Routesuggestie camperreis Ontdek de Rocky Mountains

Routesuggestie camperreis Ontdek de Rocky Mountains


De uitgestrekte Rocky Mountains zijn adembenemend. De natuur zal u tijdens deze rondreis versteld doen staan en u ervaart de veelzijdigheid van de Verenigde Staten. U bezoekt de meest uiteenliggende, maar stuk voor stuk prachtige nationale parken, waaronder het Yellowstone National Park, Rocky Mountain National Park en het Grand Teton National Park.

Dag Route Afstand
Dag 1 Denver  
Dag 2 Denver - Rocky Mountain National Park 100 km
Dag 3 Rocky Mountain National Park - Casper 410 km
Dag 4 Casper - Wind Cave National Park 335 km
Dag 5 Wind Cave National Park - Custer State Park 30 km
Dag 6 Custer State Park - Badlands National Park 120 km
Dag 7 Badlands National Park - Mount Rushmore en Crazy Horse Memorial 130 km
Dag 8 Mount Rushmore en Crazy Horse Memorial - Sheridan 390 km
Dag 9 Sheridan - Cody 240 km
Dag 10 Cody  - Yellowstone National Park 165 km
Dag 11 Yellowstone National Park - Grand Teton National Park 90 km
Dag 12 Grand Teton National Park - Jackson 40 km
Dag 13 Jackson - Rock Springs/Flaming Gorge National Recreation Area 300 km
Dag 14 Rock Springs - Dinosaur National Monument 200 km
Dag 15 Dinosaur National Monument - Black Canyon of the Gunnison National Park 500 km
Dag 16 Black Canyon of the Gunnison National Park - Denver 430 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Denver
Uw reis door de Rocky Mountains begint in ‘The Mile High City’: Denver. De stad kreeg deze benaming omdat deze exact één mijl boven zeespiegel ligt. Breng een bezoek aan de gezellige 16th Street Mall, waar u heerlijk kunt winkelen of een terrasje kunt pikken. Ook het beroemde LoDo Historic District mag niet ontbreken tijdens uw stadsbezoek.

Rocky Mountains National Park
Geniet van de prachtige vergezichten, dennen- en sparrenbossen en velden vol wilde bloemen. Rocky Mountains National Park is uniek door de vele hoogteverschillen. Het is een zeer geschikte plek om dieren te observeren. In het park vindt u damherten, bevers, coyotes, otters, elanden en dikhoornschapen. De Trail Ridge Road, de weg die het park doorkruist, wordt gezien als één van de meest schilderachtige snelwegen in de Verenigde Staten. In het Alpine Visitor Center aan de Fall River Pass vindt u mooie tentoonstellingen over het leven op de alpine toendra. 

Custer State Park
Dit park is met zijn 287 km2 oppervlakte één van de grootste staatsparken van de Verenigde Staten. Het park is gelegen in de heuvels van de Black Hills en door het park lopen prachtige routes die u kunt ontdekken. Vooral Needles Highway en de Iron Mountain Road zijn erg indrukwekkend. In het Custer State Park zwerven meer dan 1300 bisons vrij rond en zorgen vaak voor verkeersopstoppingen op de Wildlife Loop Road. Naast bisons leven hier veel wilde dieren. U kunt dus zomaar een bergleeuw zien!

Badlands National Park
Het kenmerk van het uitgestrekte Badlands National Park is ‘The Wall’. Deze smalle, grillig gevormde kloof van 100 kilometer is ontstaan door watererosie en wordt nog steeds aangetast. De rotsen zijn opgebouwd uit verschillende gekleurde lagen en vormen een verbluffend gezicht. Naast deze rotsformaties kunt u volop genieten van de prairies die het gebied rijk is. Deze zijn, door de vele verschillende grassoorten, erg bijzonder te noemen. Als u de 240 Loop Road neemt kunt u onderweg zo vaak stoppen als u wilt om foto’s te nemen. Misschien ziet u onderweg herten of antilopen snuffelen in de buurt van picknickplaatsen. 

Yellowstone National Park
Een prachtig vulkanisch gebied waar u hoogspuitende geysers, hete modderpoelen, rivieren, donderende watervallen, pastelkleurige ravijnen en kristalheldere blauwe en groene heetwaterbronnen ziet. Eén van de hoogtepunten van het park is Old Faithful, bij elke uitbarsting spuit Old Faithful tussen de 1 en 5 minuten lang water en stoom tot een hoogte van maar liefst 55 meter. Zeker niet te vergeten zijn de witte kalkplateaus van Mammoth Hot Springs, gekleurd met dieprood. In Yellowstone leven diverse kuddes buffels en vaak ziet u hier beren, bisons, elanden en veel ander wild. Het omvat tevens het grootste natuurreservaat van het land, een enorm meer, het Continental Divide en meer dan 1600 kilometer aan wandelpaden. Eén van de meest populaire activiteiten is paardrijden. Er worden tochten van 2 uur aangeboden, maar ook een dagtour per paard behoort tot de mogelijkheden. 

Grand Teton National Park
Het Grand Teton National Park is één van de jongste bergketens van Noord-Amerika. Een adembenemend landschap met bergtoppen tot ruim 4000 meter, gletsjers die steile canyons hebben uitgesleten en waarvan de tong de vallei bereikt waardoor zich er veel mooie meren hebben gevormd. Aan de oostelijke zijde ligt de Jackson Hole vallei met de fabelachtige plekjes Jackson Lake, Jenny Lake en Leigh Lake, en het stroomgebied van de Snake River. Het park ligt midden in een zeer uitgestrekt gebied met bijna geen wegen. Doordat het veelal rustig is in dit park, heeft u een grote kans om wilde dieren te spotten, zoals elanden, bizons, (grizzly)beren, wolven en prairiehonden. Niet alleen de grootsheid en ontoegankelijkheid van de Teton Range, maar ook de natuurlijke pracht van de granieten barrière maken het park zeer indrukwekkend.

Black Canyon of the Gunnison National Park
De naam zegt het al. Deze canyon bestaat uit zwart gesteente! Dit is één van de kleinste nationale parken van Amerika. U hebt in principe dan ook geen hele dag nodig om een goede indruk te krijgen van dit park. Rijd over de South Rim Road en stop bij de viewpoints voor prachtige uitzichten over de canyon. Er zijn ook een aantak wandelingen te maken. U kunt wandelen langs de rand van de canyon of een stukje naar beneden, de canyon in.