0 van 15

Zuid-Afrika & Seychellen

 • Combinatiereis van twee schitterende bestemmingen
 • Autorondreis Zuid-Afrika en relaxen op de Seychellen
 • Voordelige vliegreis met Etihad Airways
 • 19 dagen
 • Autoreis
 • Individueel, Strandvakantie
 • Reiscode: AZA170501
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Debbie Heikamp
WRC Zuid-Afrika specialist

Als Zuid-Afrika specialist weet Debbie Heikamp alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Reisonderbrekingen
 • Uitbreidingsmogelijkheden

Highlights of the North en Mahé (Seychellen)

Een fantastische combinatiereis van Zuid-Afrika en Seychellen
De gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Etihad Airways biedt de mogelijkheid om de vliegreis naar Johannesburg zonder extra vliegkosten te onderbreken op de Seychellen. Een unieke gelegenheid om deze exotische, maar niet goedkope, bestemming te ontdekken.  
 
Zuid-Afrika
In samenwerking met onze lokale Nederlandse vertegenwoordiging in Zuid-Afrika hebben wij deze bijzonder voordelige reis ontwikkeld voor reizigers die in een relatief korte periode kennis willen maken met een deel (noorden) van Zuid-Afrika. U bezoekt de bekende provincies Mpumalanga (voormalig Transvaal) en KwaZulu-Natal.
 
Seychellen
Duizenden kilometers verwijderd van ons alledaagse leven ligt een oase van 120 eilandjes voorzien van een uitbundige tropische flora en blinkend witte stranden. De aankomst op het eiland Mahé is vanuit de lucht een kleurrijk sprookje. De sfeer op dit grootste eiland, dat de afmetingen van Texel heeft, is er één van een aangename rust. Niets gaat gehaast. Op dit eiland woont het grootste deel van de bevolking, circa 65.000 inwoners, maar dat aantal bewoners valt niet op. De hoofdstad Victoria op Mahé is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld waar een zeer relaxte sfeer heerst. Criminaliteit is op de Seychellen nagenoeg onbekend. Een rijkelijk begroeide bergketen met een hoogte van 900 meter deelt het eiland min of meer in tweeën. De zestig stranden met aan de ene zijde uitzicht op azuurblauw water en aan de andere kant op groene palmen versterken het paradijselijk karakter van het eiland. Niet voor niets genieten jong gehuwden hier van hun huwelijksreis.

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam - Abu Dhabi
 • Dag 2 Vliegreis Abu Dhabi - Johannesburg
 • Dag 3 Johannesburg - Pretoria
 • Dag 4 Pretoria - Hoedspruit
 • Dag 5 Hoedspruit / Marulaneng
 • Dag 6 Hoedspruit - Hazyview
 • Dag 7 Hazyview - Swaziland
 • Dag 8 Swaziland - St. Lucia
 • Dag 9 St. Lucia
 • Dag 10 St. Lucia - uMhlanga Rocks
 • Dag 11 uMhlanga Rocks - Drakensberg
 • Dag 12 Drakensberg
 • Dag 13 Drakensberg - Johannesburg
 • Dag 14 - 17 Vliegreis Johannesburg - Seychellen
 • Dag 18 Vliegreis Mahé – Abu Dhabi
 • Dag 19 Vliegreis Abu Dhabi - Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Abu Dhabi
U vliegt met de gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Etihad Airways naar Johannesburg.Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): vlucht EY 078 vertrek Amsterdam 21.20 uur en aankomst Abu Dhabi 07.20 uur (volgende ochtend). Hier stapt u over op een ander toestel van Etihad Airways. 
Dag 2: Vliegreis Abu Dhabi - Johannesburg
Vlucht EY 604 vertrek Abu Dhabi 10.00 uur en aankomst Johannesburg 16.40 uur. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens reist u op eigen gelegenheid met de shuttlebus naar uw airport hotel.
 
Dag 3: Johannesburg - Pretoria

De te rijden afstand: ca. 65 km

Vanochtend adviseren wij u de huurauto op te halen om hiermede Pretoria en omgeving te verkennen. Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika in de provincie Gauteng en is tevens gedurende de helft van het jaar regeringsstad. Het is een rustige, aantrekkelijke stad met prachtige Jacaranda bomen die gedurende oktober en november in bloei staan met kleurige paarse bloemen. Het toeristenbureau (Tourist Rendezvous Centre) bevindt zich op de Prinsloo Street in het centrum. Church Square ligt in het hart van Pretoria en wordt omringd door indrukwekkende, openbare gebouwen zoals het Paleis van Justitie. Op de begraafplaats Heroes Acre liggen een aantal historische personen, waaronder Paul Kruger. Het Kruger House is overigens dagelijks te bezichtigen. Iets buiten het centrum liggen de Union Buildings. Dit schitterende gebouw is opgetrokken uit rode zandsteen en heeft de vorm van een halve maan. Pretoria heeft een aantal musea waarvan het National Museum of Culture, het Pretoria Art Museum en het Police Museum het bekendst zijn.
Dag 4: Pretoria - Hoedspruit

De te rijden afstand: ca. 430 km

Hoedspruit is een klein dorpje maar met een grote naam, gelegen net buiten het Kruger National Park. Hoedspruit is een uitstekende uitvalsbasis om dit deel van het Kruger Park te observeren. Van hieruit worden verschillende wandelsafari’s en game drives naar het Krugerpark georganiseerd. Dit wereldberoemde, 20.000 km2 grote wildpark herbergt de grootste rijkdom aan soorten dieren van het Afrikaanse continent. Op acht plaatsen staan toegangspoorten naar het Kruger Park.
Dag 5: Hoedspruit / Marulaneng
Gereedschappen uit het vroeg stenentijdperk, ruïnes van stenen muren en ijzersmeltplaatsen vormen stukjes van de oude puzzel. Bedenk, terwijl u hier verblijft, dat hier de wieg van de mensheid stond, dat uit deze schoot honderdduizenden jaren geleden de hedendaagse mens is voortgekomen. Men vocht voor een bestaan en zelfs vandaag de dag is er nog genoeg bewijs te zien dat de strijd van de mens om te overleven aantoont. Nog steeds worden overblijfselen gevonden die erop duiden dat in dit gebied onze eerste voorvaderen woonden. Het is omringd door een prachtige natuur, met meer dan 80 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten en een grote verscheidenheid aan reptielen en insecten. Hoge gebergtes worden afgewisseld door uitgestrekte vlaktes en bosveld, het leefgebied van de ‘Big Five’. Hier kunt u een ecosysteem ervaren uit een vervlogen tijd.
Dag 6: Hoedspruit - Hazyview

De te rijden afstand: ca. 100 km

Hazyview, gelegen in de provincie Mpumalanga, is een tropisch paradijs en een handelscentrum. Het kreeg haar naam door de laaghangende mist die hier opkomt wanneer de temperatuur hoog is. Dit dorp werd belangrijk in 1959 toen hier een postkantoor werd gevestigd. Hazyview ligt temidden van de spectaculaire natuurwonderen van het voorgebergte zoals de Blyde River Canyon en de vele wildparken waaronder het Kruger National Park. Ongeveer 5 kilometer buiten Hazyview richting Graskop ligt het Shangana Cultural Village. De markt aldaar is een plek waar lokale en/of traditionele handvaardigheidsproducten te koop worden aangeboden.
Dag 7: Hazyview - Swaziland

De te rijden afstand: ca. 250 km

U vervolgt uw reis in zuidelijke richting naar het kleine koninkrijk Swaziland. U verlaat het voormalige Transvaal en rijdt via Nelspruit naar Swaziland. Deze route is prachtig! Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u naar uw overnachtingsadres. De openingstijden van de grensovergang (onder voorbehoud) zijn tussen 08.00-16.00 uur. Het koninkrijk Swaziland heeft ruim 1 miljoen inwoners. De hoofdstad heet Mbabane. Het is een land met een wisselende vegetatie. In het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. Door het warme klimaat en de regenbuien in de zomer is er een veelvoud aan prachtige bomen en planten te vinden. Swaziland is een arm land hoewel de economie redelijk gezond is. De Engelse taal wordt door vrijwel iedereen gesproken en verstaan. De meeste attracties zijn te vinden in de buurt van Lobamba in de Ezulwini vallei.
Dag 8: Swaziland - St. Lucia

De te rijden afstand: ca. 300 km

U verlaat Swaziland en rijdt verder naar het zuiden langs Manzini en Big Bend (grote bocht), langs de grens met Mozambique naar Golela, de grens met KwaZulu-Natal. Het landschap wordt vlakker en ook weer wat droger. Eenmaal op Zuid-Afrikaans grondgebied neemt u de snelweg naar Hhluhluwe en dan de afslag naar het dorpje St. Lucia, vlakbij het meer en natuurreservaat met dezelfde naam.
Dag 9: St. Lucia
U heeft vandaag de gelegenheid om kennis te maken met Lake St. Lucia en eventueel het mooie Hluhluwe National Park te verkennen. Er is hier echt van alles te beleven. Zo kunt u met uw eigen auto naar de St. Lucia Wetlands, op circa 45 minuten rijden. Rond het veertig kilometer lange St. Lucia meer liggen verschillende ecosystemen, moerassen, wet- en bushlands en grasvlakten. Naast krokodillen ziet u er nijlpaarden, flamingo’s, pelikanen en andere visetende vogels. Vanuit St. Lucia dorp vertrekt er ook twee keer per dag een boot voor een ongeveer twee uur durende cruise over de rivier. Bekend is Hluhluwe-Umfolozi Park, vanwege de populatie zwarte neushoorns. Het park is klein, de spotkans des te groter.
Dag 10: St. Lucia - uMhlanga Rocks

De te rijden afstand: ca. 220 km

Dit kustplaatsje was oorspronkelijk deel van de suikerplantage van Sir Marshall Campbell. Hij was het die de kleurrijke riksja introduceerde op de boulevard van Durban. Toen een verbinding werd aangelegd tussen Mount Edgecombe en Umhlanga Rocks, werd het gebied populair bij de lokale boeren die kleine kavels aan de kust huurden en er vakantiehuisjes op bouwden. In 1931 werd Umhlanga Rocks tot dorp uitgeroepen en meer huizen, hotels, pensions en winkels werden bijgebouwd. Het eerste hotel, het Victoria Hotel, werd gebouwd en werd het Umhlanga Rocks Hotel genoemd. Het eerste strandhutje, de Oyster Box, werd in 1869 gebouwd en is nu het Oyster Box Hotel. Het tinnen dak van dit huisje werd gebruikt als navigatiebaken tot dat in 1953 de automatische vuurtoren werd gebouwd. De Natal kust is het ‘Great White Shark’ territorium waar aan het einde van de 50’er jaren een paar ernstige aanvallen door haaien plaatsvonden. Daarom werden er in 1962 haaiennetten gespannen. Nu kunt u met een gerust hart heerlijk zwemmen en zonnebaden op de prachtige stranden. 
Dag 11: uMhlanga Rocks - Drakensberg

De te rijden afstand: ca. 275 km

In de ochtend kunt u Salt Rock ontdekken of een duik nemen in de zee. Vervolgens rijdt u via Pietermaritzburg en de Howick Falls naar Drakensberg. Het is een mooi gezicht de bergtoppen vanuit de verte steeds dichterbij te zien komen. U verblijft hier twee nachten, zodat u de tweede dag de tijd heeft om dit gebied al wandelend te verkennen. Hier ligt het uKhahlamba National Park, één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika. Indrukwekkende pieken worden afgewisseld met diepe dalen omgeven door ongerepte wildernis. Ondanks het ruige aanzien kunt u hier gemakkelijk wandelen. Het landschap neemt de meest waanzinnige vormen aan die u ooit heeft gezien. Het Amfitheatre is een brede halvemaanvormige basalten wand van maar liefst 6 km breed en 1500 meter hoog. Dit wordt nog indrukwekkender door de Tugela falls die hier van 900 meter naar beneden donderen. Dit zijn de op één na hoogste watervallen ter wereld. Ze stromen in vijf etappes naar beneden waarvan de bovenste in de winter kan bevriezen. 
Dag 12: Drakensberg
De geologische vorm van Zuid-Afrika kan heel simpel beschreven worden als een binnenlands hoogland, in het westen, oosten en zuiden omringd door berghellingen. De bergketen van de Drakensberg maakt deel uit van de oostelijke glooiingen, die ongeveer 4000 meter hoog zijn. De Bergen van de Draken zijn gevormd door erosie. De basis van de berg was oorspronkelijk deel van het supercontinent Gondwanaland dat ongeveer 300 tot 100 miljoen jaar geleden uiteen viel om de nieuwe continenten, zoals Afrika, Antarctica, India en Zuid-Amerika te vormen.
Dag 13: Drakensberg - Johannesburg

De te rijden afstand: ca. 400 km

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastisch reis door het noorden van Zuid-Afrika. U rijdt terug naar Johannesburg. 
Dag 14 - 17: Vliegreis Johannesburg - Seychellen
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht reist u naar met de luchthaven van Johannesburg. Nadat u uw huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Mahé. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht EY 4149 vertrek Johannesburg 14.00uur en aankomst Seychellen 20.55 uur. Op de luchthaven van Mahé wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vindt de transfer plaats op basis van seat-in-coach naar uw accommodatie. U logeert vier nachten in Daniella’s Bungalows op basis van logies en ontbijt.
Dag 18: Vliegreis Mahé – Abu Dhabi
In aansluiting op uw vlucht vindt de transfer plaats op basis van seat-in-coach naar de luchthaven van Mahé. Hier checkt u in voor uw vluchten naar Amsterdam. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): vlucht EY 621 vertrek Seychellen 14.40 uur en aankomst Abu Dhabi 19.15 uur.
Dag 19: Vliegreis Abu Dhabi - Amsterdam
In Abu Dhabi stapt u over op een ander toestel. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht EY 7308 vertrek Abu Dhabi 02.10 uur en aankomst Amsterdam 06.40 uur.

Routekaart

Recensies

Zuid-Afrika & Seychellen 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 maart 2017 - 31 oktober 2017

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Vertrek uit Nederland
Type accommodatie Z-A B&B Upgrade
01 mei 17 - 07 jul 17 1869 2010
08 jul 17 - 20 aug 17 2034 2176
21 aug 17 - 31 okt 17 1869 2010

Weekend toeslag vlucht: 
Toeslag voor vertrek van de heenvlucht op vrijdag of zaterdag en/of terugvlucht op zaterdag of zondag: € 22,- per persoon per enkele reis. 

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam - Johannesburg  -Seychellen- Amsterdam (via Abu Dhabi) met Etihad.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Zuid-Afrika
 • 12 Overnachtingen in naar keuze B&B of 4* accommodaties op basis van een 2 persoonskamer logies en ontbijt.
 • Meet en Greet op de luchthaven door onze lokale vertegenwoordiging, overhandiging van uw vouchers en algemene informatie.
 • 12 Dagen autohuur via Avis, ingaande dag 2 in de ochtend op Johannesburg Airport, inleveren in Johannesburg Airport in de middag op dag 14, op basis van premium dekking, Type EDMR bij 2 personen en type CDMR bij 4 personen.
 • Seychellen
 • Meet en Greet op de luchthaven van Mahe door onze lokale agent.
 • Bezoek van een vertegenwoordiger van het agentschap aan uw hotel tijdens het verblijf.
 • Retour transfer luchthaven - accommodatie v.v. op basis van seat in coach transfer.
 • 04 Overnachtingen in Daniella's Bungalows in een 2 persoons standaard kamer op basis van logies en ontbijt.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Achterlatingskosten autohuur (ophalen Kaapstad, inleveren Johannesburg) ZAR 1070.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

 

Optioneel bij te boeken:


Opmerking m.b.t. de accommodaties in Zuid Afrika
:
De vermelde accommodaties zijn voorbeeld accommodaties.  I.v.m. beperkte beschikbaarheid van de genoemde accommodaties wordt  een  gelijkwaardige accommodatie gereserveerd (zonder overleg) indien de genoemde accommodatie is vol geboekt.

Opmerking m.b.t. accommodatie op de Seychellen:
Naast de vermelde accommodatie bieden we een groot aantal andere accommodaties aan op de Seychellen. Kijk in ons overzicht, voor de mogelijkheden op Mahé. Geef uw voorkeur aan, dan maken wij een aangepast reisvoorstel. U kunt uw verblijf op de Seychellen tevens verlengen, combineren met andere eilanden en mooie excursies bijboeken.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel Upgrade hotel
Dag 2 Johannesburg The Aviator Natanja Guesthouse - Pretoria
Dag 3 Pretoria The Bushbaby Inn Natanja Guesthouse - Pretoria
Dag 4 - 5 Hoedspruit Pezulu Tree House Lodge Pezulu Tree House Lodge
Dag 6 Hazyview Hamilton Parks Rissington Inn
Dag 7 Swaziland Hwane Resort Mvubu Falls Hotel
Dag 8 - 9 St. Lucia Rhino Coast Guesthouse Elephant Coast Guesthouse
Dag 10 uMhlanga Rocks The Honey Pot Guest House Caza Beach Guest House
Dag 11 - 12 Drakensberg Ardmore Guest Farm Sandford Park Lodge
Dag 13 Johannesburg The Aviator Genesis Suite Hotel - Johannesburg

Reisonderbrekingen

Uitbreidingsmogelijkheden

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch, een Whale Watching Tour in Hermanus of een Soweto Fairtrade Tour in Soweto (nabij Johannesburg)? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 7,-
Uitbreidingsmogelijkheden Seychellen

Maak uw naar de Seychellen compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een prachtige wandeling door Vallee de Mai of een hele dag op een catamaran met een BBQ lunch. Er zijn excursies mogelijk vanaf de eilanden Mahé, Pralin of La Digue.
Hieronder kunt u ook meer informatie over het huren van een auto en de ferry overtochten terugvinden.
Bekijk hier onze excursiemogelijkheden op de Seychellen.

Bekijk de mogelijkheden voor het huren van een auto op de Seychellen hier.

Bekijk informatie en prijzen van de ferry overtochten op de Seychellen hier.

€ 52,-