De 19 meest handige apps voor op reis

De 19 meest handige apps voor op reis

door Saskia Louwrink op 4 februari

U gaat op reis en iedereen aan wie u dat vertelt, overlaadt u met apps over de bestemming. Handig, alleen ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Wij hebben onze 19 meest handige apps voor u op een rij gezet, zodat het wat overzichtelijker wordt. 

PackPoint
Een hulpje bij het inpakken van uw koffer. Nooit meer iets vergeten. Deze app vertelt u wat u moet inpakken op basis van uw bestemming, de reisduur, het weer en wat u op reis allemaal gaat doen.

Loungebuddy
Altijd al eens gebruik willen maken van een lounge op het vliegveld? Met deze app kunt u gebruik maken van verschillende lounges op de vliegvelden. Kom op tijd en neem het ervan, voordat u een lange vlucht tegemoet gaat. Of als u met het gezin reist en de kinderen willen nog even spelen in een indoor speeltuin. Ook als u een lange overstap heeft, is het fijn als u even kunt uitrusten en kunt douchen, alvorens u weer een vliegtuig instapt. Het gebruik ervan is overigens niet gratis, maar de prijs staat erbij vermeld. 

Wifispc
Een handige app voor het opsporen van gratis WIFI punten inclusief wachtwoorden. Deze app is wereldwijd te gebruiken. 

Unfold
Een app om uw mooie foto’s nóg mooier te maken. U kunt kiezen uit verschillende filters, u kunt een fotocollage maken en eventueel teksten toevoegen aan de foto’s. 

Polar Steps
Een mooie app om een reisverslag bij te houden, waarin u foto’s, verschillende locaties en routes kunt opnemen. Als u weer thuis bent, kunt u met slechts één druk op de knop een prachtig fotoalbum bestellen.

SAS Survival Guide
Vroeger nam u misschien wel het dikke boek mee op reis. Tegenwoordig heeft u slechts deze app nodig. Alle dingen die u moet weten om te survivallen in de wildernis staan erin; tips, tricks en zelfs video’s. De app doet het ook offline. Wat kan u nu nog gebeuren?

Flush
Tegenwoordig maken ze bijna overal een app van. Maar deze app wil u echt hebben. Het vertelt u namelijk waar zich, rondom uw locatie, openbare toiletten bevinden en of deze gratis zijn of dat u ervoor moet betalen en hoeveel dan.

Weather Underground
Deze app is erg precies en zit er (bijna) nooit naast. U heeft een vooruitzicht per uur, per dag of per 15 dagen. Verder vindt u allerlei overige informatie, zoals wanneer de zon opkomt en ondergaat, de windsnelheden en orkanen. 

Here WeGo
Er zijn veel soorten navigatie-apps. Met deze hebben we goede ervaringen, zelfs vanuit de souk in Fez hebben we met behulp van deze app de weg terug naar ons hotel gevonden. U kunt trouwens ook de apps Maps.me of GoogleMaps gebruiken. 

Uber
Als u deze in Nederland al gebruikt, dan weet u hoe het werkt. In het buitenland is dat niet anders. Heeft u de app nog niet? Installeer deze dan, handig voor goedkope taxiritjes ter plaatse. 

Skype
Wilt u gratis bellen en bent u geen gebruiker van WhatsApp? Dan kunt u gelukkig nog steeds bij het oude, vertrouwde Skype terecht. 

Oanda currency converter
Tot op de seconde de stand van de huidige koers en u kunt er gemakkelijk valuta mee omrekenen. 

Duolingo
Deze app is interessant als u een taal wilt leren. Makkelijk in het gebruik en bewezen effectief. Ga nooit meer onvoorbereid op pad. 

Google Lens
Scan alles wat u ziet en u krijgt een naam en een uitleg. U kunt teksten scannen, bloemen, outfits, menu’s, gebouwen en dieren. Zeker als u van weetjes houdt, een must have wat ons betreft. 

Google translate
Gesproken of geschreven taal of tekst vertaalt deze app zonder problemen. U kunt een woord intypen en de vertaling zelf uitspreken, de vertaling laten zien of u kunt het gesproken woord laten horen. Ook met deze app kunt u een foto maken van de tekst die u vertaald wilt zien.

ANWB onderweg
Er gaat niets boven de vertrouwde ANWB. Met deze app weet u wat u moet doen als u bijvoorbeeld met pech staat in het buitenland of als u een aanrijding heeft gehad en u wilt weten wat uw rechten zijn. Ook staan er nuttige telefoonnummers in. 

Buza app
Met deze app heeft u alle actuele reisadviezen en kaarten bij de hand. Ook krijgt u automatisch een waarschuwing als er iets wijzigt in het land van uw bestemming. Verder vindt u de contactgegevens van de Nederlandse ambassade en consulaten. Dit is slechts een opsomming, kijk, installeer en onderzoek wat er nog meer kan. 

Douane app
In deze app staat precies wat u wel en niet mag meenemen naar Nederland. Denk aan bijvoorbeeld tabak, alcohol en etenswaar. 

GGD app
De GGD app geeft antwoord op vragen wat u moet doen als u ziek bent op reis, hoe u bepaalde ziektes kunt voorkomen of welke (besmettings)risico’s er zijn op uw bestemming. Uiteraard kunt u ook opzoeken welke vaccinatie u nodig heeft, welke noodnummers u kunt bellen en krijgt u een bericht als er een uitbraak is.