ondanks het ruige aanzien kunt u hier gemakkelijk wandelen. Het landschap neemt de meest waanzinnige vormen aan die u ooit heeft gezien. Het Amfitheatre is een brede halvemaanvormige basalten wand van maar liefst 6 km breed en 1500 meter hoog. Dit wordt nog indrukwekkender door de Tugela falls die hier van 900 meter naar beneden donderen. Dit zijn de op één na hoogste watervallen ter wereld. Ze stromen in vijf etappes naar beneden waarvan de bovenste in de winter kan bevriezen. 
Dag 16: Drakensberg - Johannesburg + vliegreis Johannesburg - Amsterdam

De te rijden afstand: ca. 400 km

Helaas is er al weer een einde gekomen aan deze fantastisch reis door Zuid-Afrika. U rijdt terug naar Johannesburg. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht naar Nederland. 
Dag 17: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Voor altijd op uw netvlies 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 mei 2018 - 31 oktober 2018


Prijsindicatie in Euro per persoon:

  2 personen 4 personen
Type accommodatie: B&B Upgrade B&B Upgrade
Laagseizoen zomer '18 prijs vanaf 1904 2095 1826 2016
Hoogseizoen zomer '18 prijs vanaf 2004 2195 1926 2116

Indicatie vertrekperiode seizoen:

Laagseizoen zomer:01 mei - 07 juli & 20 augustus - 31 oktober 2018.
Hoogseizoen zomer: 08 juli - 19 augustus 2018.


Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Johannesburg v.v. met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Meet en Greet op de luchthaven door onze lokale agent, overhandiging van uw vouchers en algemene informatie.
 • 15 Overnachtingen in genoemde B&B of upgrade accommodaties of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer. Bij B&B accommodaties = 1x logies, 12x ontbijt en 2x volpension inclusief 1 Bush walk en 1 game drive. Bij Upgrade accommodaties = 1x logies, 10x ontbijt, 2x halfpension en 2x volpension inclusief 1 Bush walk en 1 game drive.
 • Boottocht Lake St. Lucia.
 • 15 Dagen autohuur van Avis, ophalen dag 2 ochtend, inleveren dag 16 namiddag op Johannesburg Airport. Op basis van premium dekking, type EDMR voor 2 personen en type CDMR voor 4 personen.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Opmerkingen m.b.t. de accommodaties:

 • Upgrade accommodaties: de reisroute wijkt op enkele plaatsen iets af ten opzichte van het gepubliceerde reisschema.
 • B&B en Upgrade accommodaties: in verband met beperkte beschikbaarheid van de genoemde accommodaties wordt automatisch een alternatieve, gelijkwaardige accommodatie gereserveerd (zonder overleg) indien de genoemde accommodatie is volgeboekt.

Excursie suggesties:
We kunnen een zeer uitgebreid aanbod aan excursies aanbieden die u bij uw reis kunt bij boeken.Voor deze reis verdienen de volgende excursies een speciale aanbeveling (prijzen op aanvraag). 

 • Johannesburg, Pas Experience tour 2-3 uur.
 • Haziview, Skyway Aerial 3 uur. 
 • St. Lucia, Kayaking inbegrepen in de reis - 3 uur, start 08:30 of 12:30 uur.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel Upgrade hotel
Dag 1 Johannesburg The Aviator The Safari Club SA
Dag 2 Pretoria Natanja Guesthouse - Pretoria Cornerstone Guest Lodge
Dag 3 Ohrigstad Hannah Game Lodge Hannah Game Lodge
Dag 4 - 5 Hoedspruit Thornhill Safari Lodge Pungwe Bush Camp - Manyeleti
Dag 6 Kruger NP Olifants Rest Camp Olifants Rest Camp
Dag 7 - 8 Hazyview Hamilton Parks Rissington Inn
Dag 9 Hawane Hawane Resort Mvubu Falls Hotel
Dag 10 - 11 St. Lucia Forest Lodge Elephant Coast Guesthouse
Dag 12 - 13 uMhlanga Rocks Zeranka Lodge Caza Beach Guest House
Dag 14 - 15 Drakensberg Ardmore Guest Farm Mont-aux-Sources Hotel Resort

Uitbreidingen

Excursies

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch, een Whale Watching Tour in Hermanus of een Soweto Fairtrade Tour in Soweto (nabij Johannesburg)? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 7,-