Reizen naar Canada tijdens corona

Reizen naar Canada tijdens corona


Benieuwd of het mogelijk is om tijdens corona naar Canada te reizen? Dat snappen wij maar al te goed. Canada is een groot, weids land waar u de vrijheid heeft en niet in de mensenmassa hoeft te verdwijnen. Zeker als u per camper in Canada reist, en dus uw eigen ‘huisje’ bij u heeft, is de anderhalve meter maatregel nog beter te hanteren. Maar mag u wel naar Canada reizen tijdens corona vanuit Nederland en is Canada er al klaar voor om Nederlandse toeristen te ontvangen met de pandemie waarmee te maken hebben? We houden het nieuws rondom de corona situatie in Canada nauwlettend voor u in de gaten. Lees snel verder om te kijken hoe u op de hoogte kunt blijven van de actuele situatie in Canada tijdens corona. 

Welke maatregelen worden er getroffen in Canada tegen corona?

Ook in Canada treft de overheid adequate maatregelen tegen het coronavirus. Er zijn nu nog verregaande inreisbeperkingen (geen toegang voor niet-noodzakelijk personenverkeer). Reizen naar Canada is alleen mogelijk in specifieke gevallen. Wanneer deze maatregel wordt opgeheven, weten we niet. De overheid van Canada heeft een tool bedacht waarop u kunt checken of en wanneer u Canada kunt inreizen. Voor een up-to-date reisadvies voor Canada gaat u naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier wordt exact bijgehouden welke risico’s, maatregelen en andere belangrijke informatie er is over het reizen naar Canada tijdens corona. 

Wat betekenen de verschillende kleurcodes voor Canada?

Er zijn verschillende kleurcodes, die u vertellen welke restricties er zijn voor Canada. Groen, u kunt reizen, geel: let op, er zijn risico’s en rood: alleen noodzakelijke reizen. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele reisadviezen? Download dan de gratis Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane en blijf op de hoogte van actuele reisadviezen

Heb ik een PCR-test nodig voor mijn reis naar Canada?

Mocht de Canadese overheid u verplichten om een PCR-test te laten zien tijdens het inreizen, dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij willen het u zo gemakkelijk mogelijk maken, waardoor u ontzorgd op reis naar Canada tijdens corona kunt gaan. We zijn een samenwerking aangegaan met Vaccinatie op Reis, een bedrijf met al meer dan 20 jaar ervaring met adviseren en vaccineren van reizigers naar het buitenland en wordt erkend door het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizen). Hierdoor kunnen wij u gemakkelijk voorzien van een PRC-test om Canada tijdens corona binnen te komen.

Wat zijn de voordelen om het via ons te doen?
Goede vraag. We zetten graag alle voordelen voor u op een rij: 
- de PCR-test kost slechts € 69,95 (afhankelijk van het gratis aanbieden door de Nederlandse overheid)
- u heeft de uitslag binnen 24 uur
- u kunt er ook ‘s avonds en in het weekend terecht
- er zijn ruim 25 locaties in het land waar u terecht kunt
- er zijn speciale VIP-testen, waarbij de PCR-test thuis afgenomen kan worden
- u kunt er ook terecht voor reisvaccinaties en reisadvies

Maak een afspraak; kies een datum en een locatie, betaal gemakkelijk met creditcard of Ideal en zorg dat u de afspraak in uw agenda zet voor uw reis naar Canada tijdens corona. Klaar bent u!

Indien u meer wil weten over het reizen naar Canada in de corona periode, dan kunt u uiteraard ook altijd contact met ons team opnemen. We staan u graag te woord!

Wij hopen, net als u, dat de grenzen snel weer opengaan en u kunt gaan genieten van een fantastische rondreis door het prachtige Canada.