Campings in Canada

Campings in Canada


Heeft u gekozen voor een rondreis per camper door Canada? Fantastische keuze! Canada leent zich perfect om per camper doorheen te rijden en er zijn campings genoeg, zowel campings (of campgrounds) in bijvoorbeeld de National Parks in West-Canada als campings bij bijvoorbeeld de Niagara Falls in Oost-Canada. Maar welke verschillende soorten campings zijn er, moet u deze vooraf reserveren en hoe kunt u de juiste camping vinden en reserveren? Wij geven u antwoord op alle vragen.

Verschillende soorten campings in Canada

Er zijn in Canada verschillende soorten campings met verschillende voorzieningen. Zo zijn er:

  • Commerciële campings

Deze campings liggen doorgaans net buiten de National Parks en hebben veel faciliteiten. Zo heeft u op deze campings bijna altijd de mogelijkheid voor een plek met full hook-up, waarbij u electriciteit, water en riolering afvoer op uw plek heeft. Verder vindt u op deze campings toiletten, warme douches, een winkeltje, WIFI, wasmachines en is er vaak een zwembad aanwezig. Een voorbeeld is KOA campings, campings van deze keten zijn te vinden op internet of in de KOA camping gids. KOA staat voor Kampgrounds of America, maar u vindt ook een aantal KOA campings in Canada. Deze campings zijn luxe, hebben veel faciliteiten en zijn daardoor ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een particuliere camping of een camping van de overheid. Als u kiest voor een full hook-up plek, dan kunt u trouwens af met het laagste ampère, dit geeft doorgaans voldoende stroom voor de koelkast, de magnetron en voor het opladen van alle apparaten in en om uw camper.

  • Particuliere campings of campings van de overheid

Deze campings liggen vaak midden in de natuur; in de National Parks, dichtbij de mooiste wandelroutes en de leukste bezienswaardigheden. Ze geven een extra dimensie aan het kamperen, doordat u dicht bij de natuur en de dieren bent. Er zijn vaak geen douches, maar wel wasbakken met (koud) water en toiletten (soms niet meer dan een gat in de grond). Er is dus ook geen elektriciteit. In dit geval kunt u elektriciteit gebruiken door de generator aan te zetten (maakt wel veel geluid en is soms verboden) of de elektriciteit van de camperaccu te gebruiken voor het opladen van uw apparaten. Koken doet u dan op gas ipv het gebruiken van de magnetron. Douchen doet u door te plonsen in een meertje en het water in de camper kunt u prima bijvullen (en vaak ook dumpen) bij het toiletgebouw. Op deze manier kunt u prima een paar dagen zonder een plek met elektriciteit. 

  • Wildkamperen

Dit mag op sommige plekken in Canada. De regels verschillen per staat, dus let goed op waar dit wel en niet mag. Een ander woord voor wildkamperen in Canada is Boondocking. Op Free Campsites kunt u kijken waar dit allemaal mogelijk is in Canada. U kunt soms ook bij boerderijen op het land staan, soms zelfs met mogelijkheid om hier elektriciteit te gebruiken. Wilt u weten waar dit kan? Kijk dan op Boondockers Welcome.

Ter inspiratie hebben wij een Top 10 campings in Canada samengesteld. Onze meest favoriete campings voor u op een rij. 

Waar vind ik goedkope kampeerplekken?

Zoekt u een goedkope kampeerplek, omdat u ergens niet mag of wilt wildkamperen of gewoon om de kosten van de rondreis per camper door Canada wat te drukken? Dan kunt u terecht op de site van The Bureau of Land Management. Er zijn nauwelijks faciliteiten en er wordt aangeraden om te gaan staan op de plekken waar al iemand vóór u heeft gestaan (dit herkent u makkelijk aan bijvoorbeeld het gras wat op die plek plat is), om vernieling van de natuur tegen te gaan. 

Moet ik de campings vooraf reserveren?

Hierin bent u helemaal vrij. Het reizen per camper is vooral ideaal als u graag vrijheid wilt hebben en kunt gaan en staan waar u wilt. Als alle plekken op de campings in Canada vooraf gereserveerd zijn, is een deel van de vrijheid alweer een beetje weggenomen. Voor de meeste campings is het niet noodzakelijk om vooraf te reserveren. Ze zijn groot van opzet en beschikken over veel capaciteit. Vaak is het voldoende om een dag voor aankomst even telefonisch contact op te nemen. Op basis van uw creditcardgegevens maakt u dan een reservering en bent u zeker van een plek op de Canadese camping. U kunt ook gewoon aankomen bij een camping in Canada en kijken of er plek is. Vaak werken campings met een first-come, first-served principe. Dit wil zeggen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Kom wel op tijd, want de plekken zijn snel bezet. U betaalt deze Canadese camping trouwens door geld of een machtiging in een enveloppe te stoppen en die bij de ingang van de camping te hangen.

Sommige plekken op de campings moeten wél ruim van te voren worden geboekt, zoals campings in de National Parks als Jasper NP en Banff NP. Ook tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) de nationale feestdagen (bijvoorbeeld Canada Day op 1 juli en Independence Day op 4 juli) is het handig om de plek op een camping in Canada vast van te voren te reserveren. Let er wel op dat de meeste campings reserveringen accepteren vanaf een half jaar voor aankomst. Hou er ook rekening mee, dat als u niet komt, er annuleringskosten in rekening worden gebracht. 

Hoe kan ik vooraf een plek reserveren op een camping in Canada?

Er zijn verschillende sites waarop u een plek op een camping in Canada kunt reserveren. Op onze site staan een aantal goede links die u meer vertellen over het vooraf reserveren van een kampeerplek. U kunt op internet tal van informatie vinden over de verschillende campings in Canada, maar u kunt ook een campinggids kopen, als u niet afhankelijk wilt zijn van een internetverbinding.

Heeft u geen zin om vooraf of ter plaatse op zoek te gaan naar een plek op een camping? Dan kunnen wij dit ook voor u regelen. Neem bijvoorbeeld onze camperreizen naar Canada met gereserveerde campings. Samen met u nemen we de reis door en reserveren wij de campings vooraf voor u. Zo bent u verzekerd van een plek en kunt u iedere minuut van uw rondreis door Canada besteden aan het genieten van al het moois wat u te zien gaat krijgen. U ontvangt bij deze reis van ons een routeboek in het Nederlands, waarin staat hoe u van A naar B rijdt en welke bezienswaardigheden er onderweg te zien zijn.

Wat kost een plek op een camping in Canada?

Kiest u voor een plek op een commerciële camping, dan bent u 35 - 90 CAD per nacht kwijt. Kiest u voor een plek op een particuliere camping of een camping van de overheid, dan bent u 10 - 35 CAD per nacht kwijt. Lid van de ANWB? Neem dan uw ANWB ledenpas mee. Campings in Canada die zijn aangesloten bij de AAC (een zusterorganisatie van de ANWB) geven vaak een korting als u deze pas laat zien.

Klaar om uw campingrondreis door Canada aan te vragen of heeft u nog aanvullende vragen na het lezen van bovenstaande? Neem dan snel contact op met ons team van doorgewinterde kampeerders om samen uw droomreis naar Canada samen te stellen.