Routesuggestie camperreis Veelzijdig Amerika

Routesuggestie camperreis Veelzijdig Amerika


Wilt u met een camper door Zuidwest-Amerika trekken? Dan is deze route een perfect uitgangspunt! U bezoekt veel van de wereldberoemde highlights. Zo bewondert u het sensationele uitzicht over de Grand Canyon, kampeert u midden in de bossen met uitzicht op de torenhoge bergwanden van Yosemite National Park en kijkt u uw ogen uit op de fascinerende, neonverlichte Las Vegas Strip. Onder onze reizigers is dit namelijk de meest populaire route. Succes verzekerd, dus!

Dag  Route  Afstand 
Dag 1 Los Angeles  
Dag 2 Los Angeles - Joshua Tree National Park 165 km
Dag 3 Joshua Tree National Park - Kingman 325 km
Dag 4 Kingman - Grand Canyon National Park 280 km
Dag 5 Grand Canyon National Park - Page / Lake Powell 220 km
Dag 6 Page / Lake Powell - Bryce Canyon National Park 240 km
Dag 7 Bryce Canyon National Park - Zion National Park 140 km
Dag 8 Zion National Park - Las Vegas 260 km
Dag 9 Las Vegas - Sequoia National Park 615 km
Dag 10 Sequoia National Park - Yosemite National Park 275 km
Dag 11 Yosemite National Park - San Francisco 340 km
Dag 12 San Francisco - San Luis Obispo (Highway One) 420 km
Dag 13 San Luis Obispo (Highway One) - Los Angeles 310 km

Opmerking: Wij raden u aan om voor deze route tenminste 3 weken de tijd te nemen. Voor een aantal locaties zijn meerdere overnachtingen van harte aanbevolen om echt van de bestemming te kunnen genieten.

Een greep uit de bezienswaardigheden tijdens deze camperreis:

Los Angeles
Greater Los Angeles is een aaneenschakeling van meer dan 80 stedelijke gebieden die met elkaar verbonden zijn door een net van snelwegen. U vindt hier Universal Studios, een bezoek is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Een klassieker is het tramritje over het studioterrein. Het mooiste wassenbeeldenmuseum is het Movieland Wax Museum. De sterren zijn er in herkenbare scènes perfect nagemaakt. Anaheim is ook de plaats van het Magic Kingdom, het eerste Disney park. Het gratis Gettymuseum met de rijke verzameling beeldende kunst vindt u op een heuvel boven Santa Monica. Alleen al voor het prachtige uitzicht zou u er al een kijkje moeten nemen. Van de fraaie stranden die de stad omzomen is Venice Beach het meest kleurrijk met zijn basketballers, bodybuilders en rollerskaters. 

Joshua Tree National Park
Het park dankt zijn naam aan de fotogenieke Joshua Trees die wel 900 jaar oud kunnen worden en staat bekend om haar oogverblindende schoonheid en de vele mogelijkheden voor prachtige wandelingen. In deze uitgestrekte woestijn vindt u indrukwekkende rotsformaties en bijna buitenaards aandoende landschappen. Wandel over het zand, door de cactusvelden en zoek de kleine woestijndieren.

Grand Canyon National Park
De grootste kloof ter wereld is bijna 450 kilometer lang en tot 30 kilometer breed. De rode en okerkleurige rotswanden lopen 1700 meter steil af naar de Colorado River die de canyon in de afgelopen 2-5 miljoen jaar heeft uitgesleten. Er zijn talloze manieren om deze indrukwekkende kloof te bekijken: vanaf één van de vele uitkijkpunten en wandelpaden langs de rand, vanuit de lucht per helikopter of vliegtuigje, of per raft over de kolkende Colorado rivier. 

Lake Powell – Antelope Canyon – Horseshoe Bend
Unieke zandsteenformaties in allerlei kleuren rijzen overal uit het water op en het enorme Lake Powell strekt zich eindeloos uit. Hier kunt u allerlei watersportactiviteiten beoefenen en heerlijk uitrusten. In de Upper en de Lower Antelope Canyon, vlakbij Page, maakt u ongelofelijk mooie foto’s van gestroomlijnde rode rotsen. Bij Horsehoe Bend wordt u getrakteerd op een fantastisch uitzicht.

Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park is volgens velen het hoogtepunt van hun reis. In dit nationale park wacht u een sprookjesachtige wereld van roze en witte rotspieken (hoodoos), steile hellingen en op kastelen lijkende steenformaties. Van het Visitor Center loopt een 30 km lange panoramaweg langs de rand van de canyon. De mooiste uitzichtpunten zijn Bryce Point, Sunrise Point en Sunset Point. U kunt overwegen om een rit te maken naar Rainbow Point. Vanaf dit punt kunt u op een heldere dag meer dan 100 mijl ver kijken. Thor’s Hammer is ook zeker de moeite waard. Hier ziet u indrukwekkende hamervormige rotsen boven de kloof uit steken.

Zion National Park
In Zion National Park wordt u verwelkomd door gigantische zandsteen monolieten en het rustgevende geluid van de Virgin Rivier. De tegenstelling tussen het loodrecht oprijzende rode gesteente en het frisse groen op de oevers is prachtig. Zion National Park is een paradijs voor wandelaars. De mooiste wandeling is de ‘gateway to the narrows’: een geplaveid pad voert door de steeds nauwer wordende kloof tot er enkel nog plaats is voor de rivier. Ook de Angels Landing Trail kunnen wij u aanbevelen: een  zeer steil pad langs de canyon wand omhoog. Boven wacht een adembenemend uitzicht over het dal van de Virgin River. Tevens zijn er de schitterende en wonderlijk gevormde rood witte steenformaties. In het park kunt u gebruik maken van een gratis shuttle service, zo kunt u makkelijk de andere hoogtepunten zoals de Emerald Pools, Weeping Rock en Angels Landing bezoeken. 

Las Vegas
Las Vegas noemt zichzelf de Entertainment Capital of the World. Alles speelt zich af aan de ‘Strip’ en in Fremont Street. Hier vindt u de grootste casino’s, fantastische show’s van veelal wereldberoemde artiesten, uitbundig nachtleven, top-klasse restaurants en natuurlijk de enorme themahotels. Waan u in Venetië, waar u met een heuse gondel door de ‘kanalen’ kunt varen, loop door de straten van Parijs en bekijk het Vrijheidsbeeld vanuit het karretje van een achtbaan. Zorg ervoor dat u in het Bellagio Hotel de nachtelijke fonteinshow, een combinatie van muziek, water en licht, niet mist. Ook een show bijwonen in één van de hotels is eigenlijk een must!

Sequoia/Kings Canyon National Park
Sequoia National Park is opgericht in 1890, als tweede nationale park in Amerika, na Yellowstone. Het park grenst aan de noordzijde aan het Kings Canyon National Park. In Sequoia vindt u enkele van de hoogste bergen in de Verenigde Staten waaronder Mt. Whitney. Het park is tevens het belangrijkste reservaat voor de grootste bomen ter wereld, de sequoiadendron. De enorm grote bomen worden erg oud en gaan pas dood wanneer ze omvallen. Breng een bezoek aan General Sherman, een 83 meter hoge sequoia. De stam heeft een omtrek van bijna 11 meter! Het Kings Canyon National Park kenmerkt zich door reusachtige canyons, steile rotswanden, meren en watervallen.

Yosemite National Park
Yosemite National Park, dat in 1890 werd gesticht, is een 3080 km2 grote weergaloze bergwereld op de rug van de High Sierra, met tot 1 km diepe, door gletsjers uitgesleten dalen en talrijke watervallen, waaronder de 739 meter hoge Yosemite Falls. De granieten kliffen, inclusief de El Capitan monoliet, Glacier Point, waar diverse gemarkeerde wandelingen beginnen en Half Dome zijn allemaal torenhoog. Yosemite National Park biedt naast de vallei een uitgebreide wildernis met rivieren, weiden en bossen met reusachtige sequoia bomen. Het is een bezoek meer dan waard.

San Francisco
Typerend voor San Francisco zijn niet alleen de imposante Golden Gate Bridge (1937) en de elegante Victoriaanse huizen, maar ook de flair van een multiculturele stad. De puntige Transamerica Pyramide is vanwege het uitzicht een goed startpunt van een bezoek. Fisherman’s Wharf is het drukke toeristische middelpunt. Vanaf Pier 39 vertrekt de boot naar Alcatraz, het beroemde gevangeniseiland. Fisherman’s Wharf is ook een opstappunt voor een ritje met de populaire cable car. En vergeet natuurlijk niet Lombard Street, de meest bochtige straat van de wereld, Chinatown en North Beach en het Italiaanse stadsgedeelte.