Routesuggestie camperreis Noordwest- Amerika

Routesuggestie camperreis Noordwest- Amerika


Het noordwesten van Amerika is een geweldig mooi en veelzijdig gebied. Bruisende wereldsteden als Seattle en Portland wisselen af met idyllische vissersdorpjes. En ruige kustlijnen met hier en daar een vuurtoren wisselen af met bijzondere maanlandschappen van John Day Fossil Beds N.M. en Craters of the Moon National Park. Natuurlijk mag een bezoek aan Yellowstone National Park absoluut niet ontbreken tijdens uw reis.

Dag  Route  Afstand 
Dag 1 Seattle  
Dag 2 Seattle - Port Angeles 135 km
Dag 3 Port Angeles  - Olympic National Park 145 km
Dag 4 Olympic National Park - Cannon Beach 280 km
Dag 5 Cannon Beach - Portland 130 km
Dag 6 Portland - Columbia River Gorge 55 km
Dag 7 Columbia River Gorge - John Day Fossil Beds N.M. 325 km
Dag 8 John Day Fossil Beds N.M. - Boise 360 km
Dag 9 Boise - Craters of the Moon National Park 290 km
Dag 10 Craters of the Moon National Park - Grand Teton National Park 320 km
Dag 11 Grand Teton National Park - Yellowstone National Park 70 km
Dag 12 Yellowstone National Park - Missoula 430 km
Dag 13 Missoula - Spokane 320 km
Dag 14 Spokane - Mount Rainier 370 km
Dag 15 Mount Rainier - Seattle 200 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Seattle
Seattle wordt omgeven door blauw water en heeft daardoor de bijnaam ‘Emerald City’ gekregen. Door de regelmatige regenval is Seattle en de omgeving groener dan andere steden. Eén van de bekendste bouwwerken van de stad is de ‘Space Needle’. Seattle kent historische buurten zoals het Pioneer Square en de levendige Pike Place Market. Hier zijn vele leuke restaurantjes, boetiekjes, cafés en plekken waar live muziek wordt gespeeld. Daarnaast ligt het moderne zakendistrict met de enorme wolkenkrabbers en het grote Westlake shoppingcenter. Het downtown gedeelte is goed te belopen en er heerst een prettige sfeer. Net buiten Seattle ligt het Museum of Flight. Hier kunt u een tour boeken door delen van de Boeing fabriek. Een aanrader!

Olympic National Park
De alpine bloemenweiden in de zomer en de romantische, woeste, vaak door stormen geteisterde rotskust aan de Grote Oceaan vormen de mooiste trekpleisters van het grote park. In het dal van de Hoh River, aan de westflank van de Mount Olympic, gedijt dankzij het extreem vochtige klimaat een unieke, met mos en varens overwoekerd regenwoud, het Hoh Rain Forest, met imposante sparren en enorme levensbomen. Hurricane Ridge in het noordelijk deel van het park met een net van wandelpaden biedt schitterend uitzicht op de bergen. Aan de kust zijn schitterende brede stranden met aangespoelde boomstammen en grote rotsen in het water. Het diepe Lake Crescent is een populair recreatiegebied waar men kan raften en kajakken.

Portland
Portland, een zeer groene stad met een bijzonder sfeervol historisch centrum. De gebouwen zijn kleurrijk, er zijn vele parken en de straten zijn rijk gedecoreerd met antieke straatlantaarns, bomen en vooral veel bloemen. Dit heeft de stad de bijnaam: ‘City of Roses’ opgeleverd. Portland is prima per voet, fiets of met het gratis openbaar vervoer te verkennen. De beroemde Japanese Garden is één van de grootste en mooiste Japanse tuinen, buiten Japan. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoekt u de Pittock Mansion. Ook voor de winkelliefhebbers is Portland een ideale plek. Naast het voordeel van belastingvrij winkelen in heel Oregon, zijn er in Portland vele unieke design- en vintage winkels te vinden. Ook kunt u via de Historic Columbia River Highway door de schitterende Columbia River Gorge rijden. Onderweg komt u langs vele watervallen.

Columbia River Gorge National Scenic Area
Dit is een schitterend natuurgebied dat zich uitstrekt langs de Columbia rivier en ligt op de grens tussen Washington en Oregon State en bekend staat om de vele watervallen, basalten rotspartijen en fruitboomgaarden. De bekendste waterval is Multnomah Falls, een indrukwekkende 186 meter hoge waterval. U kunt hier mooi wandelen, maar u kunt de watervallen ook prima vanaf het uitkijkplatform bekijken. Een andere mooie waterval is de Ponytail Falls. Over een redelijk steil wandelpad loopt u door een bosrijk gebied naar deze waterval. Bijzonder bij deze waterval is dat u er achterdoor kunt lopen. De spectaculaire Columbia River Gorge is zo’n 15.000 jaar geleden uitgesleten door gletsjers en overstromingen. Aan de horizon rijzen de besneeuwde toppen van Mount Hood en Mount Adams op. In het Ainsworth State Park is een camping, waar u midden in de bossen met de camper heerlijk kunt kamperen.

Grand Teton National Park
In deze route komt u aan de zuidkant van het park binnen. Aan de linkerkant van de weg heeft u vrijwel de gehele rit een geweldig uitzicht over de hoge besneeuwde bergtoppen van de Grand Teton Mountains. U kunt in dit park prachtige wandelingen maken langs de oevers van grote meren, door de bergen en door de bossen. Onderweg heeft u de kans om beren en andere wilde dieren tegen te komen.

Yellowstone National Park
Vanuit Grand Teton National Park rijdt u Yellowstone National Park binnen. Een prachtig vulkanisch gebied waar u hoogspuitende geysers, hete modderpoelen, rivieren, donderende watervallen, pastelkleurige ravijnen en kristalheldere blauwe en groene heetwaterbronnen ziet. Eén van de hoogtepunten van het park is Old Faithful, bij elke uitbarsting spuit Old Faithful tussen de 1 en 5 minuten lang water en stoom tot een hoogte van maar liefst 55 meter. Zeker niet te vergeten zijn de witte kalkplateaus van Mammoth Hot Springs, gekleurd met dieprood. In Yellowstone leven diverse kuddes buffels en vaak ziet u hier beren, bisons, elanden en veel ander wild. Het omvat tevens het grootste natuurreservaat van het land, een enorm meer, het Continental Divide en meer dan 1600 kilometer aan wandelpaden. Eén van de meest populaire activiteiten is paardrijden. Er worden tochten van 2 uur aangeboden, maar ook een dagtour per paard behoort tot de mogelijkheden.