Duurzaam reizen en samenwerking met Trees for All

Duurzaam reizen en samenwerking met Trees for All


Duurzaam reizen is dat mogelijk? En hoe doen we dat? Een gedachte die bij steeds meer van onze reizigers speelt en belangrijker wordt. Het besef dat we ons steentje op verschillende manieren kunnen bijdragen groeit, ook bij WRC Reizen.

Wij zijn niet alleen betrokken bij onze reizigers maar ook bij onze landen, hun inwoners en de lokale ondernemers. Door te reizen, steunt u de lokale bevolking en omgeving. Andere culturen, onverwachte ontmoetingen en daarmee bijdragen aan een duurzame samenleving, dát vinden we belangrijk. Dit proberen we dan ook door te voeren in onze rondreizen en excursies, bijvoorbeeld bij de excursie ResiRestlocal food experience.

We houden van de wereld ontdekken, maar vliegreizen worden doorgaans niet als milieuvriendelijk beschouwd. Hoe kunnen we toch reizen per vliegtuig én daarnaast ervoor zorgen dat de wereld groener wordt? Met die vraag in ons achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar een partner met wie we deze visie kunnen delen.

In Trees for All hebben we dé partner gevonden met eenzelfde visie als WRC Reizen. Trees for All plant bomen, herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. 


Momenteel heeft Trees for All onder andere een prachtig project lopen in het Carara Nationaal Park in Costa Rica. Door kolonisatie van het nationale park tussen 1950 en 1970, werden grote delen ontbost om plaats te maken voor landbouw en veeteelt. Maar liefst 90 procent van het oorspronkelijke regenwoud verdween en daarmee ook veel planten- en diersoorten. De komende jaren staat een herstel van minimaal 105 hectare bos op de planning. Met behulp van onder andere familieboomkwekerijen worden de bossen hersteld maar wordt er ook werkgelegenheid, betrokkenheid en bewustzijn van de lokale bevolking gerealiseerd. Voor uitgebreide informatie over dit project kunt u hier de flyer downloaden.

Dergelijke projecten sluiten nauw aan bij onze reizen en de wil om de wereld te ontdekken op een verantwoorde manier. Indien u bij WRC Reizen een reis boekt zal er per boeking € 2,50 gedoneerd worden aan Trees for All. Op deze manier hopen wij samen mét u een positieve bijdrage aan het klimaat te kunnen leveren!

Mirja Rempt

Duurzaam Toeristisch Coördinator