Informatie over Canada

Informatie over Canada


Canada, het op één na grootste land ter wereld, heeft een eindeloze verscheidenheid aan landschappen en de prachtige natuur is de reden dat deze bestemming jaarlijks veel bezoekers trekt. Hoge bergen, witte gletsjers, mysterieuze regenwouden en afgelegen stranden, Canada heeft het allemaal, verspreid over zes tijdzones. Maar waar moet u nu tijdens uw auto- of camperrondreis door Oost- of West Canada naartoe en wat is er te doen en te zien? We geven u een paar tips van de must-sees tijdens uw rondreis door Canada.

We splitsen het land op in twee delen. Kiest u voor Oost, dan kiest u voor ongerepte natuur en culturele steden. Kiest u voor West, dan kiest u voor de bergen en outdoor activiteiten. Als u voor het eerst naar Canada gaat, dan adviseren wij om naar West-Canada te gaan per huurauto of per camper, zodat u de meest bekende bezienswaardigheden gezien hebt aan het einde van uw rondreis door Canada.

 

Wat zijn de bezienswaardigheden in West-Canada?

West-Canada is een populaire bestemming. En terecht! Er zijn hier veel mooie plekjes te ontdekken; het is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden en hoogtepunten:

- wandel door de indrukwekkende Rocky Mountains 

- ga mountainbiken in Banff NP 

- stap in de Sky Tram in Jasper NP

- ga skiën in de bergen van Whistler

- maak een boottocht over het Maligne Lake, dan snapt u pas écht de uitdrukking van azuurblauw water. Bij ‘de buren’, in Banff National Park, is het trouwens ook niet verkeerd gesteld met de kleur van het water van het gletsjermeer Lake Louise.

- pak de Sulphur Mountain gondel. De rit alleen al is erg spectaculair. Eenmaal boven, ligt er een mooie boardwalk, waardoor u de omgeving van alle kanten kunt bewonderen. 

 

Dieren in Canada

Er staat trouwens ook nog een hele dieren roedel op u te wachten. Bizons, elanden, schildpadden, poema’s, wolven, orka’s, walvissen en natuurlijk de grizzlybeer. Al hopen we dat deze laatste u niet letterlijk staat op te wachten. De stad Vancouver, vernoemd naar de Drentse plaats Coevorden, heeft een hoop mooie, oude gebouwen voor u in petto en daarmee ook een rijke historie. Eet de verser dan verse zalm op Vancouver Island, ga wandelen in Pacific Rim National Park en zeg de walvissen gedag bij Tofino. Dus trek uw wandelschoenen aan en ga mee naar Canada!

En laten we Alaska en de Yukon niet vergeten met indrukwekkende gletsjers, ruige fjordenkusten en eindeloze toendra’s. Voor rust gaat u naar het Denali National Park met Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. Voel de oudheid in steden als Dawson City, Yukon en Whitehorse en stap helemaal terug in de tijd in Skagway. De route van Skagway naar Tok (de ‘hoofdstad van de sledehonden van Alaska’) wordt gezien als één van de mooiste routes ter wereld. 

 

Wat zijn de bezienswaardigheden in Oost-Canada?

Oost-Canada is een perfecte mix van cultuur en natuur. Toronto is echt een multiculturele stad waar maar liefst 140 verschillende talen worden gesproken. Vanuit deze stad kunt u naar de wereldberoemde Niagara watervallen rijden. Het Algonquin National Park is het oudste en beroemdste natuurpark van Ontario, vernoemd naar de indianen die hier vroeger leefden. U kunt hier mooi kanoën en wandelen. In de hoofdstad Ottawa vindt u fantastische musea en kunt u raften op de Ottawa River. Op een half uur van Quebec ligt het stadje Duchesnay, gelegen aan een schitterend meer, middenin een natuurgebied. In Quebec zelf kunt u heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes in de oude stad (vieux-Quebec). Dan is er nog de prachtige stad Montreal, doordrenkt van de Franse invloeden waardoor het ook wel ‘Parijs van Noord-Amerika’ wordt genoemd.

 

Steden in Oost-Canada

Maar Oost-Canada heeft meer te bieden dan prachtige, multiculturele wereldsteden. Geniet van de rust, ruimte, schoonheid en vriendelijke inwoners van Atlantisch Canada. In de provincies Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick leven verschillende soorten walvissen, dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. Vanuit de lucht ziet u zeearenden en papegaaiduikers naar hun prooi duiken.Ook de bossen, de heuvels en de hooglanden zijn het leefgebied van wilde dieren als beren, herten en elanden. Langs de eindeloze kustlijn hoort u hoe de golven tegen de machtige kliffen van de kust opbotsen, u ruikt de zilte zeelucht terwijl u verse kreeft eet in één van de sfeervolle vissersplaatjes. Loop tijdens eb over de zeebodem van de Bay of Fundy, kom tot rust op een verlaten wit strand, kano in stilte door het zoutwatermoerras, verken de ruige Hooglanden van Cape Breton en meng u tussen de locals tijdens een boerenmarkt of zomerfestival. 

Meer weten over Canada: wat de best reistijd is, welke documenten u moet hebben en meer praktische zaken? Download dan onze complete informatiegids over Canada, waarin niet alleen waardevolle tips & tricks over Canada staan, maar waar u ook de persoonlijke experiences van onze reisspecialisten vindt.

 

Vooraf reserveren van campings en excursies

In het hoogseizoen (de maanden juli en augustus) worden de nationale parken en campings drukbezocht. Niet alleen door internationale reizigers, ook de Canadezen en Amerikanen trekken er op uit. Het reserveren van de campings / accommodatie is dan ook zeker noodzakelijk en wij adviseren u dit ruim van te voren te doen. Bekijk de officiële website voor de laatste informatie en vanaf wanneer u de campings kunt boeken. Het reserveren van excursies is ook aan te raden. Wilt u volledig ontzorgd worden? Kies dan voor een camperreis Canada met vooraf gereserveerde campings. Zo heeft u geen omkijken naar invulling van de overnachtingen en kan de voorpret al vroeg beginnen.