7 van 15

Zuid-Afrika & Seychellen, voor altijd op uw netvlies

 • The Big Five in het Kruger National Park
 • Swaziland en Drakensgebergte
 • Relaxen op de Seychellen
 • 23 dagen
 • Autoreis
 • Individueel, Strandvakantie, Reizen met kinderen
 • Reiscode: AZA170501
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Debbie Heikamp
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Debbie Heikamp alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Reisonderbrekingen
 • Uitbreidingsmogelijkheden

Combinatiereis autoreis Zuid-Afrika en relaxen op Seychellen

Hoogtepunten van Zuid-Afrika & relaxen op de Seychellen. 
De gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Etihad Airways biedt de mogelijkheid om de vliegreis vanuit Johannesburg zonder extra vliegkosten te onderbreken op de Seychellen. Een unieke gelegenheid om deze exotische bestemming te ontdekken.

Zuid-Afrika: voor altijd op uw netvlies
 
Deze fly & drive laat u kennis maken met de bekende provincies Mpumalanga (voormalig Transvaal) en Kwa Zulu Natal. U maakt uitgebreid kennis met onder andere het Krugerpark, het imposante Drakensgebergte, goudzoekersstadjes, schilderachtig Swaziland en de kust van de Indische Oceaan. Een ideale manier om in uw eigen tempo dit fantastische land te ontdekken dat altijd op uw netvlies zal blijven.
 
Seychellen 
Duizenden kilometers verwijderd van ons alledaagse leven ligt een oase van 120 eilandjes voorzien van een uitbundige tropische flora en blinkend witte stranden. De aankomst op het eiland Mahé is vanuit de lucht een kleurrijk sprookje. De sfeer op dit grootste eiland, dat de afmetingen van Texel heeft, is er één van een aangename rust. Niets gaat gehaast. Op dit eiland woont het grootste deel van de bevolking, circa 65.000 inwoners, maar dat aantal bewoners valt niet op. De hoofdstad Victoria op Mahé is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld waar een zeer relaxte sfeer heerst. Criminaliteit is op de Seychellen nagenoeg onbekend. Een rijkelijk begroeide bergketen met een hoogte van 900 meter deelt het eiland min of meer in tweeën. De zestig stranden met aan de ene zijde uitzicht op azuurblauw water en aan de andere kant op groene palmen versterken het paradijselijk karakter van het eiland. Niet voor niets genieten jong gehuwden hier van hun huwelijksreis. 

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Abu Dhabi
 • Dag 2 Vliegreis Abu Dhabi – Johannesburg
 • Dag 3 Johannesburg - Pretoria ca. 65 km
 • Dag 4 Pretoria – Ohrigstad / Mpumalanga ca. 350 km
 • Dag 5 - 6 Ohrigstad / Mpumalanga – Hoedspruit ca. 100 km
 • Dag 7 Hoedspruit – Kruger National Park
 • Dag 8 Kruger National Park - Hazyview ca. 100 km
 • Dag 9 Hazyview
 • Dag 10 Hazyview – Swaziland ca. 300 km
 • Dag 11 Swaziland – St. Lucia ca. 350 km
 • Dag 12 St. Lucia
 • Dag 13 - 14 St. Lucia – uMhlanga Rocks ca. 300 km
 • Dag 15 - 16 uMhlanga Rocks – Drakensberg ca. 250 km
 • Dag 17 Drakensberg – Johannesburg ca. 400 km
 • Dag 18 - 21 Vliegreis Johannesburg – Seychellen
 • Dag 22 Vliegreis Mahé – Abu Dhabi
 • Dag 23 Vliegreis Abu Dhabi – Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Abu Dhabi
U vliegt met de gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Etihad Airways naar Johannesburg. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): vlucht EY 078 vertrek Amsterdam 21.20 uur en aankomst Abu Dhabi 07.20 uur (volgende ochtend). Hier stapt u over op een ander toestel van Etihad Airways. 
 
Dag 2: Vliegreis Abu Dhabi – Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika!

Vlucht EY 604 vertrek Abu Dhabi 10.00 uur en aankomst Johannesburg 16.40 uur. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens reist u op eigen gelegenheid met de shuttlebus naar uw airport hotel.
Dag 3: Johannesburg - Pretoria ca. 65 km

Voortrekkersmonument in Pretoria

Vanochtend kunt u de huurauto ophalen op de luchthaven van Johannesburg. U maakt een korte tocht naar Pretoria, waar u de omgeving kunt verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom de vroegere hoofdstad van Transvaal en de huidige regeringszetel zijn het Voortrekkersmonument, het Kruger House Museum, het Paul Kruger Monument en het Kerkplein. Overal in de stad omzomen de typische jacaranda bomen de straten en pleinen. 
Dag 4: Pretoria – Ohrigstad / Mpumalanga ca. 350 km
Na het ontbijt gaat u op weg naar Ohrigstad. U rijdt dwars door de natuur van Mpumalanga, via de plaatsjes Witbank, Middelburg, Dullstroom en Lydenburg. Het stadje Lydenburg ligt aan de voet van de Long Tom Pas (2200 meter) die Lydenburg verbindt met het plaatsje Sabie. Hier begint officieel de Panorama route. Onderweg kunt u ook stoppen in Cullinan om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Premier Diamond Mine. Ohrigstad is de oudste stad van de Panorama Route, gesticht in 1845 door Hendrik Potgieter, een zeer gekend leider van de Voortrekkers. 
Dag 5 - 6: Ohrigstad / Mpumalanga – Hoedspruit ca. 100 km
Hoedspruit is een klein dorpje, gelegen net buiten het Kruger National Park en een uitstekende uitvalsbasis om dit deel van het Kruger Park te observeren. Van hieruit worden verschillende wandelsafari’s en game drives naar het Krugerpark georganiseerd. Dit wereldberoemde wildpark herbergt de grootste rijkdom aan soorten dieren van het Afrikaanse continent. Op acht plaatsen staan toegangspoorten naar het Kruger Park. 
Dag 7: Hoedspruit – Kruger National Park
In dit wereldberoemde nationale park kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk op zoek gaan naar de ‘Big Five’. Onder de ‘Big Five’ wordt verstaan de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en de buffel. Het Kruger National Park is het bekendste wildpark van Zuid-Afrika en strekt zich uit over 400 kilometer van noord naar zuid.
Dag 8: Kruger National Park - Hazyview ca. 100 km
Het plaatsje Hazyview dankt zijn naam aan de nevel die het gebied, vooral in de zomer, vaak bedekt. Op ca. 12 km van het Krugerpark is het een ideale uitvalsbasis om het meest bekende wildreservaat van Zuid-Afrika te bezoeken. Het dorpje ligt in een landschappelijk mooie omgeving – niet ver van de Panorama route – en ook vindt u er bananenplantages, waar hier de ideale klimaatomstandigheden voor aanwezig zijn. Hazyview heeft een aantal leuke winkelcentra en er is een kleine markt waar fruit en goederen aan de lokale bewoners worden verkocht.
Dag 9: Hazyview
Vandaag heeft u de tijd om de spectaculaire natuur in de omgeving te bekijken. Maak bijvoorbeeld een autotrip rond de Blyde River Canyon en ga eens kijken bij de bijzonder gevormde heuvels de Drie Rondavels. Op uw route liggen ook de door wind en erosie uitgeslepen gaten Bourkes Luck Potholes en het hooggelegen uitzichtpunt Gods Window, waar u bij goed weer wel tot aan Mozambique kunt kijken. Leuke stops onderweg zijn bijvoorbeeld het gezellige dorpje Sabie en het vroegere mijnwerkers stadje Pilgrims Rest met zijn oude huizen en gezellige cafeetjes, waar u ook prima kunt lunchen. 
Dag 10: Hazyview – Swaziland ca. 300 km
U verlaat het voormalige Transvaal en rijdt via Nelspruit naar het kleine koninkrijk Swaziland. Deze route is prachtig! Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u naar uw overnachtingsadres. U logeert in Ezulwini, de plaats met de meeste naamsbekendheid binnen Swaziland. De groene route door de Ezulwini Vallei volgt de oude route tussen Mbabane en Manzini en biedt allerlei attracties. Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is het meest bekende park binnen Swaziland. Oorspronkelijk was op het grondgebied een boerderij gevestigd, maar eigenaar Ted Reilly besloot de grond te gaan gebruiken als natuurreservaat. Mlilwane is daardoor het oudste park in Swaziland en is in 1964 open gegaan voor het publiek. Er leven veel soorten dieren en er is een mooie wandeling uitgezet.
Dag 11: Swaziland – St. Lucia ca. 350 km

Paardrijden in St. Lucia

U verlaat Swaziland en rijdt verder naar het zuiden langs Manzini en Big Bend (grote bocht), langs de grens met Mozambique naar Golela, de grens met KwaZulu Natal. Het landschap wordt vlakker en ook weer wat droger. Eenmaal op Zuid-Afrikaans grondgebied neemt u de snelweg naar Hhluhluwe en dan de afslag naar het dorpje St. Lucia, vlakbij het meer en natuurreservaat met dezelfde naam.
Dag 12: St. Lucia
U heeft vandaag de gelegenheid om kennis te maken met Lake St. Lucia en eventueel het mooie Hluhluwe National Park te verkennen. Er is hier echt van alles te beleven. Zo kunt u met uw eigen auto naar de St. Lucia Wetlands, op circa 45 minuten rijden. Rond het veertig kilometer lange St. Lucia meer liggen verschillende ecosystemen, moerassen, wet- en bushlands en grasvlakten. Naast krokodillen ziet u er nijlpaarden, flamingo’s, pelikanen en andere visetende vogels. Vanuit St. Lucia dorp vertrekt er ook twee keer per dag een boot voor een ongeveer twee uur durende cruise over de rivier. Deze trip is inbegrepen bij dit arrangement. Bekend is Hluhluwe-Umfolozi Park, vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter. 
Dag 13 - 14: St. Lucia – uMhlanga Rocks ca. 300 km
U rijdt vandaag richting Durban. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het plaatsje Zinkwazi (het Zulu-woord voor visarend) dat wordt omgeven door tropische bossen en aan een lagune ligt. Ook kunt u een bezoek brengen aan een Zulu-dorp en maakt u via een culturele show kennis met de gebruiken van dit trotse volk. Vanuit uw verblijfplaats uMhlanga Rocks kunt u Durban bezoeken. Dit is een grote, drukke en exotische havenstad. Het centrum is interessant en heeft prachtige gebouwen. Met haar brede, witte stranden aan de Indische Oceaan is Durban het populairste vakantieoord van de Zuid-Afrikanen. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar. uMhlanga Rocks is een vakantiegebied aan de Indische Oceaan, waar u heerlijk kunt zwemmen en zonnen. 
Dag 15 - 16: uMhlanga Rocks – Drakensberg ca. 250 km
Vanochtend kunt u nog een duik nemen in de zee. Vervolgens rijdt u via Pietermaritzburg en de Howick Falls naar Drakensberg. Hier ligt het uKhahlamba National Park, één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Indrukwekkende pieken worden afgewisseld met diepe dalen omgeven door ongerepte wildernis. Ondanks het ruige aanzien kunt u hier gemakkelijk wandelen. Het landschap neemt de meest waanzinnige vormen aan die u ooit heeft gezien. Het Amfitheatre is een brede halvemaanvormige basalten wand van maar liefst 6 km breed en 1500 meter hoog. Dit wordt nog indrukwekkender door de Tugela falls die hier van 900 meter naar beneden donderen. Ze stromen in vijf etappes naar beneden waarvan de bovenste in de winter kan bevriezen. 
Dag 17: Drakensberg – Johannesburg ca. 400 km
Helaas is er al weer een einde gekomen aan deze fantastisch reis door Zuid-Afrika. U rijdt terug naar Johannesburg. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd reist u met de shuttle bus naar uw accommodatie nabij de luchthaven. 
Dag 18 - 21: Vliegreis Johannesburg – Seychellen

Welkom op de Seychellen!

In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht reist u met de shuttle bus van het hotel naar de luchthaven van Johannesburg. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Mahé. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): vlucht EY 4149 vertrek Johannesburg 14.00 uur en aankomst Seychellen 20.55 uur. Op de luchthaven van Mahé wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vindt de transfer plaats op basis van seat-in-coach naar uw accommodatie. U logeert vier nachten in Daniella’s Bungalows op basis van logies en ontbijt. 
Dag 22: Vliegreis Mahé – Abu Dhabi
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats op basis van seat-in-coach naar de luchthaven van Mahé. Hier checkt u in voor uw vluchten naar Amsterdam. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): vlucht EY 621 vertrek Seychellen 14.40 uur en aankomst Abu Dhabi 19.15 uur.
Dag 23: Vliegreis Abu Dhabi – Amsterdam
In Abu Dhabi stapt u over op een ander toestel. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht EY 7308 vertrek Abu Dhabi 02.10 uur en aankomst Amsterdam 06.40 uur.

Routekaart

Recensies

Zuid-Afrika & Seychellen, voor altijd op uw netvlies 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 mei 2017 - 31 oktober 2017 

Prijsindicatie in Euro per persoon

Vertrek uit Nederland 
01 mei 17 - 07 jul 17 2140
08 jul 17 - 20 aug 17 2344
21 aug 17 - 31 okt 17 2140

Weekendtoeslag vlucht:
Toeslag voor vertrek van de heenvlucht op vrijdag of zaterdag en/of terugvlucht op zaterdag of zondag: € 22,- per persoon per enkele reis.  

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam - Johannesburg - Seychellen - Amsterdam (via Abu Dhabi) met Etihad.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Zuid-Afrika
 • Transfer Johannesburg - Pretoria.
 • 15 Overnachtingen in genoemde B&B accommodaties of gelijkwaardig op basis van een 2 persoonskamer.
 • 1 x logies, 12 x ontbijt & 2 x volpension inclusief 1 Bush walk en 1 game drive.
 • Boottocht Lake St. Lucia.
 • 15 Dagen autohuur van Avis, ingaande dag 3 (ochtend) in Johannesburg, inleveren dag 17 (avond) in Johannesburg, op basis van Premium dekking, bij 2 personen type EDMR en bij 4 personen type CDMR.
 • Seychellen
 • Meet en Greet op de luchthaven van Mahe door onze lokale agent.
 • Bezoek van een vertegenwoordiger van het agentschap aan uw hotel tijdens het verblijf.
 • Retour transfer luchthaven - accommodatie v.v. op basis van seat in coach transfer.
 • 04 Overnachtingen in Daniella's Bungalows in een 2 persoons standaard kamer op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.


Toeslag upgrade hotels Zuid-Afrika (optioneel te boeken)

Bij verblijf in upgrade hotels tijdens uw rondreis in Zuid Afrika i.p.v. B&B accommodatie, betaald u een toeslag van € 232,-p.p. Upgrade accommodatie in Zuid Afrika is op basis van: 1 x logies, 10 x ontbijt, 2 x halfpension & 2 x volpension incl 1 Bush walk en 1 game drive.

Optioneel bij te boeken:
Excursies in Zuid-Afrika: boek uw excursies in Zuid-Afrika gelijktijdig met uw reis en ontvang korting op de excursieprijzen.
Excursies op de Seychellen.
Huurauto op de Seychellen.
Ferry overtochten de Seychellen.

Opmerking m.b.t. accommodatie op de Seychellen:
Naast de vermelde accommodatie bieden we een groot aantal andere accommodaties aan op de Seychellen. Kijk in ons overzicht, voor de mogelijkheden op Mahé. Geef uw voorkeur aan, dan maken wij een aangepast reisvoorstel. U kunt uw verblijf op de Seychellen tevens verlengen, combineren met andere eilanden en mooie excursies bijboeken. 

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 2 Johannesburg The Aviator
Dag 3 Pretoria Natanja Guesthouse - Pretoria
Dag 4 Ohrigstad Hannah Game Lodge
Dag 5 - 6 Hoedspruit Thornhill Safari Lodge
Dag 7 Kruger NP Olifants Rest Camp
Dag 8 - 9 Hazyview Gecko Lodge
Dag 10 Ezulwini Mlilwane Wildlife Sanctuary
Dag 11 - 12 St. Lucia Forest Lodge
Dag 13 - 14 uMhlanga Rocks Zeranka Lodge
Dag 15 - 16 Drakensberg Ardmore Guest Farm
Dag 17 Johannesburg The Aviator

Reisonderbrekingen

Uitbreidingsmogelijkheden

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch, een Whale Watching Tour in Hermanus of een Soweto Fairtrade Tour in Soweto (nabij Johannesburg)? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 7,-
Uitbreidingsmogelijkheden Seychellen

Maak uw naar de Seychellen compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een prachtige wandeling door Vallee de Mai of een hele dag op een catamaran met een BBQ lunch. Er zijn excursies mogelijk vanaf de eilanden Mahé, Pralin of La Digue.
Hieronder kunt u ook meer informatie over het huren van een auto en de ferry overtochten terugvinden.
Bekijk hier onze excursiemogelijkheden op de Seychellen.

Bekijk de mogelijkheden voor het huren van een auto op de Seychellen hier.

Bekijk informatie en prijzen van de ferry overtochten op de Seychellen hier.

€ 52,-